Hvad er Nightfall? Ethereums fortrolighedsteknologi fra Ernst & Young

EY

Ethereum står over for unikke privatlivsudfordringer, primært fra implementeringen af ​​den kontobaserede transaktionsmodel sammenlignet med UTXO-designet af bitcoin, hvilket kræver nogle eksplicitte afvejninger i privatlivets fred. Vitalik Buterin skitserede fordele og ulemper ved konto vs. UTXO baseret på en smart kontrakterplatform og blev valgt til førstnævnte som den mest levedygtige model for Ethereums langsigtede mål.

På trods af de privatlivsudfordringer, Ethereum står over for, har de ikke stoppet en lang række projekter og udvikling, der stræber efter at styrke fortrolighedsforsikringerne for det smarte kontraktnetværk.

EY

Især har diskussioner omkring inkorporering af zk-SNARKs, teknologien, der er implementeret i ZCash til anonymitet på højt niveau, forstærket i de seneste måneder, med en sikkerhedsmæssig konsekvens af at integrere dem med Ethereum som skalerbarhedsfordele.

Ethereums Byzantium-opgradering muliggjorde verificering og implementering af zk-SNARK’er i smarte kontrakter på Ethereum-blockchain, og nu udnytter virksomheder kraften fra zk-SNARKS til en række applikationer. Et af de mest bemærkelsesværdige eksempler er den nyligt afslørede Protokol om mørke fra Ernst & Young (EY), der bruger ZoKrates zk-SNARK værktøjskasse – en formaliseret model til skalerbar, privatlivsbevarende, off-chain-beregning på Ethereum.

Adressering af privatlivets fred i Ethereum

Hvad angår kryptokurver, bliver privatliv typisk et emne for at bevare brugernes anonymitet, når de deltager i finansielle transaktioner. Denne opfattelse har trukket hovedparten af ​​udviklingsarbejdet inden for cryptocurrency anonymitetsteknologi, med beskyttelsesforanstaltningerne fra tredjepartsovervågning af enkeltpersoner den største bekymring..

Men når du vurderer de bredere applikationer i en offentlig blockchain som Ethereum, hvor Turing-komplette smarte kontrakter er aktiveret, strækker brugen af ​​fortrolighedsteknologier sig ud over den enkelte og ind i forretningsprocesser. Men først et overblik på højt niveau af, hvordan zk-SNARKs kan bevare privatlivets fred på Ethereum.

Ifølge ZCashs teknologiside på zk-SNARKs:

“Akronymet zk-SNARK står for” Zero-Knowledge Succinct Non-Interactive Argument of Knowledge, “og henviser til en beviskonstruktion, hvor man kan bevise besiddelse af visse oplysninger, f.eks. en hemmelig nøgle uden at afsløre disse oplysninger og uden nogen interaktion mellem beviser og verifikator. ”

En form for zero-knowledge proofs (ZKPs), begrebet forstås bedre med mere abstrakte eksempler, såsom hule i Alibaba eller ideen om at verificere, at Waldo findes i et portræt uden specifikt at afsløre, hvor han er i det nævnte portræt.

Den kloge logik med ZKP’er er, at de afkobler data fra information.

Esoteriske begreber som zk-SNARKs, der er bygget på usædvanligt kompliceret matematik, er udfordrende at oversætte til kode, især når der henvises til en implementering, der er kongruent med applikationer i en blockchain. Som et resultat formelle kodebiblioteker som ZoKrates, blive broen mellem den matematiske fortolkning og det menneskeligt forståelige aspekt, der kan bruges i sager om reel anvendelse via kode.

Formaliserede biblioteker i zk-SNARKs er stadig under kraftig udvikling, så de er udfordrende at bruge, men det er netop derfor, virksomheder som EY har undersøgt deres anvendelse og arbejdet med at indføre et mere brugbart sæt protokoller med den underliggende teknologi, der er fjernet væk.

Opdagelsen af ​​fortrolighedsværktøjer ved hjælp af Ethereum er heller ikke eksplicit begrænset til EY. JP Morgan er også efter sigende arbejder på teknologien med sin blockchain Quorum – en godkendt version af Ethereum.

Natfald

Nightfall er den eksperimentelle implementering af EY’s bestræbelser på at formalisere et sæt standardprotokoller til private transaktioner på Ethereum, baseret på zk-SNARKs. Protokollerne er kompatible med de populære ERC-20 og ERC-721 (NFT) tokenstandarder på netværket, hvilket gør dem bredt tilgængelige og praktiske for udviklere.

EY bemærker, at lageret stadig er eksperimentelt og endnu ikke har bestået en grundig sikkerhedsrevision, hvilket betyder, at det i det mindste i øjeblikket primært vil tjene som et middel til at fremskynde forskning og anvendelser af zk-SNARKS på Ethereum. Når det er sagt, afslører det nogle betydelige fremskridt i det bredere forsøg på at forbedre privatlivets fred på Ethereum.

For eksempel Nightfall hvidt papir artikulerer at overvinde problemet med den offentlige “overførsel” -funktion, der kræver, at “til” og “overfør” -indgangene skal være offentlige med en konventionel ERC-20-tokenoverførsel på Ethereum som følger:

”Afsenderen (eller“ Prover ”) kører en beregning privat på deres egen computer. De sender private input til denne beregning og får et sæt offentlige output, som de deler med blockchain. De offentlige output vises som ulæselige krypterede værdier for alle observatører; kun afsenderen og modtageren kan fortolke deres fulde betydning. For at disse krypterede værdier skal have ‘betydning’ for alle observatører, deler Prover også med blockchain et tilsvarende ‘bevis’ for at have beregnet disse output korrekt. Sammen kan dette bevis og disse offentlige output verificeres på en sådan måde, at alle kan være overbeviste om, at der er udført en forud aftalt beregning af et bestemt sæt private input for at producere de offentlige output. ”

Det overordnede koncept ovenfor er et mere specifikt eksempel på, hvordan zk-SNARKs har en tendens til at arbejde, men Nightfalls primære værdiforslag er dets inkludering af et sæt smarte kontrakter integreret med ZoKrates, der danner grundlaget for oprettelse af sådanne private transaktioner i Ethereum. Især genereres ‘bevisene’ ved hjælp af ZoKrates-værktøjskassen.

Kontroversielle pålidelige opsætninger er stadig påkrævet i EY’s Nightfall også i adskillige tilfælde, men når man undersøger dets anvendelse af virksomheder, er det ikke så problematisk som genereringshændelsen i et kryptokurrency-netværk som ZCash siden firmaer (f.eks. Et logistikfirma for forsyningskæder) have en mere privat, tilladt brugssag begrænset inden for det bredere Ethereum-netværk.

Nightfall nævner nogle af de potentielle anvendelsestilfælde fra teknologien lige fra brancher som supply chain management og logistik til interne virksomhedstransaktioner – hvilket er et fokus i JP Morgans initiativ med zk-SNARKs.

Et eksempel på at anvende Nightfall i forsyningskædeindustrien ville være privat sporing af farmaceutiske produkter gennem den logistiske rejse og vigtigst af alt ikke at afsløre detaljer om selve produkterne, såsom lægemiddeltype, destination eller mængde på den offentlige finans. Den primære fordel er, at virksomheder kan udnytte censurmodstand, verificerbarhed og infrastruktur i en offentlig blockchain med lignende forsikringer i privatlivets fred som ved hjælp af en tilladt kæde.

Formalisering af overførselsprotokoller ved hjælp af zk-SNARK’er kan effektivt reducere indvirkningen af ​​kompromiser i beslutningsprocessen vedrørende offentlige kontra private blockchains.

EY’s Nightfall refererer til en række bidragydere, der har hjulpet protokollen, der er indstillet, inklusive ZoKrates, Libsnark, ZCash, GM17, 0xcert og OpenZeppelin. EY planlægger at introducere Nightfall i deres eksisterende blockchain-produkter – OpsChain og Blockchain Analyzer.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me