Udforsk skæringspunktet mellem Blockchain og Crowdfunding

Blockchain Crowdfunding

Blockchains som Bitcoin og Ethereum er ganske enkelt en ny form for offentlig infrastruktur.

Sådanne platforme er ikke en universalmiddelteknologi, men de kan åbne op for mange nye slags muligheder på tværs af mange brancher, ikke mindst blandt disse industrier, der er den traditionelle finanssektor..

Det skyldes, at blockchains er “langsomme og kontrollerbare computernetværk, som vi kan stole på”, og som er “gode til beregning af reviderbare og pålidelige transaktioner”, Zenith Ventures Richard Burton for nylig passende forklaret.

Til det vil jeg bemærke, at offentlige blockchains også gør det muligt at skabe nye former for digitale aktiver og dermed bane vejen for nye veje til global, tilladelsesfri og friktionsfri handel.

Følgelig kan den nye blockchain-drevne “Open Finance” opsving blive mere og mere klar til at påvirke – eller endda nedbryde – de murede haver med traditionel finansiering i årtier fremover, ikke ulig hvordan Internettet blev en kommerciel spilskifter omkring årskiftet århundrede.

Med alt det sagt tilføjede den førnævnte Burton mærkbart, at det netop er de “ting, som vi ønsker at være langsomme og reviderbare [der] er ret vigtige”, som “Pengeoprettelse, corporate governance og håndhævelse af kontrakter”, og det er sådanne operationer, at blockchains er skræddersyet til.

Så blockchains er unikke i design og er unikt egnede til at automatisere og strømline bestemte aktiviteter. Disse dynamikker gør teknologien særlig godt positioneret til at drive innovation omkring den stigende internetbaserede crowdfunding-arena.

Hvorfor? Fordi crowdfunding pænt medfører en trifekta af ting, som blockchains er gode til: oprettelse af aktiver, corporate governance og kontrakthåndhævelse.

Ligesom Blockchain er Internet Crowdfunding relativt nyt

Døbt som en type alternativ finansiering er internet crowdfunding en relativt ny tilføjelse til mainstream.

Crowdfunding, som involverer opstart, projekter eller enkeltpersoner, der samler små mængder penge fra mange mennesker over internettet, begyndte virkelig at samle op mellem 2008 og 2010, da de første populære crowdfunding-platforme blev lanceret, nemlig Kickstarter, GoFundMe, og IndieGoGo.

Lige siden da er sektoren eksploderet, da nye crowdfunding-platforme er steget over hele verden på tværs af en række områder og nicher. I dette tidsrum har upstart-virksomheder samlet samlet milliarder af dollars for at finansiere deres aktiviteter på en hurtigere og slankere måde, end mere traditionelle veje har råd til.

Som sådan er crowdfunding virkelig kun begyndt at komme til sin ret i løbet af dette sidste årti, en virkelighed, der også har været tilfældet med blockchains siden lanceringen af ​​Bitcoin i 2009.

På denne måde modnes både crowdfunding- og blockchain-områderne stadig og tilbyder “alternativer” til aktuelt tilgængelige mainstream-muligheder. Desuden kan smarte kontraktplatforme som Ethereum vise sig at være afgørende for at låse op for nye låse op nye former for crowdfunding-muligheder helt.

Fundrise

Fundrise, En del af den nye race af niche-Crowdfunding-platforme

Den smarte kontraktfaktor

Langt er Ethereum i øjeblikket den mest populære og mest udbredte smarte kontraktplatform. Og det er fordi Ethereum var den første platform, der bragte intelligente kontraktfunktioner til offentligheden, og projektets økosystem har opretholdt det efterfølgende momentum lige siden.

Men hvad der præcist er en smart kontrakt, spørger du?

Tænk på en platform som Ethereum som en decentraliseret verdenscomputer, der ikke drives af en eller få kilder, men af ​​mange interessenter. Denne computer kan bruges til at beregne funktionerne i apps eller eksistensen af ​​digitale aktiver, som styres af smarte kontrakter.

Kort sagt er en smart kontrakt en selvudførende digital kontrakt. Hvis visse betingelser er opfyldt, udføres kontrakten i henhold til dens interne logik – ingen manuel indgriben krævet.

Dette design muliggør oprettelse af programmerbare penge og programmerbare aktiver, som er hidtil usete innovationer i finanshistorien. Desuden kan smarte kontrakter være en stærk disintermedierende kraft, der mildner behovet for mellemmænd og for høje gebyrer i transaktioner eller i det mindste hjælper mellemmænd med at strømline og tilpasse transaktioner, da disse programmerede digitale kontrakter udføres alene.

I sammenhæng med crowdfunding synes de smarte kontraktmuligheder uendelige.

Overvej dette eksempel: et crowdfunded ejendomsprojekt udsteder specielle digitale tokens som sikkerhed for investorer; For at opretholde overholdelse af lovgivningen adresserer tokens smarte kontrakt “hvidlister” adresser, der har bestået “Kend din kunde” -processer, hvilket betyder, at kun kompatible brugere kan holde tokenet. Fordelen er, at meget af denne hypotetiske proces automatiseres af neutral offentlig infrastruktur, f.eks. Ethereum.

Sådanne tokens kunne derefter handles mere flydende end nogensinde på papirløs måde på decentraliserede børser (DEXer) som Uniswap uden at hæve regulatorernes ire, da kun kompatible brugere – med fuldt revideret transaktionshistorik – ville have adgang til tokens likviditet. Og dette er kun et hypotetisk scenario. Med programmerbare investeringer er meget muligt.

Tilsvarende en European Crowdfunding Association (ECN) rapport tidligere på året fandt ud af, at blockchain og tilhørende innovationer kunne blive spilskiftere i crowdfunding-industrien fremadrettet:

”Blockchain og [distribuerede storbeplatforme] kan generelt drive ændringer i de finansielle tjenester ved at indføre gennemsigtighed, forenkling og effektivitet. De vigtigste fordele ved disse nye teknologier er relateret til deres evne til at skabe tillid til et distribueret system, øge effektiviteten i realtid eller næsten realtidsrapportering af transaktioner og understøtte høj modstandsdygtighed. ”

Underdog Blockchain-projekter henvender sig også til Crowdfunding

Internet crowdfunding betragtes stadig som alternativ finansiering, så det er stadig en oprørsbranche, der er midt i at tjene sit ry.

Blockchain-arenaen er i en lignende båd, for så vidt som den har genereret brummer, samtidig med at mange indflydelsesrige mennesker stadig ikke tager det alvorligt.

Med det sagt imødekommer mange crowdfundingplatforme at gøre det lettere for nye projekter at skaffe penge, end hvis de skulle gå gennem traditionelle spillesteder, en virkelighed, der har gjort disse nye tjenester til en voksende finansieringsmulighed blandt valg blandt blockchain-centrerede projekter, der ønsker at rejse kapital uden at gå ICO-ruten – en sti, der er mere regulatorisk belastende i de fleste jurisdiktioner rundt om i verden.

For eksempel i november 2019 den AI-styrede kryptoportefølje Ember Fund annoncerede planer om at rejse op til $ 1 million USD på crowdfunding-platformen Republic. Forvent flere satsninger som dette i de kommende år.

Ember Fund

Nogle Crowdfunding-platforme har allerede øje med operationer på kæden

Meldingen af ​​blockchain-teknologi med crowdfunding-virksomheder er ikke kun teoretisk – nogle startups har allerede skubbet frem med at sætte det innovative kombinationsarbejde.

Overvej for eksempel sagen om Pledgecamp, der hylder sig selv som “fremtiden for crowdfunding” via “blockhain-beskyttede investeringer.” Denne platform bruger smarte kontrakter og et dual-token-system til at lette en crowdfunding-tjeneste understøttet af blockchain.

“Blockchain tillader fremmede over hele verden at deltage i komplicerede finansielle transaktioner inden for en programmerbar ramme om tillid,” har Pledgecamp-teamet tidligere sagt.

For at være sikker kan Pledgecamp lykkes eller mislykkes, men det er ikke det sidste selskab af sin art, der baserer sine aktiviteter direkte på blockchain-infrastruktur..

ICO’er og IEO’er: en ny form for Crowdfunding

En anden vigtig udvikling på crowdfunding-arenaen har været stigningen i ICO’er, som har tværnational rækkevidde og dermed ofte kolliderer med værdipapirregler i mange lande.

Selv stadig er regler eller ingen regler, tokenplatforme som Ethereum er tilladelsesfri, så i mange tilfælde kan brugerne få fat i ICO’d-projekter, der startede først og stillede spørgsmål senere. I andre tilfælde gatewayes strengere ICO’er gennem KYC-processer, der udelukker ikke-kompatible potentielle registranter.

Under alle omstændigheder repræsenterer ICO’er en ny form for crowdfunding-model – lovlig nogle steder og ulovlig andre – der er muliggjort af dens underliggende infrastruktur, blockchain tech.

Naturligvis var 2017 et boomår for ICO’er, mens 2018 og 2019 har set fænomenet aftage, men denne svindende ser ud til at have resulteret mere i økosystemtræthed snarere end manglende teknisk levedygtighed. Faktisk er det trivielt at spinde ethvert aktiv på Ethereum; hvad der er mere kompliceret er at håndtere de mere praktiske juridiske forhold, der er forbundet med traditionel handel.

Til det sidste punkt har et fænomen, der er opstået i løbet af det sidste år som en del af et forsøg på at gøre ICO’er mere velsmagende og troværdige, været “initial exchange exchange offers” eller IEO’er.

ICO’er og IEO’er medfører begge token-salg som en del af et projekts crowdfunding-hævning, hvor nøgleforskellen er, at IEO’er lettes direkte af kryptokurrencyudveksling. Binance Launchpad’s facilitering af Tron-backed BitTorrent (BTT) -token tidligere i år startede virkelig tendensen, og andre større børser som Bitfinex, Bittrex og Coinbase har fulgt trop i at udforske den nye crowdfunding-praksis.

Hvad er en IEO

Læs: Hvad er en IEO?

DAO & Nyere eksperimenter

En anden vigtig rynke at overveje ved krydset mellem blockchain og crowdfunding er fremkomsten af ​​DAO’er eller decentrale autonome organisationer.

Indtil videre har vi primært talt om “crowdfunding” med hensyn til den relativt nye industri, der er sprunget op omkring mainstream-vendende crowdfunding-platforme.

Men når man zoomer ud og taler om crowdfunding i en meget mere generel forstand, er der uden tvivl ingen relaterede eksperimenter mere interessante end hvad kryptoøkonomien ser omkring DAO’er lige nu.

Så hvad er de? En decentral autonom organisation er en ny slags organisation, der har sine interne regler styret on-chain af blockchain-smarte kontrakter. I denne forstand ligner DAO’er samfundsråd bestående af ligesindede interessenter, der 1) frivilligt forbinder sig omkring et fælles mål eller fælles mål, og 2) bruger smarte kontrakter til tillidsfuldt at håndhæve regler og operationer for deltagelse.

I denne forstand er der ingen reel grænse for, hvad du kan oprette en DAO til – du kan oprette en til at hjælpe med at administrere midlerne til en tilbagevendende pokermatch mellem en lille gruppe venner, for eksempel. Men folk diskuterer, hvad disse hybride fysiske og digitale organisationer kunne og burde være, og mens rummet stadig er ungt, og eksperimenter stadig er tidligt, er to hovedstile af DAO’er steget til forgrunden: DAO’er med målsætning og mål- orienteret finansiering af DAO’er.

Den mest berømte, eller rettere berygtede, decentrale autonome organisation til dato var ganske enkelt kendt som DAO. Det blev oprettet som en crowdfunded og investor-director venturekapitalfond, der var værd $ 150 millioner på sit højeste. I sommeren 2016 brugte en angriber en sårbarhed i DAO’s kode til at afskaffe 3,6 millioner ether (ETH) fra fonden.

Da Ethereum-projektet stadig var tidligt, samledes platformens samfundsledere omkring en hård gaffel for at afbøde hackets økonomiske nedfald, et skridt, der førte til Ethereum vs. Ethereum Classic-skismen – de, der blev bagud i den “gamle” kæde, blev ETC lejr.

MolochDAO

Lidt forståeligt nok syntes den dramatiske episode i vid udstrækning at nedkøle innovation omkring DAO’er i over to år. Ting syntes at tage sig op igen i begyndelsen af ​​2019, da SpainkChain medstifter og administrerende direktør Ameen Soleimani lancerede MolochDAO, en crowdfunding-gruppe på græsrodsniveau, der på egen hånd finansierede Ethereum-udviklingsindsats..

MolochDAO blev hurtigt et hit, hvor gruppen i løbet af få måneder rejste sin første $ 1 million til tilskud og lignende. Og projektet, med sin kode, der var open source og dermed let kopierbar, førte til en strøm af nye DAO-opstart, der dukkede op i resten af ​​2019.

Moloch DAO

En af disse nykommere er MetaCartel DAO, som er fokuseret på at støtte og finansiere projekter på “Ethereum-applikationslaget”, så dApps. Gruppen forbereder en ny spin-off organisation, MetaCartel Ventures DAO, det er i det væsentlige en hybrid mellem de profit-og mål-orienterede DAO stilarter.

Med alt det sagt er DAO-økosystemet stadig tidligt, men blandt andet åbner det nye former for crowdfunding- og fondsadministrationsmuligheder. Om disse organisationer ender med at få bredere trækkraft i samfundet, skal stadig ses, men i det mindste er det sikkert at mange flere DAO-eksperimenter kommer, og mange vil have crowdfunding-elementer.

Lovgivning, der stadig udvikler sig omkring Blockchain og Crowdfunding

En anden faktor at overveje i krydset mellem blockchain og crowdfunding er, at da begge sektorer stadig er begyndende, kæmper jurisdiktioner rundt om i verden stadig aktivt med, hvordan man bedst kan lovgive disse arenaer. .

Denne dynamik gør det så, at virksomheder i begge rum strømmer til regioner, der har vist sig at være venlige knudepunkter for deres økosystemer, som Silicon Valley og Storbritannien til crowdfunding-platforme og Tyskland og Singapore til blockchain-projekter..

Derfor, hvis andre lande forbliver langsommere end de førnævnte steder med hensyn til at modernisere deres love på disse områder, så se efter at disse innovationsknudepunkter bliver meget mere populære blandt alternative finansieringsstartups fremadrettet.

Store spørgsmål inden yderligere vedtagelse

Lad os sige hypotetisk, at den almindelige crowdfunding-sektor fortsat i stigende grad omfavner blockchain-teknologi. Når man spekulerer i denne mulighed, kommer en række interessante spørgsmål til at tænke på.

For en, hvilken platform skal bruges? For nogle få år siden teoretiserede nogle, at fragmentering af smart kontraktplatform – hvor forskellige smarte kontraktplatforme bliver populære forskellige steder og sektorer af forskellige årsager – til sidst ville regere.

Til dato har vi dog set det modsatte ske: overalt i verden har langt størstedelen af ​​den seneste aktivitet og udvikling inden for området smarte kontrakter været centreret omkring Ethereum, den regerende smarte kontraktplatform. Ressourcer og samfundskendskab er rigeligt i naturalier.

Som tingene i øjeblikket ser ud, er Ethereum let den førende offentlige blockchain for virksomheder, der ønsker at bygge ved hjælp af smart kontraktsteknologi. Naturligvis var Ethereum allerede hjemsted for ICO’er, men dets teknologi kan lige så let bruges af crowdfunding-virksomheder i fremtiden.

I betragtning af denne virkelighed skulle crowdfundingfirmaer, der planlagde at bruge Ethereum, dog alvorligt overveje nogle store billedspørgsmål, som hvordan man nærmer sig aktiver på kæden, hvis Ethereum oplever en anden omstridt hård gaffel. Nogle analytikere har hævdet, at Ethereum er blevet “uforklarligt” på grund af store DeFi-projekter, som giver et eksempel på, hvordan crowdfunding-startups ville have store spørgsmål at stille, men også informative samfundsressourcer at læne sig på hele vejen.

Desuden, hvis meldingen af ​​crowdfunding med blockchain skal gøre yderligere indgreb i mainstream, skal stående spørgsmål omkring brugeroplevelse (UX) og opbevaring af aktiver fortsat behandles.

Der er dog allerede bevægelse på disse fronter. For eksempel er det fra 2020, at tyske banker har tilladelse til at opbevare deres kunders digitale aktiver direkte, hvilket baner vejen for banker, der opbevarer digitale crowdfunded-investeringer, såsom sikkerhedstokener, der repræsenterer fast ejendom eller egenkapital. Dette er kun en vej til potentiel forbedring, der kan gøre en bredere anvendelse af disse aktiver betydeligt mere sandsynlige.

Samlet set er krydset mellem blockchain og crowdfunding et kryds for at holde øje med i de kommende år, da det helt sikkert vil producere mere bemærkelsesværdige innovationer og melds, der kan have konkret indvirkning på milliarder af liv.

Åbne spørgsmål kan bugne, men det er klart, at hverken blockchain eller crowdfunding forsvinder på noget tidspunkt snart. Faktisk virker det modsatte sandt: disse to arenaer ser ud til at svulme op i de kommende årtier.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me