Beginnersgids voor EtherDelta: volledige beoordeling

In een korte tijd, EtherDelta was in staat zichzelf te vestigen als dé locatie voor iedereen die ERC-20-tokens wil verhandelen. EtherDelta opereert als een gedecentraliseerde cryptocurrency-uitwisseling die gespecialiseerd is in Ethereum- en ERC-20-tokens, de site fungeert als een marktplaats die de handel in ETH mogelijk maakt voor bijna elk token dat compatibel is met het Ethereum-netwerk.

EtherDelta-website

Overzicht

EtherDelta werd in 2017 gelanceerd na te zijn opgericht door Zack Coburn en het gedecentraliseerde handelsplatform werd al snel een knooppunt voor handelaren in Ethereum en alle ERC-20-tokens. De uitwisseling maakt gebruik van slimme contracten die verantwoordelijk zijn voor het beheren van stortingen, handel en opnames zodra een gebruiker met succes een persoonlijke portemonnee met de site heeft geïntegreerd.

Een groot deel van het vroege succes van de uitwisseling was te danken aan het feit dat het het eerste toegangspunt was tot veel ERC-20-tokens die kort na ICO’s werden vrijgegeven. Handelaren gingen vaak naar EtherDelta om tokens te verkopen of te kopen voordat ze op meer reguliere beurzen werden genoteerd. Op zijn hoogtepunt kon EtherDelta meer dan $ 10 miljoen aan dagelijkse handelsvolumes genereren en het bleef de eerste keuze voor ERC-20 token-traders gedurende een groot deel van 2017. Echter, een verandering in het management en een snelle toename van het aantal concurrerende sites heeft het handelsvolume op EtherDelta de afgelopen maanden zien afnemen.

Handel op EtherDelta

Een van de meest onderscheidende kenmerken van de site is het gebruik van slimme contracten, gebruikers hoeven geen account op de site te openen, omdat functies zoals stortingen, transacties en opnames worden uitgevoerd via slimme contracten waarvoor alleen een gebruiker een portemonnee hoeft te integreren op de site.

EtherDelta is meer gedecentraliseerd dan andere reguliere exchanges en de site maakt ook gebruik van een compacte interface die even wennen is. De voorpagina bevat alle relevante functies, inclusief de portemonnee, het orderboek en de prijsgrafiek en gebruikers hoeven niet naar andere pagina’s te navigeren om hun transacties te voltooien.

De site heeft een knop “Account selecteren” waarmee gebruikers een reeds bestaand Ethereum-account kunnen koppelen of een nieuwe kunnen maken met de uitwisseling. Gebruikers kunnen ook een Meta Mask-account of een Ledger Nano S synchroniseren en om een ​​account te beheren, klikt u op een vervolgkeuzemenu in de rechterbovenhoek van de beurs. Hierna kunt u portefeuilles of sleutels importeren of koppelen aan de site.

EtherDelta is enigszins lastig om te navigeren en om de uitwisseling te gebruiken; u moet eerst geld overmaken van een persoonlijke portemonnee naar de wisselportemonnee. Dit kan gedaan worden door “Storten” te selecteren in het Saldo-vak aan de linkerkant van de pagina en alle bedragen in uw persoonlijke portemonnee zullen worden vermeld onder “Portemonnee”. Alle fondsen die naar het slimme contract van de beurs zijn verplaatst, worden vermeld onder ‘Ether Delta’ en om een ​​overboeking uit te voeren, moet u het bedrag van de ETH- of ERC20-token invoeren dat u van uw persoonlijke portemonnee naar de wisselen en klik vervolgens op de knop “Storten”.

Wanneer dit is gebeurd, zal een pop-up het Etherscan-adres weergeven waarmee u de transactie kunt volgen. Zodra de transactie is geverifieerd, wordt het geld weergegeven in uw uitwisselingsportefeuille. Om opnames te doen, kunnen gebruikers hetzelfde proces volgen, en het is noodzakelijk om op Opnames te klikken in de Balance Box en vervolgens het bedrag in te voeren dat u van EtherDelta terug wilt naar uw persoonlijke portemonnee. Zodra dit is gebeurd, hoeft u alleen maar op “Opnemen” te klikken om het proces te voltooien.

Tussen het storten en opnemen van geld kunnen gebruikers een breed scala aan ERC-20-tokens op de site verhandelen en markt- en limietorders plaatsen op dezelfde manier als op de meer gecentraliseerde beurzen. Het overdrachtsproces is even wennen en de EtherDelta-interface kan behoorlijk intimiderend zijn voor nieuwe gebruikers. Het slimme contractsysteem zorgt echter voor meer controle over uw geld en een hoger beveiligingsniveau, aangezien gebruikers hun geld niet op de beurs hoeven op te slaan.

EtherDelta-vergoedingen

Het team achter EtherDelta schetste de site’s vergoedingen via een bericht op reddit; de belangrijkste vergoedingen zijn als volgt opgesomd:

Transactie Vergoeding
Stort ETH ~ 0.0003 ETH
ETH intrekken ~ 0.0001 ETH
Stortingsfiche ~ 0.0001 ETH
Token opnemen ~ 0.0002 ETH
Handel ~ 0.0003 ETH
Annuleer bestelling ~ 0.0002 ETH

Het plaatsen van bestellingen op EtherDelta is eigenlijk gratis, aangezien de actie geen Ethereum-transactie omvat, de enige platformvergoeding die EtherDelta in rekening brengt, is een vergoeding van 0,3% die wordt betaald door de persoon die een bestelling uitvoert (betaald in het instrument dat wordt verkocht).

Actie Vergoeding
Storting vrij
Intrekken vrij
Plaats een bestelling (voeg liquiditeitsvergoeding toe) vrij
Voer uit tegen de order van iemand anders (neem liquiditeitsvergoeding) 0,3%

Voordelen

 • Gedecentraliseerd– EtherDelta werkt niet als een gecentraliseerde centrale en dit biedt gebruikers meer opties met betrekking tot hoe ze ervoor kiezen het zicht te gebruiken en hoe ze ervoor kiezen om hun geld op te slaan. Gebruikers hoeven geen account bij de site te openen en kunnen gewoon reeds bestaande wallets integreren.
 • Breed scala aan jetons– De uitwisseling fungeert als een thuis voor bijna elk ERC-20-token dat bestaat en gebruikers kunnen tokens op EtherDelta vinden die vaak moeilijk elders kunnen worden opgespoord. Voor gebruikers die tokens willen verhandelen op basis van het Ethereum-netwerk, heeft EtherDelta een brede selectie.
 • Flexibiliteit –Gebruikers kunnen nieuwe tokens aan de site toevoegen door gewoon de nodige details in te voeren en tokens die zojuist zijn vrijgegeven door ICO’s worden vaak als eerste vermeld op EtherDelta. Dit reactievermogen heeft veel handelaren ertoe aangezet om de site te gebruiken.

Nadelen

 • Ingewikkelde interface– Ether Delta is niet erg gebruiksvriendelijk. De compacte interface leidt gebruikers ertoe bestellingen verkeerd te lezen en verkeerd te typen. Het is niet ongebruikelijk dat gebruikers kostbare fouten maken bij het gebruik van de centrale.
 • Langzame transacties – Vanwege het gedecentraliseerde karakter voert EtherDelta eigenlijk elke transactie uit, met behulp van slimme contracten om de handel te vergemakkelijken. Bovendien is de site afhankelijk van het Ethereum-netwerk, dat erg traag beweegt in het geval van een grote achterstand. Transacties kunnen uren of dagen duren als het netwerk verstopt is.
 • Alleen ETH– Ethereum blijft de basisvaluta op de site en alle tokens op de uitwisseling zijn gekoppeld aan ETH. Ook worden alleen ERC-20-tokens ondersteund en zijn valuta’s zoals Bitcoin en Litecoin niet beschikbaar.

Is EtherDelta veilig?

In theorie zou EtherDelta’s gebruik van slimme contracten en persoonlijke portemonnee-integratie het een van de veiligste uitwisselingen moeten maken die momenteel in gebruik zijn. Bovendien gebruikt de exchange een aantal servers en hoeven gebruikers geen accounts aan te maken of hun geld op de exchange te houden. Fondsen worden overgeboekt van bestaande portemonnees en bewaard op een account binnen het netwerk van de beurs.

De slimme contracten van EtherDelta werken samen met individuele portemonnee-adressen en privésleutels, en zonder de privésleutels van een adres is het niet mogelijk om toegang te krijgen tot het geld van dat adres. Als gevolg hiervan is EtherDelta technisch veiliger dan gecentraliseerde uitwisselingen, die uw privésleutels bevatten, en geeft iedereen toegang tot uw geld als ze toegang kunnen krijgen tot uw uitwisselingsaccount..

Met EtherDelta kunnen hackers weliswaar uw portefeuilleadres bekijken, maar zonder de privésleutel van uw account hebben ze er geen toegang toe. De site is echter onlangs een doelwit geworden voor hackers en heeft eind vorig jaar te maken gehad met een schadelijke hack.

In december 2017 hackte een persoon de domeinnaam van EtherDelta en voerde een phishingaanval uit op zijn DNS-server. De hacker heeft de EtherDelta-website gecompromitteerd en deze ingeruild voor een valse versie van de uitwisseling. De hacker kon ongeveer 305 ETH stelen, destijds meer dan $ 244.000 waard.

Hoewel de gevolgen van de aanval erger zouden zijn geweest op een gecentraliseerde uitwisseling, lijkt het erop dat de hacker ook toegang had tot de privésleutels van gebruikers die ze op de copycat-versie van de site hadden gedeponeerd. Als gevolg hiervan hebben sommige gebruikers gemeld dat hun geld is gestolen, zelfs nadat de echte site weer online was.

Daarnaast lijkt EtherDelta onder nieuw management te staan ​​nadat het is verkocht door de oorspronkelijke oprichter Zack Coburn. Het nieuwe team heeft een aantal impopulaire wijzigingen doorgevoerd, waaronder een ICO en kostenprojecten om hun token op de beurs te krijgen. Gebruikers klagen ook over een wijziging in de vergoedingsstructuur, waarbij sommigen een bericht ontvangen waarin staat dat ze vergoedingen moeten betalen die veel hoger zijn dan het bedrag dat in de reddit-post wordt vermeld. Het belangrijkste is dat het nieuwe team achter EtherDelta veel van het vertrouwen heeft verloren dat in de loop der jaren is opgebouwd en gebruikers zijn nu huiverig om de site te gebruiken nadat meer meldingen van verloren geld naar boven zijn gekomen..

De site moet nog steeds veilig te gebruiken zijn, aangezien gebruikers hun eigen geld aanhouden binnen de slimme contracten van de exchange, en als u uw privésleutels niet op de nep-Ether Delta-website heeft onthuld, bent u beschermd tegen hackers.

Maar zelfs op zijn hoogtepunt was EtherDelta niet de gemakkelijkste site om te gebruiken en zeker niet nieuw gebruiksvriendelijk. Als gevolg hiervan wordt het, hoewel het technisch gezien mogelijk veilig is om te gebruiken, niet aanbevolen voor nieuwe gebruikers.

Voordelen

 • Een gedecentraliseerde uitwisseling
 • Een breed scala aan jetons
 • Biedt snelle toegang tot nieuwe ERC-20-tokens

Nadelen

 • Een niet-intuïtief handelsproces
 • Beperkt door het Ethereum-netwerk
 • Trage transacties en overdrachten
 • Gerund door een mysterieus nieuw managementteam

Gevolgtrekking

Na de lancering in 2017 vestigde EtherDelta zich al snel als een knooppunt voor alles wat met Ethereum te maken heeft en trok het handelaren aan die geïnteresseerd waren in het verkrijgen van verse ERC-20-tokens van ICO’s. Ondanks het gebruik van een onhandige interface en een niet-intuïtief handelsproces, werd de beurs al snel populair omdat het een gat in de markt vulde en een veilige manier van handelen bleef vanwege het betrouwbare en gedecentraliseerde karakter..

De recente hack en acties van het nieuwe managementteam, dat ervoor heeft gekozen anoniem te blijven, hebben echter veel van het vertrouwen van het vorige team uitgehold. Het is momenteel niet bekend welke plannen het nieuwe management heeft voor de uitwisseling en welke maatregelen ze nemen om de site te beschermen tegen toekomstige aanvallen. Dit gebrek aan vertrouwen heeft geleid tot het ontstaan ​​van de ForkDelta project dat een uitwisseling beoogt te houden in overeenstemming met de vroegere praktijken van de uitwisseling. Er zijn ook een aantal alternatieven zoals IDEX, Radar relais, en Ethfinex, die een aanzienlijk deel van het handelsvolume van EtherDelta hebben opgegeten.

Als gevolg hiervan raden we EtherDelta niet aan als een haalbare optie voor nieuwe handelaren wanneer er veiligere, efficiëntere opties beschikbaar zijn. Meer ervaren handelaren die nog steeds toegang willen tot de site, moeten een nieuw account aanmaken via Metamask en ervoor zorgen dat er niet meer geld in zit dan nodig is om een ​​bepaalde transactie te voltooien.

EtherDelta

src = “~ images \ beginners-guide-to-etherdelta-complete-review.gif”

alt = “EtherDelta Review”

class = “photo photo-wrapup wppr-product-image” /> 4.8

Makkelijk te gebruiken

6,0 / 10

Reputatie

4,0 / 10

Vergoedingen

9.0 / 10

Klantenservice

0,0 / 10

Betaalmethoden

5,0 / 10

Voordelen

 • Gedecentraliseerde uitwisseling
 • Breed scala aan tokens
 • Toegang tot nieuwe tokens

Nadelen

 • Moeilijk te gebruiken
 • Beperkt door Ethereum Network
 • Langzame transacties
 • Onbekende nieuwe eigenaar
 • Vorige Hack

Bezoek ​"@context"​"http: \ / \ / schema.org \ /","@type"​"Product","naam"​"EtherDelta","beeld"​"https: \ / \ / blockonomi-9fcd.kxcdn.com \ / wp-content \ / uploads \ / 2018 \ / 03 \ /etherdelta-review.gif","Omschrijving"​"In korte tijd wist EtherDelta zich te vestigen als dé go-to-location voor iedereen die ERC-20-tokens wilde verhandelen. EtherDelta opereert als een gedecentraliseerde cryptocurrency-uitwisseling die gespecialiseerd is in Ethereum- en ERC-20-tokens, de site fungeert als een marktplaats die het verhandelen van ETH vergemakkelijkt voor bijna elk token-compatibel…","aanbiedingen"​"@type"​"Aanbod","prijs"​"0.00","priceCurrency"​"​","verkoper"​"@type"​"Persoon","naam"​"Eugene Kem"​,"beoordeling"​"@type"​"Beoordeling","beoordeling"​"@type"​"Beoordeling","beste beoordeling"​"10","slechtste beoordeling"​"0","ratingValue"​"4,80"​,"naam"​"EtherDelta","reviewBody"​"In korte tijd wist EtherDelta zich te vestigen als dé go-to-location voor iedereen die ERC-20-tokens wilde verhandelen. EtherDelta opereert als een gedecentraliseerde cryptocurrency-uitwisseling die gespecialiseerd is in Ethereum- en ERC-20-tokens, de site fungeert als een marktplaats die het verhandelen van ETH vergemakkelijkt voor bijna elk token dat compatibel is met het Ethereum-netwerk. \ R \ n \ r \ n \ r \ nOverzicht \ r \ nEtherDelta gelanceerd in 2017 na te zijn opgericht door Zack Coburn en het gedecentraliseerde handelsplatform werd al snel een knooppunt voor handelaren in Ethereum en alle ERC-20-tokens. De uitwisseling maakt gebruik van slimme contracten die verantwoordelijk zijn voor het beheren van stortingen, handel en opnames zodra een gebruiker met succes een persoonlijke portemonnee met de site heeft geïntegreerd. \ R \ n \ r \ nVeel van het vroege succes van de uitwisseling was te wijten aan het feit dat het was het eerste toegangspunt tot veel ERC-20-tokens die kort na ICO’s werden vrijgegeven. Handelaren gingen vaak naar EtherDelta om tokens te verkopen of te kopen voordat ze op meer reguliere beurzen werden genoteerd. \ U00a0 Op zijn hoogtepunt kon EtherDelta meer dan $ 10 miljoen aan dagelijkse handelsvolumes genereren en het bleef de eerste keuze voor ERC-20-token traders voor het grootste deel van 2017. Door een verandering in het management en een snelle toename van het aantal concurrerende sites is het handelsvolume op EtherDelta de afgelopen maanden echter gestaag gedaald. \ r \ nHoe handel je op EtherDelta \ r \ nEen van de meest onderscheidende kenmerken van de site is het gebruik van slimme contracten, gebruikers hoeven geen account op de site te openen, omdat functies zoals stortingen, transacties en opnames worden uitgevoerd via slimme contracten die alleen een gebruiker om een ​​portemonnee op de site te integreren. \ r \ n \ r \ nEtherDelta is meer gedecentraliseerd dan andere reguliere beurzen en de site gebruikt ook een compacte interface die even wennen is. \ u00a0De voorpagina bevat alle relevante functies inclusief portemonnee, orderboek en prijsgrafiek, en gebruikers hoeven niet naar andere pagina’s te navigeren om hun transacties te voltooien. \ r \ n \ r \ n \ r \ n \ r \ nDe site heeft een \ u201cSelecteer account \ u201d knop waarmee gebruikers een reeds bestaand Ethereum-account kunnen koppelen of een nieuwe kunnen maken met de centrale. \ u00a0 Gebruikers kunnen ook een Meta Mask-account of een Ledger Nano S synchroniseren en om een ​​account te beheren, klikt u op een drop- down-menu in de rechterbovenhoek van de centrale. \ u00a0 Hierna kun je portefeuilles of sleutels importeren of koppelen aan de site. \ r \ n \ r \ n \ r \ n \ r \ nEtherDelta is een beetje lastig om te navigeren en om de centrale te gebruiken; u moet eerst geld overboeken van een persoonlijke portemonnee naar de uitwisselingsportemonnee. \ u00a0Dit kan worden gedaan door \ u201cDeposit \ u201d te selecteren in het vak Saldo aan de linkerkant van de pagina en alle bedragen in uw persoonlijke portemonnee worden weergegeven onder \ u201cWallet \ u201d. Alle bedragen die naar het slimme contract van de exchange zijn verplaatst, worden vermeld onder \ u201cEther Delta \ u201d, en om een ​​overboeking uit te voeren, moet u het bedrag aan ETH- of ERC20-token invoeren waarvan u wilt overstappen uw persoonlijke portemonnee naar de centrale en klik vervolgens op de knop \ u201cDeposit \ u201d. \ r \ n \ r \ n \ r \ n \ r \ nWanneer dit is gebeurd, zal een pop-up het Etherscan-adres weergeven waarmee u volg de transactie. \ u00a0 Zodra de transactie is geverifieerd, wordt het geld weergegeven in uw uitwisselingsportefeuille. Om opnames te doen, kunnen gebruikers hetzelfde proces volgen, en het is noodzakelijk om op Opnames te klikken in de Balance Box, en vervolgens het bedrag in te voeren dat je van EtherDelta terug wilt naar je persoonlijke portemonnee. Zodra dit is gebeurd, hoeft u alleen maar op \ u201cWithdraw \ u201d te klikken om het proces te voltooien. \ R \ n \ r \ n \ r \ n \ r \ nTussen het storten en opnemen van geld kunnen gebruikers handelen in een breed scala aan ERC-20 tokens op de site en plaats markt- en limietorders op dezelfde manier als op de meer gecentraliseerde beurzen. Het overdrachtsproces is even wennen en de EtherDelta-interface kan behoorlijk intimiderend zijn voor nieuwe gebruikers. Het slimme contractsysteem zorgt echter voor meer controle over uw geld en een hoger beveiligingsniveau, aangezien gebruikers hun geld niet op de beurs hoeven op te slaan. \ R \ nEtherDelta-vergoedingen \ r \ nHet team achter EtherDelta schetste de site \ u2019s vergoedingen via een bericht op reddit; de belangrijkste vergoedingen worden als volgt weergegeven: \ r \ n \ r \ n \ r \ n \ r \ nTransactie \ r \ nFee \ r \ n \ r \ n \ r \ n \ r \ n \ r \ nETH \ r \ n ~ 0.0003 ETH \ r \ n \ r \ n \ r \ nMet ETH \ r \ n ~ 0.0001 ETH \ r \ n \ r \ n \ r \ nOpleg token \ r \ n ~ 0.0001 ETH \ r \ n \ r \ n \ r \ nToken intrekken \ r \ n ~ 0.0002 ETH \ r \ n \ r \ n \ r \ nRuil \ r \ n ~ 0.0003 ETH \ r \ n \ r \ n \ r \ n Bestelling annuleren \ r \ n ~ 0.0002 ETH \ r \ n \ r \ n \ r \ n \ r \ nHet plaatsen van bestellingen op EtherDelta is eigenlijk gratis omdat de actie geen Ethereum-transactie omvat, de enige platformvergoeding die EtherDelta in rekening brengt is een betaalde vergoeding van 0,3% door de persoon die een order uitvoert (betaald in het instrument dat wordt verkocht). \ r \ n \ r \ n \ r \ n \ r \ nActie \ r \ nFee \ r \ n \ r \ n \ r \ n \ r \ n \ r \ nBetaling \ r \ ngratis \ r \ n \ r \ n \ r \ nOpnemen \ r \ ngratis \ r \ n \ r \ n \ r \ nPlaats een order (voeg liquiditeitsvergoeding toe) \ r \ ngratis \ r \ n \ r \ n \ r \ nUitvoeren tegen de order van iemand anders (liquiditeitsvergoeding aannemen) \ r \ n0.3% \ r \ n \ r \ n \ r \ n \ r \ nVoordelen \ r \ n \ r \ n \ tDecentralized \ u2013 EtherDelta werkt niet als een gecentraliseerde centrale en dit biedt gebruikers meer opties met betrekking tot hoe ze het vizier willen gebruiken en hoe ze ervoor kiezen om de eir fondsen. Gebruikers hoeven geen account te openen bij de site en kunnen gewoon reeds bestaande portefeuilles integreren. \ R \ n \ t Breed scala aan tokens \ u2013 De uitwisseling fungeert als een thuis voor bijna elk ERC-20-token dat bestaat en gebruikers kunnen tokens vinden op EtherDelta die vaak moeilijk elders op te sporen zijn. Voor gebruikers die tokens willen verhandelen op basis van het Ethereum-netwerk, heeft EtherDelta een brede selectie. \ R \ n \ tFlexibiliteit \ u2013Gebruikers kunnen nieuwe tokens aan de site toevoegen door alleen de benodigde gegevens en tokens in te voeren die zojuist zijn vrijgegeven door ICO’s worden vaak voor het eerst vermeld op EtherDelta. Deze reactiesnelheid heeft veel handelaren ertoe aangezet om de site te gebruiken. \ R \ n \ r \ nNadelen \ r \ n \ r \ n \ tGecompliceerde interface \ u2013 Ether Delta is niet erg gebruiksvriendelijk. De compacte interface leidt gebruikers ertoe bestellingen verkeerd te lezen en verkeerd te typen. Het is niet ongebruikelijk dat gebruikers dure fouten maken bij het gebruik van de beurs. \ R \ n \ tLange transacties \ u2013 Vanwege het gedecentraliseerde karakter voert EtherDelta eigenlijk elke afzonderlijke transactie uit, met behulp van slimme contracten om de handel te vergemakkelijken. Bovendien is de site afhankelijk van het Ethereum-netwerk, dat erg traag beweegt in het geval van een grote achterstand. Transacties kunnen uren of dagen duren als het netwerk verstopt is. \ R \ n \ tETH alleen \ u2013 \ u00a0Ethereum blijft de basisvaluta op de site en alle tokens op de uitwisseling zijn gekoppeld aan ETH. 20 tokens worden ondersteund en valuta’s zoals Bitcoin en Litecoin zijn niet beschikbaar. \ R \ n \ r \ nIs EtherDelta veilig? \ R \ nIn theorie zou EtherDelta’s gebruik van slimme contracten en persoonlijke portemonnee-integratie het een van de veiligste moeten maken uitwisselingen die vandaag in gebruik zijn. Bovendien gebruikt de exchange een aantal servers en hoeven gebruikers geen accounts aan te maken of hun geld op de exchange te houden. \ U00a0Gelden worden overgebracht van bestaande portefeuilles en bewaard op een account binnen het netwerk van de exchange. \ R \ n \ r \ nEtherDelta \ u2019s slimme contracten werken samen met individuele portemonnee-adressen en privésleutels, en zonder een adres \ u2019 privésleutels is het niet mogelijk om toegang te krijgen tot de fondsen van dat adres. Als gevolg hiervan is EtherDelta technisch veiliger dan gecentraliseerde uitwisselingen, die uw privésleutels bevatten, en geeft iedereen toegang tot uw geld als ze toegang kunnen krijgen tot uw uitwisselingsaccount. \ R \ n \ r \ nMet EtherDelta, terwijl hackers kunnen kijken uw wallet-adres, zonder de privésleutel van uw account, hebben ze er geen toegang toe. De site is echter onlangs een doelwit geworden voor hackers en kreeg eind vorig jaar een schadelijke hack. \ R \ n \ r \ nIn december 2017 hackte een persoon de EtherDelta \ u2019s-domeinnaam en voerde een phishing-aanval uit op zijn DNS server. De hacker heeft de EtherDelta-website gecompromitteerd en deze ingeruild voor een valse versie van de uitwisseling. \ u00a0De hacker kon ongeveer 305 ETH stelen, destijds meer dan $ 244.000 waard. \ r \ n \ r \ nHoewel de gevolgen van de aanval erger zouden zijn geweest op een gecentraliseerde centrale, lijkt het erop dat de hacker ook toegang had tot de privésleutels van gebruikers die ze op de copycat-versie van de site hebben geplaatst. Als gevolg hiervan hebben sommige gebruikers gemeld dat hun geld is gestolen, zelfs nadat de echte site weer online was. \ R \ n \ r \ nDaarnaast lijkt EtherDelta onder nieuw management te staan ​​nadat het is verkocht door de oorspronkelijke oprichter Zack Coburn . Het nieuwe team heeft een aantal impopulaire wijzigingen doorgevoerd, waaronder een ICO en kostenprojecten om hun token op de beurs te krijgen. Gebruikers klagen ook over een wijziging in de vergoedingsstructuur, waarbij sommigen een kennisgeving ontvangen waarin staat dat ze vergoedingen moeten betalen die veel hoger zijn dan het bedrag dat in de reddit-post wordt vermeld. Het belangrijkste is dat het nieuwe team achter EtherDelta veel van het in de loop der jaren opgebouwde vertrouwen heeft verloren en gebruikers nu huiverig zijn om de site te gebruiken nadat meer meldingen van verloren geld naar boven zijn gekomen. \ R \ n \ r \ nDe site zou moeten nog steeds veilig zijn om te gebruiken, aangezien gebruikers hun eigen geld aanhouden binnen de slimme contracten van de exchange, en als u uw privésleutels niet op de nep-Ether Delta-website hebt vrijgegeven, bent u beschermd tegen hackers. \ r \ n \ r \ nEchter, zelfs op zijn hoogtepunt was EtherDelta niet de gemakkelijkste site om te gebruiken en zeker niet nieuw gebruiksvriendelijk. Als gevolg hiervan, hoewel het technisch gezien veilig kan zijn om te gebruiken, wordt het niet aanbevolen voor nieuwe gebruikers. \ R \ n \ r \ nPros \ r \ n \ r \ n \ tEen gedecentraliseerde centrale \ r \ n \ tEen breed reeks tokens \ r \ n \ tBiedt snelle toegang tot nieuwe ERC-20-tokens \ r \ n \ r \ nCons \ r \ n \ r \ n \ tA Niet-intuïtief handelsproces \ r \ n \ tBeperkt door het Ethereum-netwerk \ r \ n \ tLangzame transacties en overdrachten \ r \ n \ tRun door een mysterieus nieuw managementteam \ r \ n \ r \ nConclusie \ r \ nNa de lancering in 2017 vestigde EtherDelta zich al snel als een hub voor alles wat met Ethereum te maken heeft en trok handelaren die geïnteresseerd zijn in het verkrijgen van ERC-20-tokens vers van ICO’s. Ondanks het gebruik van een onhandige interface en een niet-intuïtief handelsproces, werd de beurs al snel populair omdat het een gat in de markt vulde en een veilige manier van handelen bleef vanwege het betrouwbare en gedecentraliseerde karakter. \ R \ n \ r \ nDe recente hack en acties van het nieuwe managementteam, dat ervoor heeft gekozen anoniem te blijven, hebben een groot deel van het vertrouwen van het vorige team uitgehold. Het is momenteel niet bekend welke plannen het nieuwe management heeft voor de uitwisseling en welke maatregelen ze nemen om de site te beschermen tegen toekomstige aanvallen. Dit gebrek aan vertrouwen heeft geleid tot de opkomst van het ForkDelta-project dat tot doel heeft een uitwisseling te runnen in overeenstemming met de vroegere praktijken van de uitwisseling. Er zijn ook een aantal alternatieven, zoals IDEX, Radar Relay en Ethfinex, die een aanzienlijk deel van het handelsvolume van EtherDelta hebben opgegeten. \ R \ n \ r \ nAls gevolg hiervan raden we EtherDelta niet aan als een haalbare optie voor nieuwe handelaren wanneer er veiligere, efficiëntere opties beschikbaar zijn. Meer ervaren handelaren die nog steeds toegang willen tot de site, moeten een nieuw account aanmaken via Metamask en ervoor zorgen dat deze niet meer geld bevat dan nodig is om een ​​bepaalde transactie te voltooien.","auteur"​"@type"​"Persoon","naam"​"Eugene Kem"​,"datum gepubliceerd"​"2018-03-15"​

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me