Stonewall & Samourai Wallet: Forbedring af Bitcoins privatliv

Bitcoin privatliv

Privatliv er en kontinuerligt udviklende kamp, ​​der passende demonstreres af Bitcoins konsekvente forbedringsforslag og innovative teknikker til at give brugerne forbedret privatliv. Stonewall er et koncernbeskyttelsesbegreb, der oprindeligt blev foreslået af privatlivsfokuseret Samourai tegnebog tilbage i maj.

Kortlægning af brugeradresser gennem transaktionsklynger er udfordrende, men mulig med mange nye blockchain-retsmedicinske virksomheder som Chainalysis. Stonewall gør opgaven med at knytte transaktionsinput til output i Bitcoin meget vanskeligere ved at få transaktioner til at virke som en CoinTilmeld dig transaktion, når de i virkeligheden ikke er det.

Bitcoin privatliv

Funktioner som Stonewall er ikke så vigtig beskyttelse af privatlivets fred som nul-vidensbeviser eller fortrolige transaktioner. De repræsenterer imidlertid et voksende initiativ fra tegnebogsteams om at levere supplerende og standardiserede privatlivsfunktioner, der tidligere ikke var let tilgængelige for mere almindelige brugere uden teknisk baggrund.

Baggrund om Samourai Wallet og CoinJoin

Samourai Wallet opstod som en ikke-frihedsberøvende tegnebogstjeneste, der understregede brugernes privatliv og sikkerhed. Tegnebogen integrerer adskillige avancerede privatlivsfunktioner, herunder Stonewall, PayNyms, og Tor + VPN support. Privatlivsorienterede tegnebøger er i stigende grad efterspurgt – især efter Bitcoin – efter afsløringer blandt mere almindelige brugere om specifikke deanonymiseringsteknikker, der er mulige.

Der har været adskillige publikationer med fokus på retsmedicinske teknikker til kortlægning af Bitcoin-brugerens IP-adresser og sammenkædning af transaktionsinput og -output, der kan bruges til at identificere brugernes transaktionsstrømme. Spredningen af ​​blockchain-kriminaltekniske virksomheder som Chainalysis og CipherTrace har ført til yderligere progression i marken. Heldigvis er der udviklet flere innovative beskyttelsesmetoder til beskyttelse af personlige oplysninger som reaktion på voksende trusler mod Bitcoin-brugernes privatliv.

Samourai tegnebog

Fra beskyttelse på netværksniveau som Mælkebøtteprotokollen til møntblandingskoncepter som CoinJoin, beskæftiger Bitcoin sig med privatlivets fred, sikkerhed og svaghedsproblemer.

CoinJoin blev oprindeligt foreslået af Greg Maxwell og er en relativt veletableret teknik inden for kryptovaluta til blanding af transaktioner. Den grundlæggende anvendelse af CoinJoin er:

“Når du vil foretage en betaling, skal du finde en anden, der også ønsker at foretage en betaling og foretage en fælles betaling sammen.”

Der er flere variationer af CoinJoin, nogle mere komplekse og andre mere ligetil. Underskrifter i en Bitcoin-transaktion er helt uafhængige af hinanden, hvilket betyder, at brugerne kan blive enige om et sæt input, der skal bruges, og et sæt output, der skal betales til og derefter fusionere signaturer efter separat underskrivelse af en transaktion. Når alle signaturer er leveret, valideres transaktionen, hvilket effektivt forvirrer oprindelsen af ​​input og output i en transaktion.

Mange af de oprindelige tjenester ved hjælp af CoinJoin havde centraliserede tjenester, et sikkerhedshul. Disse tjenester ville være, hvor brugerne forhandlede om transaktioner, de ønskede at deltage i. Yderligere er CoinJoin-transaktioner ikke særlig effektive.

Den truende implementering af Schnorr-signaturer kan dog have en netto positiv effekt på CoinJoin-transaktioner. Schnorr-signaturer giver mulighed for meget mere effektive CoinJoin-transaktioner, hvilket betyder mindre transaktioner og lavere gebyrer ved at give brugerne mulighed for at kombinere transaktioner og signaturer til en. Desuden kan tegnebøger potentielt søge at integrere CoinJoin som en primær funktion, efter at Schnorr-signaturer er integreret med Bitcoin, hvilket øger privatlivets fred for alle. Jo flere brugere af CoinJoin i Bitcoin, jo større er nettoeffekten for privatlivets fred for alle brugere i netværket, selv dem der ikke bruger tjenesten.

Stenmur

Stonewall er spændende, fordi det faktisk ikke bruger CoinJoin, det virker kun som om det gør det. To tegnebog Stonewall i Samourai vil dog indeholde ægte CoinJoin-transaktioner mellem to interagerende parter, der stoler på hinanden.

Stonewall-transaktioner producerer højere entropi end standard Bitcoin-transaktioner, som efterfølgende gør kædeanalyse dyrere for automatiseret analyse og udfordrende for et menneske at analysere en transaktionsgraf. Stonewall er ikke så stærk med en privatlivsfunktion som andre teknikker som fortrolige transaktioner (CT’er), men det er vigtigt for at reducere den tilgængelige information til blockchain-kriminalteknik og gøre kædeanalyser mere afhængige af sandsynlighedsantagelser.

Stonewall-transaktioner får det til at se ud som om folk kombinerer deres transaktioner i en ved at tilføje et vilkårligt antal input og output til en almindelig Bitcoin-transaktion. For en ekstern observatør ville transaktionen se ud som en CoinJoin en, hvilket gør det udfordrende og mindre effektivt at stole på standardantagelser om blockchain-analyse om transaktionen.

Stonewall-transaktioner er designet til at opnå en Boltzmann score på mere end nul. Boltzmann er et script, der returnerer entropien af ​​en transaktion ved at tilvejebringe en metric for sammenkobling af input og output ved hjælp af blockchain-analyse kortlægningsteknikker. Stonewall blev designet til at erstatte BIP126 i den oprindelige Samourai Wallet-implementering efter mangler, der kunne føre til mindre entropi i transaktioner, blev opdaget.

Samlet set hjælper Stonewall med at forurene blockchain-analyseprocessen som en standardfunktion i Samourai Wallet. Stonewall forekommer ikke nødvendigvis for hver transaktion, men det er også hyppigere end den oprindelige BIP126 implementeret af Samourai.

At forstå, hvordan man holder sig foran banebrydende analyseteknikker, kræver konstant at udvikle sig, hvordan transaktioner manipuleres. Stonewall er et nyttigt værktøj til at forbedre brugernes privatliv og efterfølgende fungibilitet i Bitcoin, men at udvide Stonewall og tilpasse sig det skiftende privatlivslandskab vil fortsat være nødvendigt.

Fremme Bitcoins privatliv

Der har været flere fremskridt i Bitcoins privatliv i løbet af det sidste år med nogle vigtige innovationer, der stadig er under udvikling eller i horisonten. Privatliv er en konstant kamp, ​​og med Bitcoins etablerede dominans i branchen vil det fortsat være et mål for deanonymisering af brugere.

Privatliv i Bitcoin er ikke kun vigtigt som et spørgsmål om ideologisk præference mellem brugerne. Svampbarhed er et vigtigt koncept for dets bæredygtighed, og det er nødvendigt at opretholde tilstrækkelig fortrolighed fra kædeanalyse for at opnå denne svaghed. The Lightning Network tilføjer et lag af brugernes fortrolighed mellem to transaktionsparter uden for kæden, men on-chain-transaktioner kræver løbende tildækning fra både blockchain og netværksniveau transaktionskortlægning.

Netværksbeskyttelsesteknologier som Tor og VPN fungerer godt, men har stadig deres mangler. Mælkebøtte tilbyder endnu et privatlivsbeskyttelsesniveau, men teknikker til at afmaske brugere og identificere “beskidte” bitcoins vil fortsat tilpasse sig disse nye privatlivsløsninger.

Fremskridt inden for kryptografisk tiltrækningsteknik som fortrolige transaktioner (CT’er) og nul-vidensbeviser viser et betydeligt potentiale. CT’er er allerede implementeret i den for nylig lancerede Væske fra Blockstream, og det vil være interessant at se, hvordan udviklingen af ​​nul-vidensbeviser og optimeringer som skudsikkerhed fortsætter med at udvikle sig i den bredere industri.

Privatlivsorienterede tegnebøger som Samourai tilbyder nogle unikke fordele i forhold til andre Bitcoin-tegnebøger. Smarte privatlivsintegrationer som f.eks Richochet bidrage til at øge fungibilitet ved at introducere yderligere transaktionshumler og Samourais arbejde som en del af TxTenna vil muliggøre offline UHF radiobølgetransaktioner ved hjælp af GoTenna mesh-netværk.

Bitcoins privatliv er et emne, der fortsat er altafgørende for succesen og bæredygtigheden af ​​den ældre kryptovaluta. Metoder til at afmaske brugere, spore transaktionsinput og -output og kortlægge transaktionsmeddelelser på tværs af netværket fortsætter med at udvikle sig. Imidlertid har Bitcoin-samfundet vist en beslutsom modstandsdygtighed over for at afbøde disse bestræbelser ved at opbygge nogle fascinerende og kloge løsninger, der giver brugerne det privatliv, de søger..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me