Forståelse af mikrobetalinger og deres rolle på nettet 3.0

Micropayments

Micropayments er kommet ind i rampelyset efter den hurtige spredning af Bitcoins Lightning Network (LN) og den efterfølgende udforskning af dets potentielle designrum.

Selvom ‘Web 3.0’ mere er en abstrakt reference til den fremtidige udvikling af Internettet, kan den give et nyttigt prisme til projicering af, hvilke nye indholdsplatforme, betalingsvægge og indtægtsgenereringsstrategier der kan komme til at dominere i de næste mange år.

Der er flere overordnede tendenser, der er klar til at spille en fremtrædende rolle i den fremtidige webstak, herunder vægt på forbedret privatliv, decentraliserede / åbne protokoller og AI / ML-vækst.

I forhold til kryptovalutaer bør mikrobetalinger begynde at spille en afgørende rolle i det bredere Web 3.0-økosystem, især når det kommer til nye indtægtsmodeller til distribution af indhold.

Micropayments

Større fortællinger om Web 3.0 til side, der fokuserer på potentialet i mikrobetalinger ved konvergensen af ​​kryptokurrency, en fornyet kraft til privatlivets fred og en overgang fra ad-baserede modeller giver et glimt af et overbevisende nyt web.

Hvad er mikrobetalinger?

Micropayments er tilsyneladende enhver form for digital værdioverførsel med lave nok transaktionsomkostninger til at overvinde mental regnskabsbarriere af ældre betalingsparadigmer. Sådanne transaktioner har brug for at opretholde de samme egenskaber som almindelige betalinger, men er så små, at de kan lette dynamik som automatiserede M2M-betalinger til IoT-enheder uden transaktionsomkostninger, der gør overførselsomkostningerne ineffektive.

Bitcoins LN er et passende eksempel på mikrobetalinger af adskillige grunde, især på grund af dets ekstraordinært lille regningsenhed til transaktioner.

For kontekst er den mindste regningsenhed i Bitcoin (on-chain) en satoshi (1 milliontedel af en Bitcoin), og LN er i stand til at overføre værdier gennem åbne kanaler, der er en tusindedel af en Satoshi – kaldet millisatoshi. Det ‘billigste kunstværk i historien’, der blev solgt ved hjælp af en LN-betaling, svarede til $ 0,00000004143 og var nogenlunde kongruent med prisen på et enkelt sandkorn..

Bitcoins LN er stadig meget ung, og dens gebyrmarkedet er stadig umodent, at projicere, hvordan det vil udvikle sig, er i bedste fald usikkert. Vi kan imidlertid forvente, at de gennemsnitlige omkostninger pr. Kanaloverførsel mellem to parter vil være drastisk lavere end ældre betalingsskinner, hvilket er tilstrækkeligt til at projicere potentialet i nye applikationer og indtægtsgenereringsordninger, der kan skyldes netværk af mikropayments mellem mennesker på Internettet.

Skulle Bitcoins LN erhverve de nødvendige likviditetsudbydere til effektiv skalering, kan vi forvente udvikling som f.eks LightningJoule og Casas webudvidelse at blive, i det mindste tidlige iterationer af, meget praktiske mikrobetalingsværktøjer til webbaserede tjenester.

Nye betalingsvægge, indtægtsgenereringsstrategier og indholdsplatforme

Nye typer af betalingsvægge skal udvikle hånd i hånd med strategier for indtægtsgenerering, der udnytter mikropayments kraft. Forestil dig betal-per-klik eller betal-per-view abonnementsmodeller, der afvikler næsten øjeblikkeligt, har lave gebyrer, fjerner almindelige indtrængen af ​​privatlivets fred og muliggør nye former for fundraising og indtægtsgenerering.

Vi ser allerede nogle af de tidligste former for sådanne betalingsvægge, især når det kommer til digitalt indhold. For eksempel, Y’alls er en eksperimentel LN-baseret udgivelseswebapplikation, hvor brugerne skal gennem en mikropayment-væg for at læse det indhold, der er offentliggjort på webstedet. Tilsvarende skal forfattere betale en lille mikrobetaling for at offentliggøre indhold på webstedet.

Baseret på Lightning Labs ‘første Go-implementering af LN repræsenterer Y’alls en tidlig form for en ny model for indtægtsgenerering, som mange indholdsplatforme muligvis kommer til at vedtage. Forestil dig NYT ved hjælp af en mikropayment-betaling pr. Klik-model pr. Artikel for deres mobilversion i stedet for at blokere dig for at læse en artikel, medmindre du tilmelder dig et minimumsabonnement på en måned. En sådan dynamik ville kræve meget bredere vedtagelse af Bitcoin og LN, men det giver nogle overbevisende fordele for platformen og dens brugere.

Den fremherskende indtægtsskabende model for indholdssider i dag er reklame, som gentagne gange har afsløret sin tilbøjelighed til indtrængen af ​​privatlivets fred. Derudover forhindrer ad-baserede indtægtsmodeller ofte mindre indholdsskabere fra at tjene væsentlige indtægter fra deres arbejde, selvom det kan medføre indbringende indkomst for massivt populære online-personas..

Et godt eksempel er med YouTube, hvis mindre indholdsskabere stort set er låst ud af YouTubes partnerprogram, der har en høj barriere at kvalificere sig til, og har åbnet muligheder for konkurrerende platforme. Innovatorer, der ønsker at udfordre YouTubes dominans, sidder ikke bare ledigt ved nogen af ​​dem; platforme som DLive har allerede sikret Internet-berømtheder, og i tilfælde af DLive er det PewDiePie.

Tilsvarende indholdsplatform LBRY tilskynder indholdsskabere til at basere deres indtægtsgenerering på en pay-per-stream- eller pay-per-click-model snarere end reklame. Ingen voldsom nedskæring tages af en mellemmand (dvs. YouTube), og midler modtages direkte fra tilhængere af indholdsskabere. LBRY bruger sit eget native token, som sandsynligvis bliver nødt til at ændre sig, når opgørelsen af ​​online mikropayments skubber en universel regningsenhed (dvs. Bitcoin) i spidsen – men modellen er stadig nyttig til at demonstrere micropayment potentiale.

Et andet open source-projekt, FileBazaar, bruger en LN-betalingsvæg til køb og salg af digitale filer. Baseret på Blockstreams Lightning Charge kan filer som billeder, videoer, PDF-filer og lyd overføres ved hjælp af LN. FileBazaar er muligvis begyndelsen på, hvad der i sidste ende kan vise sig at være store markedspladser for digitale filer baseret på mikropayments.

Hvordan kunne brugere trivielt udnytte mikropayments gennem en webbrowser?

Enkle webudvidelser til LN-betalinger er allerede tilgængelige.

Tjek LightningJoule eller Casa’s Node Extension, og du vil se, at du kan sende eller betale LN-fakturaer med et par enkle klik. Processen med at købe Bitcoin og deponere den i en LN-kompatibel tegnebog, derefter åbne en kanal og til sidst lukke den er stadig en besværlig proces for den almindelige bruger, men det er en lovende start. Det er ikke svært at forestille sig engang i den nærmeste fremtid, når LN-baserede mikropayments via en webbrowser er så enkle som at sende en PayPal-faktura uden de absurde gebyrer og kontocensur.

Potentialet ved mikrobetalinger til omdefineret distribution af indhold er også enormt. Streamingtjenester kan udnytte mere effektive indtægtsstrømme uden den høje transaktionsomkostning, og digitale deponeringstjenester kan påvirke indholdsskabere til at producere mere ad-hoc-indhold. Forfattere kunne uafhængigt udgive bøger via crowdfunded micropayments ved hjælp af et simpelt link, og bloggere kunne omgå annonceindtægtsmodellen, der karakteristisk bløder indkomst til formidlere..

Micropayments behøver ikke engang at være så små. Så længe de letter en censurbestandig og billig transaktion mellem modparter på et fleksibelt grundlag (dvs. pr. Artikel), udfører de jobbet. Når vi vender tilbage til NYT, koster abonnementer, der betales med kredit- / betalingskort, dem behandlingsgebyrer, det tager dage at afvikle dem og er genstand for tilbageførsler. Disse gebyrer er også underlagt vilkårlige gebyrer hæves af betalingsprocessorer. Micropayments ville reducere omkostningerne ved deres ende ved at udnytte en P2P-valuta, hvor folk har brug for at gennemgå processen med gentagne gange at arkivere personlige oplysninger i en kassen side – en kritisk forbedring af privatlivets fred for personlige oplysninger.

Micropayments kan også spille en vigtig rolle i sociale medieplatforme. Og af alle de sociale medieplatforme i dag sandsynligvis Twitch giver den optimale projektion af mikrobetalingspotentiale.

Baseret på en vippemekanisme kaldet ‘Bits’, der bruges til at heppe på live streamere af populære spil som Fortnite, kan førende streamere ofte træk ind lukrative summer lige fra Bits. Twitch tager en stor del af disse tip og fremhæver, hvordan en P2P-tipmekanisme kan blive endnu mere rentabel for førende indholdsskabere og potentielt en tilstrækkelig ekstra indtægtsstrøm for mindre skabere.

Tip er ikke det mest tiltalende træk af mikropayments, men det tjener som et nyttigt eksempel på, hvor ligetil de kan være – selvom tilfælde af online-tip som BAT-token virker irrelevante.

Web 3.0 i al sin hype er ikke definitivt nogen samlet vision om et fremtidigt weblandskab. Den tidlige udvikling af flere teknologier indikerer imidlertid, at indtægtsgenereringsmetoder og den overordnede topologi (dvs. decentraliseret vs. centraliseret) kan komme til at ændre sig ganske radikalt. Tilføj teknologier som AI og snowballing-kurset mod open source-projekter, og Web 3.0 er klar til at se meget anderledes ud end det, vi er vant til.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me