Hvad er tokenisering? Demokratisering af ejerskab og virkelige aktiver på Blockchain

Tokenisering

Det er undertiden nyttigt at træde tilbage fra individuelle kryptovalutaers nitty-gritty for at se på det store billede. Blockchain-teknologi lover at ændre mange gamle teknologiske og økonomiske paradigmer på grund af sin unikt gennemsigtige, uforanderlige og distribuerede struktur. Disse fordele kan klassificeres i et par store kategorier. Tokenisering er en af ​​disse; blockchain har evnen til at injicere likviditet til tidligere illikvide eller på anden måde besværlige markeder. Vi skal tage en kort undersøgelse af tokeniseringslandskabet og de tre vigtigste aktivklasser, der sandsynligvis vil drage fordel af øget blockchain-adoption.

Tokenisering i en nøddeskal

Den første ting, vi skal diskutere, er hvad nøjagtigt tokenisering er. Generelt set er tokenisering processen med at konvertere en form for aktiv til et token, der kan flyttes, registreres eller lagres på et blockchain-system. Det lyder mere komplekst, end det er. For at sige det enkelt konverterer tokenisering værdien, der er gemt i et eller andet objekt – et fysisk objekt, som et maleri eller et immaterielt objekt, som en kulstofkredit – til et token, der kan manipuleres langs et blockchain-system..

Tokenisering

Bitcoin kan siges at repræsentere tokenisering af elektrisk brug og computerkraft til et udvekslingsmedium, for eksempel. Dette er lidt af et abstrakt eksempel, men det giver os en base, hvorfra vi kan arbejde. Den vigtigste afhentning til vores formål er, at en blockchain er et system eller en platform, og dens struktur tillader handel med varer, der ikke rigtig egner sig til let handel. Desuden har den mange fordele i forhold til såkaldte traditionelle papirmarkeder, især med hensyn til hastighed, sikkerhed og ansvarlighed.

Blockchains evne til at tokenisere aktiver er stort set ubegrænset, men det er muligt at gruppere disse aktiver i tre brede kategorier. Vi vil se på dem i rækkefølge efter innovation eller blockchains evne til at ændre den måde, traditionelle aktivoverførsler håndteres på. Disse tre kategorier er immaterielle aktiver, fungible aktiver og ikke-fungible aktiver.

Immaterielle aktiver

Immaterielle aktiver er naturlige for blockchain-verdenen, fordi de ikke rigtig eksisterer, i det mindste i traditionel forstand. Det lyder måske glibber, men det er sandt. Immaterielle aktiver repræsenterer ideer eller begreber snarere end fysiske varer, og så egner de sig lettere til immaterielle markeder – det være sig traditionelle papirmarkeder eller blockchain-markeder.

Du kender sandsynligvis de fleste af de store immaterielle aktiver. Ophavsret, patenter, brandgenkendelse og goodwill er førende eksempler.

En af de vigtigste ting at huske på immaterielle ting er, at de ikke nødvendigvis har en let at knytte værdi. Hvilken pris vil du lægge på designet til din nye mikrochip? Hvad med din unikke forretningsmodel? For at blive mere specifik, hvad er dollarværdien af ​​Coles mangeårige tilknytning til jul, isbjørne og alt andet?

Disse begreber kan dog repræsenteres af et token eller mange tokens på et blockchain-system. De kan tildeles en unik identifikator og derefter handles og få deres værdi fra markedet. Oprettelse af tokens til immaterielle aktiver giver dem en solid opbakning til overførsel og en sikker garanti for deres legitimitet. Desuden er der ikke behov for at gemme eller fysisk flytte det immaterielle aktiv. Hvordan overfører du en idé fra en person til en anden, alligevel i juridisk og økonomisk forstand? Du kan enten sejle gennem noterligt juridisk papirarbejde, eller du kan udveksle et digitalt token med en unik signatur, der repræsenterer det immaterielle aktiv.

Forestil dig eksempelvis, at firma A ønsker at overføre designet til en bestemt widget til firma B. Virksomhed A og B er dog på modsatte side af kloden, og der er en ret skarp forskel i, hvordan patenter og ophavsret håndteres i deres respektive lande. Det juridiske papirarbejde alene kommer tæt på at gøre transaktionen uoverkommeligt vanskelig og dyr. Imidlertid giver tokenisering af designet Virksomhed A mulighed for at foretage overførslen til Virksomhed B på en åben, gennemsigtig måde med en aftalt pris udført via smart kontrakt. Transaktionen er næsten øjeblikkelig og øjeblikkelig verificerbar. Tokenets tildelte unikke hash forsikrer, at det ikke kun er en kopi af det originale patent; det er selve patentet.

Svampelige varer

Det næste lag af innovation ankommer med fungible varer. Et gode er fungibelt, når det kan byttes mod et andet identisk gode af samme værdi. De mest kendte fungible varer er varer. En liter vand er lig med en anden liter vand, da en tønde olie er lig med en anden tønde olie eller en ounce guld er lig med en anden ounce guld. Selv bestande kan betragtes som svampelige, forudsat at de er grupperet i identiske pakninger. Meget ofte er fungible aktiver bakket op af en fysisk ressource et eller andet sted – guld eller hvede i et lager, vand eller olie i en rørledning.

Hvad er Digix?

Læs: DigixDAO: Tokeniseret guld på Ethereum Blockchain

Denne ejendom gør dem vanskelige at handle fysisk. Vanskeligheden forstærkes, når transaktionens omfang kommer i spil. Svampelige aktiver behandles ofte i bulkform, og levering kan simpelthen ikke ske øjeblikkeligt. En forsendelse på 10.000 korte tons rørledning er for eksempel ret omfangsrig. Overførsel af ejerskab af aktivet fra en enhed til en anden involverer enten flytning af 10.000 korte tons stål eller oprettelse af et papirspor, hvorved stålet overføres via en betroet tredjepart, som en bank, til den nye ejer, før det fysisk flytter.

Et tokeniseret blockchain-system skærer meget af arbejdet ud af denne proces. En digital repræsentation af stålet kan for eksempel handles mellem to parter på en blockchain ved hjælp af smarte kontrakter. Der er ingen formidlere i denne proces – ingen udvekslingsagenter, havnetjenestemænd, regeringskontrol eller oplag. Stålet, der er identificeret entydigt på blockchain, flyttes øjeblikkeligt fra køber til sælger sammen med eventuelle yderligere forsendelses- eller lageroplysninger. Salget registreres i blockchain for at danne en permanent og øjeblikkelig verificerbar kvittering. Dette erstatter det traditionelle papirregistreringssystem og muliggør udveksling af fungible varer i en meget mere detaljeret og præcis skala.

Ikke-svampelige varer

Her er hvor blockchain-teknologi virkelig bliver interessant. Tokenization muliggør, at virkelige, ikke-fungible varer kan deles ud i digitale “aktier”, som derefter kan købes, sælges eller handles på en fuld eller begrænset måde med offentligheden. De to mest overbevisende brugssager, der hidtil er tilbudt, vedrører kunst og fast ejendom. I hele verden er der kun et rigtigt Mona Lisa-maleri. Dette fysiske maleri er enestående, og det kan kun købes eller sælges som en enhed – det vil sige, den mindste delbare enhed af Mona Lisa er en Mona Lisa. Desuden er denne Mona Lisa ikke den samme som de millioner af udskrifter eller digitale kopier af Mona Lisa. Med andre ord er et billede eller en plakat af Mona Lisa ikke selve Mona Lisa, og det bærer ikke den samme værdi.

Ikke-svampelige poletter

Læs: Hvad er ikke-svampelige poletter?

Tokenisering af et kunstværk introducerer en digital signatur, der ikke kan ændres. Det digitale token, der repræsenterer Mona Lisa, er enestående. Det er ikke en kopi. Men tokenet kan opdeles i sub-tokens, hver også digitalt signeret. På denne måde kan “aktier” af et unikt kunstværk sælges til offentligheden.

Blockchain og Art

Læs: Blockchain & Kunst: Teknologi, der giver digitalt ejerskab & Herkomst

Det samme gælder for unikke ejendomme, og der er faktisk flere mønter, der arbejder på begge disse projekter lige nu. Evnen til at tokenisere unikke, ikke-fungible aktiver betyder, at ejerskabet kan distribueres. Midler kan skaffes lettere, og en bredere gruppe af enheder tager ansvar for pleje og vedligeholdelse af denne vare. Hver indehaver af et Mona Lisa-token har ikke en kopi af Mona Lisa – de ejer faktisk en del af selve billedet, som de kan opbevare som en værdibutik eller sælge til en anden villig køber.

Konklusion

Tokenization lover at ændre, hvordan brede aktivklasser købes og sælges, demokratisere processen med at eje alt fra ideer til malerier. Blockchains tilbyder et strømlinet alternativ til traditionelle papirmarkeder og en unik måde at dele ejerskab af unikke genstande som maleri eller fast ejendom på. Via blockchain får ejerskabet langsomt ny betydning.

Referencer

  1. https://www.investopedia.com/terms/i/intangibleasset.asp
  2. https://medium.com/@bonpay/how-tokenization-changes-the-world-c068408360c1
  3. https://bitcoinmagazine.com/articles/op-ed-how-tokenization-putting-real-world-assets-blockchains/
  4. https://flowchain.co/Tokenized-Hardware-WhitePaper.pdf
  5. https://www.maecenas.co/
  6. https://hackernoon.com/is-it-possible-to-tokenize-the-real-estate-industry-4dde4b66f814
  7. https://masterthecrypto.com/tokenization-tokens-create-liquid-world/
  8. https://medium.com/@apompliano/the-official-guide-to-tokenized-securities-44e8342bb24f

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me