Blockchain-prognoser: Brug af mængden af ​​visdom til at forudsige fremtiden

Blockchain-prognoser

Et af de definerende træk ved kryptokurrencymarkedet er uforudsigelighed. Det er både en del af dets charme og grunden til, at det hidtil ikke lykkedes at tiltrække store institutionelle investorer. Tilsynsmyndigheder bekymrer sig over markedets tocifrede procentvise svingninger, og øre-investorer håber at slå det rig med et par dollars kastet på den rigtige mønt på det rigtige tidspunkt.

Og alligevel har teknologien bag kryptokurrency potentialet for et næsten uendeligt udvalg af forudsigelige brugssager. Blockchain-prognoseprojekter vokser i både antal og omfang med det formål at forudsige ikke kun kryptokurrencypriser, men en bred vifte af tidligere ukendte tal. Vi vil gennemføre en kort oversigt over, hvad blockchain-prognoser er, hvad den er i stand til, og hvem der trænger ind på dette potentielt enorme nye marked.

Blockchain-prognoser

Forudsigelige data

Kernen i blockchain-prognoser er et koncept kendt som mængden af ​​visdom. Det fungerer på samme måde som indstillingen “Spørg publikum” i tv-showet “Hvem vil være millionær?”

Der er styrke i antallet, og det er umiddelbart tydeligt, når det kommer til prognoser. En persons mening om et givet emne er baseret på individuel viden, erfaring og andre personlige data. Dette fører til meninger, der kan være rigtige eller forkerte, afhængigt af input.

Men hvad hvis personen havde flere tilgængelige data? Meget mere, faktisk? Jo bedre kvalitet og kvantitet af data giver ham eller hun mulighed for at foretage mere konsekvente korrekte forudsigelser.

Blockchains er skræddersyet til at samle store summer af data fra mange decentrale kilder. Et blockchain-forudsigelsesprojekt tager derefter mange individuelle datapunkter og meninger og kombinerer dem for at give et informeret svar på, om priserne vil gå op eller ned, hvad folk sandsynligvis vil købe, og generelt hvad der kan forventes at ske næste.

Dette er den næste udvikling af en gammel forudsigelig mekanisme – afstemning. I stedet for individuelt at bede et givet antal mennesker om deres data, indsamler en blockchain dog automatisk, sorterer den og bruger den til at forudsige.

Augur

Forecasting Foundation’s Augur-projekt er et sæt smarte kontrakter, der bruger projektets oprindelige valuta REP, der giver brugerne mulighed for at oprette deres egne forudsigelige markeder. Forecasting Foundation er ikke involveret i de markeder, som Augur-brugere opretter, og Augur er helt open source. Projektets hjerte og sjæl gør styrken til forudsigelig blockchain-prognoser tilgængelig for alle.

Augur-guide

Læs: Vores guide til Augur

“Augur-protokollen er den eneste forudsigelsesmarkedsprotokol, som Forecast Foundation er opmærksom på, hvor udviklingsteamet ikke gør noget ud over at skrive den gratis open source-kode,” forklarede holdet på projektets hjemmeside. ”Forecast Foundation og de mennesker, der har skrevet Augur-protokollkoden, skaber ikke markeder på selve Augur-protokollen, de udfører ikke handler eller har evnen til at overvåge, kontrollere, censurere eller ændre handlinger, der udføres på Augur-protokol. I stedet opfordrer Forecast Foundation brugerne til at udføre disse handlinger fra jurisdiktioner, hvor de har korrekt licensering og vejledning, og hvor de kan følge de relevante regler, der regulerer de handlinger, de udfører på Augur-protokollen. ”

På denne måde fungerer Augur som en repræsentant for blockchain-forudsigelsesmarkedet som helhed – et decentraliseret værktøjssæt til anvendelse af blockchain til en bred vifte af slutbrugsapplikationer.

Augur gik for nylig live med applikationen, indtil nu er over en million dollars sat på platformen. Du kan se statistikker i realtid over markederne på Forudsigelser. Global.

Gnosis

Gnosis udfører en lignende funktion med en mere legende brugergrænseflade. Gnosis ‘Olympia decentrale applikation afholder periodiske forudsigelsesturneringer. Deltagerne får 200 OLY-tokens til brug ved forudsigelse af forskellige emner – et eksempel er verdensrekorden for det største nytårsaften. Gnosis Olympias OLY-tokens “play-money” distribueres derefter til vinderne. Gnosis Olympia fungerer som en testplatform for udviklere såvel som inspiration til fremtidige brugssager i den virkelige verden.

Cindicator

Alle disse projekter nærmer sig blockchain-prognosemarkedet fra lidt forskellige retninger. Den primære markedsføreren i rummet er dog stadig Cindicator. Ligesom sine nyere fætre har Cindicator til formål at bruge menneskemængden via blockchain-teknologi til at foretage nøjagtige markedsforudsigelser. Cindicator er i vid udstrækning rettet mod den økonomiske mængde med det mål at være en slags orakel for begivenheder på både kryptovaluta og traditionelle markeder.

Cindicator Guide

Læs: Vores guide til Cindicator

På Cindicator-platformen afholdes månedlige konkurrencer, hvor Cindicator-indehavere besvarer en række forudsigelige spørgsmål. Deres svar på disse spørgsmål tælles i slutningen af ​​måneden, og Cindicator-tokens tildeles i overensstemmelse hermed for korrekte svar. Dette tilskynder folkemængden til at undersøge og producere et informeret svar og dermed sidestille GIGO-problemet med udelukkende at stole på mængden af ​​skarer. Forkortelse for “Garbage In, Garbage Out”, GIGO er et datalogisk udtryk lånt af den forudsigelige prognoseindustri for at bedømme kvaliteten af ​​de data, der bruges til at foretage økonomiske forudsigelser. Selvom det er muligt at få mere nøjagtighed i enhver prognose ved blot at kaste informationsnet bredere, tilskynde deltagerne til, at nettet fraråder tilfældig gissning og tilskynder til mere informerede forudsigelser.

Endelig tager Cindicator sine aggregerede smarte data og kører dem gennem et kunstigt intelligenssystem kendt som et neuralt netværk. Dette skærper forudsigelserne yderligere.

”Når man forudsiger forudsigelser, er en metode til Crowdsourcing-mening at udbrede visdommen fra mængden. Dette betyder, at når man ser på en række forskellige meninger om et givet emne, tager man det ‘gennemsnitlige’ svar, i teorien giver en mere nøjagtig forudsigelse end nogen person – uanset hvor vidende – kunne give, ”sagde Cindicator på projektets hjemmeside . “På Cindicator gik vi videre og brugte en række forskellige datavidenskabelige metoder, der inkorporerede statistisk videnskab og maskinlæringsmetoder for at forbedre nøjagtigheden af ​​vores forudsigelser.”

Dyrk labs

Langt om længe, Dyrk labs tilbyder blockchain-forudsigelser som en service til sine kunder, herunder LG og Broadspectrum. Cultivate fakturerer sin tjeneste som en brugeranpasset løsning til næsten ethvert forudsigeligt behov, lige fra amerikanske valg til sport til forretningsstrategier.

Disse tjenester tilbydes på flere niveauer. Både TinyCast og AlphaCast er gratis til personlige eller offentlige prognoser, mens Cultivate Forecasts-produktet er rettet mod det professionelle marked og tilbyder tre til seks måneders forsøg for potentielle kunder.

Forme fremtiden

Det er ironisk, at blockchain-teknologi, der skubber ind i nye grænser i næsten alle teknologiske områder, også nu bruges til at forudsige, hvad disse felter vil gøre. Varianterne og dybden af ​​forudsigelsen varierer fra Augurs open source, catch-all platform til Cindicators snævre fokus på finansielle markeder. Men konsekvenserne for denne form for forudsigelig evne er indlysende. Roller, der nu udfyldes af analytikere og afstemningsspecialister, giver plads til en ny form for decentraliseret informationsindsamling. Dette lover ikke kun at være hurtigere og mere præcis, men også mindre koncentreret.

For eksempel har de fleste nyhedsdækninger tendens til at fokusere på et par store navneordningsfirmaer i amerikanske præsidentvalg. I 2016 faldt disse meningsmålerfirmaer relativt fladt, når det gjaldt at forudsige den eventuelle sejr for den republikanske kandidat Donald Trump. Som et resultat var mediedækningen omkring valget forvirret – og i det mindste i nogle tilfælde ret unøjagtig. Et blockchain-baseret system ville have grebet granularitet, der ikke var tilgængelig for traditionelle pollsters, og det ville have taget ethvert spørgsmål om bias væk via dets autonome og decentraliserede natur.

At finde ud af, hvad der skal ske næste gang inden for blockchain-teknologi, er næsten altid et vanskeligt forslag. Hvor passende er det, at blockchain sigter mod at løse dette problem selv.

Referencer

  1. https://www.ibm.com/blogs/insights-on-business/electronics/demand-forecasting-reinvented/
  2. https://www.augur.net/
  3. https://gnosis.pm/
  4. https://www.cultivatelabs.com/future-of-work-whitepaper
  5. http://www.pewresearch.org/fact-tank/2016/11/09/why-2016-election-polls-missed-their-mark/

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me