Blockchain & Fastigheter: Hur det kommer att störa och förvandla marknaden

Fastighetsblockchain

Ett av världens äldsta företag håller på att uppleva störningar från ett av världens nyaste. Köpare, säljare och hyresgäster experimenterar med blockchain-teknik för att trimma betungande mellanhänder från branschen.

Dåliga fastighetstransaktioner går direkt från leverantör till kund. Det finns vanligtvis notarier, ombud, advokater, banker, trusts och mer i mixen. Även förhållandevis enkla frågor, som att hyra parkeringsplatser eller ta betalt för verktygsanvändning, innefattar mellanhänder.

Fastighetsblockchain

Medan blockchain-antagandet förblir lågt och tekniken till stor del är testad, finns det åtminstone två stora arenor som omedelbart kan dra nytta av blockchain-användning – upprepade transaktioner och god gammaldags likviditet.

Automatisering av mikrobetalningar

Att hitta en parkeringsplats i staden är en chans. Det involverar mycket tanklös körning, kontroll av skyltar och en föråldrad betalningsprocess. Antingen en människa eller en maskin tar din fiat, registrerar den transaktionen på en papperslapp och sedan berättar den papperslappen till en annan människa eller maskin att ni alla betalas upp och kan lämna garaget.

Att driva ett parkeringsgarage är inte heller någon picknick. Någon måste betala dessa människor eller betjäna maskinerna. De måste fyllas med papperslappar och någon måste kontrollera i slutet av dagen om systemet körs som förväntat. Som alla som har stått i kö för att betala för parkering efter ett stort sportevenemang kan berätta för dig, kan en trasig maskin eller en svag människa i blandningen orsaka en allvarlig flaskhals.

Gå in i blockchain, förkroppsligad här av potentiell lösningsleverantör PARKGENE. Med företagets GENE-token kan förare hitta, boka och betala för en parkeringsplats via en mobilapp. Parkeringsoperatören får en ögonblicksbild i realtid av tillgänglighet, och det finns inga röriga kreditkortstransaktionsavgifter eller betalningsflaskhalsar.

Parkgene

Parkering är bara ett exempel på en upprepad fastighetstransaktion som kan dra nytta av blockchain-automatisering. Liknande tekniska lösningar övervägs för hotelluthyrning och rutinmässiga betalningar.

Utöver de ytliga användningsfallen, som ryska hotell som accepterar Bitcoin före världscupen, är det redan flera symboler som spelar in för att tillåta hotellägare att skära förvaltningsföretag ur mixen och hyra direkt till sina kunder.

LockChain syftar till att ge en Airbnb-atmosfär till stora hotellkedjor med inga provisioner och möjligheten att lista tillgängliga rum direkt på blockchain.

“Avancerad blockchain-teknik och användningen av en inbyggd token gör det möjligt för oss att arbeta med effektivitet som inte överensstämmer med någon annan inkvarteringsleverantör i branschen”, säger LockChain. “Detta gör det möjligt för oss att minska alla provisioner på intäkter och fokusera på att tillhandahålla värdedriven service för en fast månadsavgift i kombination med en” freemium “-modell, där vissa tillbehör kan tillhandahållas till ett extra pris.”

Låsring

Klipp pappersarbetet

En av de bästa sakerna med att hantera fastigheter är dess relativa stabilitet. huset eller tomten finns fysiskt på en fast plats. Dessutom är den bunden i en nästan oundviklig web med juridisk och reglerande byråkrati.

Ironiskt nog är detta också en av de värsta sakerna med fastigheter. Det är per definition en illikvid tillgång. Processen att förvandla ditt hem till en kopp kaffe eller konsertbiljetter involverar banker, fastighetsmäklare, heminspektörer och mer.

Att flytta en del eller hela pappersarbetet som är förknippat med att köpa eller sälja ett hem till en blockchain gör en bysantinsk process till en ganska enkel transaktion. Alla i varje steg i processen har tillgång till tillämpliga dokument, och smarta kontrakt verifieras och tidsstämplas på grund av blockchain snarare än en agent eller notarie. Avgifterna för alla dessa steg och tjänster minskas också drastiskt.

Att introducera blockchain-teknik i mixen gör det inte riktigt enkelt att göra hus till dollar. Vissa kan hävda att det förmodligen inte borde göra det på grund av summan av pengar och ansvar. Men blockchain-teknik har potential att drastiskt minska den tid och pengar som spenderas på den genomsnittliga fastighetstransaktionen.

Ett företag som utforskar denna arena är REX. Köpare och säljare kan använda företagets blockchain, med en REX-token, för att hitta, lista och köpa fastigheter. REX-systemet är också självpolerande; det belönar listor för att hålla informationen ren och aktuell.

REX

“Genom en decentraliserad marknadsplats erbjuder REX ett spektrum av information som sträcker sig från skatt, försäljning, trender och kvarter som alla har bidragit av användare”, erbjuder företaget i sina vanliga frågor. ”Uppgifter om skräppost och föråldrade listor samlas av medlemmar i samhället som kompenseras för deras bidrag till REX-ekosystemet. Det är fastighetsnoteringsbranschen, demokratiserad och decentraliserad. ”

Spridning av rikedom

Fastigheter är en av de stora pojkarna. Det är en biljon dollar verksamhet. Detta faktum har inte blivit obemärkt av kryptosfärsinvesterare. Förutom att störa själva fastighetsprocessen har flera kryptovalutor potential att effektivt ta fastighetskonsten och sprida den över en mycket bredare investeringsbas.

Under den gamla regimen krävde det allvarligt kapital att investera i fastigheter. Du kanske behöver ett litet lån på en miljon dollar från din far, som president Donald Trump en gång berömt sa om sin trasiga historia. Om du inte kunde skaffa det nödvändiga kapitalet kan du samla dina resurser i ett arrangemang som en timeshare. Det förde en helt ny svit med intrasslingar, med timeshare-förvaltningsföretaget inbäddat mitt i hjärtat av det.

CrowdVilla, en REIDAO projekt och partner till REX, siktar direkt på den gamla timeshare-modellen. Företaget strävar efter att använda intäkterna från sitt första offentliga erbjudande för att köpa semesterbostäder, som sedan kan användas med företagets CRV-tokens. Det är en timeshare utan strängar.

“CrowdVilla möjliggör äkta delning av en global portfölj av hotell och semesterfastigheter på blockchain”, säger företaget. ”Baserat på begreppet gemensamt bästa gör CrowdVilla det möjligt för samhället att slå samman sina resurser och förvärva fastigheter tillsammans för gemensamt bruk. Portföljen kommer att uppta det avslappnade lyxsegmentet som i stor utsträckning tilltalar mobilföretag och semesterresenärer. ”

Flera mynt riktar sig mot mer traditionella fastighetsinvesteringar, särskilt BitProperty med sitt REIT-token. Token tillåter tillfälliga investerare att äga en digital andel av fysisk fastighet, komplett med utdelning, liknande hur andra etablerade icke-blockchain-företag gillar Fundrise fungera.

Att hålla det riktigt

Den etablerade fastighetsmarknaden går inte snart någonstans. Det är dess största försäljningsargument. Men innovationer inom blockchain-teknik går sakta sönder vid grunden för det moderna fastighetssystemet. Den totala effekten verkar vara en utplattning.

Investerare med avslappnade mängder kontanter kan nu äga en bit fastigheter utan att involvera banker eller agenter, och samma ägare – stora som små – kan använda sina fastigheter för att generera välstånd på ett effektivt och fortlöpande sätt.

Dagen kan snart komma där miljardärfastighetsmakare hör till det förflutna, till stor del ersatt av samhällssamarbete eller liknande enheter. Det finns inget som tekniskt hindrar en lokal fackförening, till exempel från att äga sin fysiska fabrik utan den komplicerade juridiska och ekonomiska skiten som normalt skulle innebära.

Det finns inte heller något hinder för att en tillfällig fastighetsinvesterare hoppar in i ett större projekt tillsammans med ståtliga banker eller dedikerade värdepappersföretag.

Med ord från collegefotbollslag över hela landet – “Vems hus? Vårt hus.”

Referenser

  1. https://hackernoon.com/how-the-blockchain-will-impact-your-industry-a6374d4c3aaf
  2. https://parkgene.io/
  3. https://bitcoinj.github.io/working-with-micropayments
  4. https://www.ccn.com/russia-allows-cryptocurrency-payments-for-hotels-during-fifa-world-cup-2018/
  5. https://bitcoinexchangeguide.com/lockchain/
  6. https://steemit.com/cryptocurrency/@markjackson1989/these-3-cryptocurrency-could-change-how-we-look-at-real-estate
  7. https://www.inman.com/2018/02/12/property-coin-cryptocurrency-real-estate/
  8. https://btptoken.io/en/

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me