Du behøver ikke købe en hel Bitcoin: Vejledning til Bitcoin-fraktioner og delbarhed

Vejledning til Bitcoin-fraktioner & amp; Delbarhed

Du har sikkert hørt en såkaldt ekspert sige noget som dette før: kun de rige ville sandsynligvis købe bitcoin, fordi prisen på hver enkelt er over X dollars. Omvendt ville enhver, der er dybt fortrolig med bitcoin eller andre kryptokurver, forstå hvordan denne erklæring viser en meget klar misforståelse af, hvordan teknologien fungerer.

Vejledning til Bitcoin-fraktioner & amp; Delbarhed

I dag skal vi gennemgå nogle af de grundlæggende om, hvordan bitcoin er opdelt, og hvad det betyder for fremtiden, hvis eller når bitcoin (eller noget lignende) bliver en dominerende betalingsmetode.

Satoshier, mBTC og mere

Et vigtigt økonomisk begreb, der stort set gælder for alle former for penge, er delbarhed. Dette betyder, at to halvdele af en US dollar, når de sættes sammen, svarer til en US dollar. Når den er delt, er en halv dollar ikke mindre værd, end når den er en del af en hel dollar. Noget, der ikke let kan deles, såsom et stykke guld, skaber en dårlig valuta. Kryptovalutaer som bitcoin er ikke anderledes.

I de fleste brugstilfælde kan fiat-valutaer opdeles til to decimaler, såsom $ 0,01. Alt derunder er normalt afrundet op eller ned. Årsagen til dette er, at fiat-valutaer skal kunne eksistere i fysisk form. For eksempel, hvis du har en bankkonto, og du ønsker at trække alle dine opsparinger ind i kontanter, skal banken være i stand til at give den til dig i en fysisk form som f.eks. Regninger eller mønter.

Valutamønter

På den anden side er digitale valutaer designet til aldrig at være i en fysisk form på samme måde som fiat-valuta er. Som et resultat kan kryptokurver opdeles i næsten mikroskopiske beløb. I tilfælde af bitcoin er det mindste beløb det, der kaldes en Satoshi. Opkaldt efter skaberen, Satoshi Nakamoto, repræsenterer en Satoshi en 100 milliontedele af en bitcoin. Eller med andre ord, en bitcoin indeholder 100 millioner Satoshier.

Der er to andre vigtige og velkendte målinger af bitcoin, som du sandsynligvis vil komme på tværs af. Den næste mindste er kendt som en “bit” eller μBTC. En μBTC indeholder 100 Satoshier. Dernæst er mBTC ved 100.000 Satoshier. Lidt mindre kendt end mBTC er bitcenten eller cBTC, som er 1 million Satoshi eller 0,01 BTC.

For eksempel, hvis du har 0,23 BTC, kan du sige, at du har 23 bitcents eller cBTC. Disse beløb har også andre navne afhængigt af navngivningskonventionen. 100 Satoshi kunne også kaldes et microbitcoin, og 100.000 kunne kaldes et millibitcoin.

Hvis nogen fortæller dig, at de vil sælge et par sokker til 100 bit, kan det være svært at huske nøjagtigt, hvor mange penge det er. For at hjælpe med dette er der nogle gratis værktøjer, der kan hjælpe med at afklare den værdi. Ved nutidens værdi er en bit for eksempel omkring US $ 0,011 ifølge dette nyttige værktøj. Ligeledes er en mBTC værd lidt over $ 11. Så med dagens hastighed ville et par sokker til 100 bits faktisk være en hel del med lidt over en dollar.

Bitcoin Satoshi-diagram

Her er et diagram, der viser Bitcoin-delbarhedsbeløbene taget fra BTCSatoshi.com

1 Satoshi = 0,00000001 ฿
10 Satoshi = 0.00000010 ฿
100 Satoshi = 0,00000100 ฿ = 1 bit / μBTC (you-bit)
1.000 Satoshi = 0,00001000 ฿
10.000 Satoshi = 0,00010000 ฿
100.000 Satoshi = 0,00100000 ฿ = 1 mBTC (em-bit)
1.000.000 Satoshi = 0,01000000 ฿ = 1 cBTC (bitcent)
10.000.000 Satoshi = 0,10000000 ฿
100.000.000 Satoshi = 1.00000000 ฿

Hvorfor al forvirring om delelighed?

Hvorfor er det, at nogle kommentatorer fremsætter påstande om, at kun rige mennesker kan købe bitcoin på grund af den typisk høje pris? Dette skyldes sandsynligvis to faktorer.

De fleste bitcoin nayayers har tendens til enten at være mennesker, der ikke forstår teknologien, eller de er dem, der har en grov forståelse af den, men da de afviser den helt, gider de ikke forstå den fuldstændigt. Disse mennesker har typisk en mere traditionel økonomisk tankegang og ser kryptokurver med stor mistanke.

En anden sandsynlig kilde til forvirring er, at mange har sammenlignet kryptokurver med aktier. Typisk vil de fleste aktiemæglere ikke tillade dig at købe brøkaktier. For eksempel, hvis du vil købe en andel af Apple, skal du næsten helt sikkert købe en hel aktie. Fraktionerede aktier kan dog ejes, f.eks. Gennem geninvesteringsprogrammer (eller DRIPs), men dette er anderledes end at købe aktier direkte.

Da kryptokurver findes helt uden for banker og andre finansielle institutioner, er de ikke underlagt denne slags regler. Derfor kan de, der ønsker at købe dem, købe dem og eje dem i stort set ethvert beløb.

Derudover giver andre kryptokurver mulighed for endnu højere grader af delbarhed.

Hvorfor delbarhed betyder noget

Denne form for delelighed er absolut nødvendig for fremtiden for kryptokurver. Ud over at give folk mulighed for at købe og handle i små mængder, er denne delbarhed afgørende for at lade kryptokurver blive en ægte handelsenhed og daglige udgifter. Lad os for eksempel sige, at i morgen rammer bitcoin $ 1 million hver. Hvis dette var sandt, og forudsat at transaktionsgebyrer ikke var et problem, kunne man stadig bruge bitcoin til at købe noget som en kop kaffe. Dette skyldes, at du kunne sende en lille nok mængde bitcoin til at dække udgifterne til kaffe uden at sende for meget på grund af manglende delelighed. Hvis vi sammenligner dette med guld, hvis du går ind i en Starbucks med et stykke 10.000 dollar guld, ville det være umuligt at præcist afskære et stykke af det, der nøjagtigt svarer til prisen på din drink (forudsat at Starbucks ikke kun accepterer guld, men være i stand til at teste, om det er ægte eller ej).

Mens i dag kan bitcoin-transaktionsgebyrer forhindre, at noget lignende er praktisk eller overkommeligt, men det vil sandsynligvis ændre sig, når nye teknologier som Lightning Network og RSK bliver populære.

Ifølge den populære bitcoin-kommentator Andreas Antonopoulos, hvis alle person-til-person kontanttransaktioner skulle udskiftes med bitcoin, ville værdien af ​​en enkelt Satoshi-enhed være omkring en dollar hver. Hvis dette skulle ske, er det fuldt ud muligt, at bitcoin-koden kunne ændres for at give mulighed for endnu mere delelighed. Måske kunne der oprettes nye enheder, der er meget mindre end en Satoshi.

Fjern BTC som standardenhed?

I dag, når vi taler om bitcoin, taler vi normalt om hvor meget BTC, eller hvor mange stykker af en hel bitcoin har nogen. For eksempel er nogen mere tilbøjelige til at sige, at jeg har 0,01 BTC end at sige, at de har en bitcent. I en artikel udgivet tilbage i 2014 på Coindesk, forfatter Daniel Cawrey, at vi skal begynde at tænke på bitcoin, ikke med hensyn til hvor mange BTC vi har, men i hvor mange bits eller μBTC vi har.

Forfatterens begrundelse er, at dette kan forårsage noget af et marketingproblem. Hvis du fortæller nogen, der ikke forstår bitcoin, at du ejer 0,05 bitcoin, tror de måske, ja, det er virkelig ikke meget. Omvendt, hvis du siger, at du har 50.000 bits, kan det helt sikkert virke mere imponerende. Ikke alene får det det til at lyde større, men det er ganske velkendt, at mennesker foretrækker at håndtere store, hele tal i stedet for decimaler. I denne tankegang er det lettere at huske, at du har 10.000 bits i stedet for 0,01 bitcoin.

Det ser imidlertid ud til, at kryptovalutaverdenen endnu ikke er klar til at overgå til en sådan navngivningsstandard. Det kan ske, når der igen forekommer en bred udbredelse, og flere vælger ikke altid at tænke på deres bitcoin i form af decimaler under en. Men i dag er BTC-målingen stadig konge.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me