Bitcoin, kryptovaluta og skatter: hvad du behøver at vide

Bitcoin & amp; Kryptoafgifter

Medmindre du bor i Malta eller Puerto Rico eller et andet lignende land, hvor kryptokurrencygevinster ikke beskattes i øjeblikket, vil du snart prøve at finde ud af, hvordan du korrekt redegør for din bitcoin eller andre kryptokurrencybeholdninger inden den kommende skatteperiode og ud over.

Generelt hersker tvetydighed i øjeblikket, da beskatning af kryptokurrency i høj grad er et igangværende arbejde for lovgivende organer over hele verden. Ikke desto mindre skal vi som nuværende kryptokurrencybrugere overholde lovgivningen i vores respektive lande, som de er nu, for ikke at begå skatteovertrædelser og forårsage store hovedpine for os selv ad vejen.

Bitcoin & amp; Kryptoafgifter

I dag vil vi derefter nedbryde de beskatningsmodeller, der anvendes på kryptokurver i nogle af verdens mest indflydelsesrige lande for at hjælpe dig med at få en bedre forståelse af det nuværende internationale reguleringsspektrum..

Bemærk: Denne artikel er beregnet som en generel guide til beskatningsmodeller for kryptokurrency over hele verden, den er ikke en erstatning for professionel rådgivning. Vi anbefaler, at du taler med en revisor, der er fortrolig med kryptobeskatning i din jurisdiktion.

De tre vigtigste beskatningsmodeller

De fleste nationer får deres kryptobrugere til at underkaste sig en af ​​tre grundlæggende beskatningskategorier:

  • Indkomstskat
  • Virksomhedsskat
  • Kapitalgevinstskat

Indkomstskat gælder for alle ikke-inkorporerede enheder, der modtager Bitcoin eller andre kryptovalutaer som indkomst.

Virksomhedsskat gælder for operationer af høj kvalitet, der er store og handler derfor med enorme mængder krypto. Tænk f.eks. På et cloud-mineselskab som Genesis Mining.

Kapitalgevinstskat gælder for handlende, der har investeret i krypto spekulativt med det udtrykkelige formål at opnå gevinster. De fleste nationer opdeler kapitalgevinstskatter i kortsigtede gevinster og langsigtede gevinstkategorier afhængigt af forskellige kriterier.

Fortæl mig mere om kapitalgevinster

Langt størstedelen af ​​kryptoejere og -handlere bliver nødt til at betale kapitalgevinstskat på eventuelle gevinster fra deres kryptobesiddelser. Mens krypto-skatteregler stadig er i deres tidlige faser, har de fleste lande modne beskatningsordninger for kapitalgevinster.

Beregning af omkostningsgrundlaget for en aktiehandel er noget enklere end at håndtere ‘omkostningsgrundlag’ for kryptoer. Mens kryptoer betragtes som noget, der svarer til en vare til skatteformål, ligner de meget en valuta. Det betyder, at når en krypto handles for en anden, skal omkostningsgrundlaget for begge kryptoer fastlægges i beskatningsvalutaen.

For eksempel, hvis du handler BTC for ETH, vil værdien af ​​begge valutaer på tidspunktet for handlen mod den amerikanske dollar (for amerikanske skatteydere) fungere som omkostningsgrundlaget for handelen.

Hvis BTC = $ 4.000 og ETH = $ 140 end at købe en ETH ville etablere et omkostningsgrundlag på $ 140. Det tal ville være vigtigt at registrere, da den BTC, du handlede, ville blive beskattet, hvis du købte den for mindre, end du solgte den for. Hvis og når du beslutter at handle med ETH, der koster $ 140, fungerer dette dollartal som grundlag for kapitalgevinstskat, der ville blive opkrævet.

Når du bytter dine kryptoer til fiat (eller omvendt) er situationen lettere. Fordi du handler krypto mod fiat, beregnes omkostningsgrundlaget i den samme valuta, som du betaler skat med.

Takeaway fra alt dette er, at det er yderst vigtigt at føre nøjagtige transaktionsregistre.

På nogle måder kan det være lettere at flytte ind og ud af Fiat eller en Fiat-ækvivalent til skatteformål. At etablere et omkostningsgrundlag mellem to kryptoer er ikke simpelt, og transaktionsdatoerne er ekstremt vigtige for beskatning.

Stablecoins kan være en god fiat stand-in til skatteformål (i det mindste for amerikanske skatteydere), da de fleste af dem er stabile over for US-dollar.

Hvad er en skattepligtig begivenhed?

Generelt vil den mest almindelige skattepligtige begivenhed være salg af kryptoer med fortjeneste. I nogle tilfælde vil overførsler af kryptoer også udgøre en skattepligtig begivenhed, men dette varierer fra land til land. Hvis du mister penge på en kryptotransaktion, kan du muligvis afskrive dine skatter, afhængigt af hvor du bor og et par andre faktorer.

Hvis du vil vide mere om, hvordan skatter kan gælde for din kryptohandel eller investeringer, er det en god ide at tale med en skatteprofessionel, der har en vis viden om kryptoer. De fleste nationer pålægger strenge sanktioner for manglende betaling af skat, så hvis du skylder regeringen penge, skal du få nogle råd, før du skylder dem endnu mere!

Lad os nu skifte til specifikke nationale beskatningsmetoder.

Nordamerika

IRS udstedte først vejledning om kryptoer tilbage i 2014, men håndhævelse indtil den store kryptorally i 2017 var slap. De andre lande i Nordamerika havde lignende tilgange til kryptobeskatning, men nu ser det ud til, at skattemyndighederne er godt klar over de penge, der er i kryptorummet.

IRS Blockchain

USA

I USA betragter Internal Revenue Service (IRS) kryptovalutaer som “ejendom”.

I juridisk forstand betyder det, at dine kryptoinvesteringer er underlagt en kapitalgevinstskat—Enten en kortvarig kapitalgevinstrate eller en langsigtet kapitalgevinstrate afhængigt af hvor længe du havde din krypto, før du tog et overskud.

Hvis du udbetaler din krypto inden for et år efter købet, bliver du ramt af den stejle kortsigtede kapitalgevinstskat. Disse kortsigtede satser er typisk uanset hvad din normale skatteprocent er, så hvis du beskattes med 25%, vil også dine kortsigtede gevinster blive beskattet med samme sats.

For amerikanske brugere, der udbetaler deres krypto efter et års besiddelse, kæmper de med de langsigtede skattesatser på kapitalgevinster på 0%, 15% og 20% ​​afhængigt af deres skatteklasse.

Og Cryptocurrency Fairness in Taxation Act (CFTA) drøftes i øjeblikket også i den amerikanske kongres; denne vilje ville fritage alle kryptotransaktioner under $ 600 for beskatning.

Der var en vis debat om, hvorvidt Crypto til Crypto-handler ville blive behandlet som “ligesom slags”, hvilket betyder, at der ikke skyldes nogen skat på disse. Dette har nu blevet afklaret og skat skal betales, så du bliver nødt til at føre fortegnelser over alle handler, du foretager, og betale skat i overensstemmelse hermed.

Et firma kaldet CryptoTaxPrep tilbyder en komplet Cryptocurrency skattetjeneste, der koster $ 750 for en statslig og føderal selvangivelse.

Canada

Pr. 2013 fortolkningsbrev, det canadiske indtægtsagentur (CRA) erklærede, at kryptokurver er “råvarer” i henhold til canadisk lov – ligesom sølv eller naturgas. Dette betyder, at her bliver din krypto enten beskattet som forretningsindkomst eller som en kapitalgevinst (eller henholdsvis forretningstab og kapitaltab).

Canada opkræver en kapitalgevinstskat på 50%, der gælder for eventuelle kryptotransaktioner. Denne skat gælder kun for buy-and-hold investorer. Højvolumenhandlere kunne betragtes som en virksomhed af skattemyndighederne i Canada og skulle indgive deres skatter i overensstemmelse hermed.

De fleste kryptobaserede aktiviteter er uden for momsområdet i Canada, medmindre de bruges til at betale for varer og tjenester.

Mexico

Den mexicanske regering har en fordomsfri, liberaliseret juridisk holdning til Bitcoin. Indenlandske lovgivningsmæssige rammer er endnu ikke afsluttet, men nationens lovgiver er det aktivt at designe nye foranstaltninger.

UK / Europa

På trods af at EU har et højt niveau af finansiel integration, har hvert medlemsland en anden skattekode. Langt størstedelen af ​​EU har stået ved siden af ​​USA og betragter kryptoer som langt mere som en vare eller en aktie end en valuta.

UK

Den britiske regering ophævede deres momsafgift over Bitcoin i 2014. Nu er de fleste kryptokurrency-transaktioner fritaget for momsafgifter i landet.

Desuden betragter HM Treasury BTC og andre kryptokurver som “aktiver”, ikke lovlige valutaer. Dette mandat beskæftiger en sådan krypto enten med en indkomstskat eller en kapitalgevinst afhængigt af omstændighederne (hvis du for eksempel er en erhvervsdrivende, betaler du indkomstskat versus kapitalgevinster for normale investorer).

Minedrift som en del af en virksomhed skal betale selskabsskat med den normale sats på 20%.

Hvis du er en person, betaler du kapitalgevinstskat af det overskud, du tjener ved dine kryptovaluta-investeringer. Det skal bemærkes, at hver person har en godtgørelse på £ 11.300 pr. år, hvilket er skattefrit.

Du er også i stand til at “gave” noget af din kryptoinvestering til din ægtefælle, som også vil have godtgørelsen på 11.300 £. Hvis du planlægger din tilbagetrækning ordentligt og gør det i april (starten / slutningen af ​​det nye skatteår), kan du trække 11.330 £ den 5. april og 11.300 £ den 6. april, hvilket betyder, at de falder i separate skatteår. Du kan fordoble dette beløb, hvis du er gift, hvilket betyder, at det er muligt at trække 45.200 £ ud uden at skulle betale skat.

Ligesom USA vil enhver krypto til kryptotransaktion, du foretager, blive beskattet:

Definitionen af ​​en bortskaffelse er skrevet ovenfor, og mange af jer har bemærket det problem, det medfører. Da BTC er indgangsstedet for de fleste Altcoins, skal du først købe BTC og derefter overføre det til en børs og derefter handle for en Altcoin.

Med transaktionstiderne og volatiliteten i BTC kunne denne værdi være steget eller faldet hurtigt, når du bytter din BTC til en Altcoin, “disponerer” du over din BTC og skaber en kapitalgevinst eller et kapitaltab.

Hvor du køber og sælger en stor mængde Altcoins, kan dette være et problem, skal du oprette et regneark, der registrerer datoerne og FIAT-værdierne for Altcoin-køb og afhændelse. Hver separat bortskaffelse af en kryptovaluta skal konverteres til FIAT på tidspunktet for bortskaffelse.

Se denne fremragende guide for mere info.

Belgien

Belgien beskatter investeringer foretaget af enkeltpersoner, der betragtes som ‘spekulative i naturen’ med 33% plus lokale tillæg.

Hvis en investering ikke er spekulativ og ligger uden for professionel aktivitet, kan gevinsten være skattefritaget, og underskuddet vil ikke være fradragsberettiget. Denne klassifikation kan muligvis ikke gælde for belgiske kryptoholdere afhængigt af deres aktiviteter.

Professionelle individuelle investorer i Belgien vil blive beskattet på en progressiv skala fra 25% til 50% ud over lokale skatter og socialsikringsbidrag. Dette kan gælde kryptoinvestorer, hvis de får størstedelen af ​​deres indkomst fra investeringsaktivitet.

Belgiens finansministerium har sagt, at kryptoer i øjeblikket er fritaget for moms. Ellers har nationen givet lidt fast vejledning til kryptoinvestorer.

Schweiz

Schweizerne har officielt kategoriseret Bitcoin som en “fremmed valuta”. Schweiz anvender den schweiziske formuesskat på alle kryptoaktiver og arbejder i øjeblikket på en mere omfattende skattekode for den nye aktivklasse. Crypto-ejerskab skal også erklæres på årlige skatteformularer. Bortset fra formuesskatten gælder i øjeblikket ingen andre skatter for schweiziske indehavere eller forhandlere af kryptoer.

Spanien

For folk, der er forpligtet til at betale skat i Spanien, behandles kryptoer, der holdes til investeringsformål, som ethvert andet aktiv. Når de først er solgt med overskud, beskattes gevinsten. Spanske virksomheder skal også betale skat af gevinster fra kryptobedrifter, og både enkeltpersoner og virksomheder skal betale skat af kapitalgevinster, der realiseres ved minedrift.

Der er ingen specifik vejledning om krypto og moms fra spanske skattemyndigheder, men de fleste kryptotransaktioner er uden for momslovgivningen og er ikke momspligtige.

Holland

Hollands finansminister meddelte oprindeligt, at den hollandske regering fremover ville overveje Bitcoin og lignende som “byttevarer”. Denne klassificering var liberal, hvilket gav kryptobrugere i landet ikke noget behov for at licensere deres aktiviteter eller opfylde nogen form for overholdelsesbestemmelser.

Følgelig var hollandske kryptobrugers beholdninger blevet beskattet i henhold til disse brugeres respektive grundlæggende indkomstskattesatser.

I dag ser den nederlandske regering eventuelle gevinster eller tab, der opstår ved handel med kryptoer, som en ‘forretningsaktivitet’ som en skattepligtig begivenhed og skal beskattes som forretningsindkomst. Dette vil også gælde for enhver kryptomining, hvis virksomheden tjente penge på salget af tokenet.

Skattelovgivningen for enkeltpersoner i Holland er mere nuanceret. Hvis en hollandsk statsborger eller bosiddende har kryptoer som et aktiv, vil den skyldte skat være baseret på, hvorvidt aktiverne udgør en ‘indtægtskilde’ for den enkelte..

Når kryptoer ikke beskattes baseret på ‘indtægtskilde’-koden, vil de sandsynligvis blive beskattet som opsparing eller investering til en fast sats. Hollandske skattemyndigheder har meget skøn i kryptobeskatning, og skatteniveauet afhænger af omstændighederne.

Holland anvender ikke moms på kryptoer.

Tyskland

I skrivende stund har Tyskland ikke et omfattende sæt love, der regulerer kryptobeskatning. Afhængig af omstændighederne kan tyske enkeltpersoner få deres kryptotransaktioner beskattet som kapitalgevinster, indkomst eller slet ikke.

En af de vigtigste ting at overveje er, hvordan kryptoerne holdes. Hvis de opbevares som et privat aktiv, er de ikke i samme skattekategori som et forretningsaktiv.

Hvis du er en erhvervsdrivende, har du gratis kapitalgevinster op til € 800 euro. Når du har overtrådt dette beløb, skal du betale en fast sats på 25% på dine spekulative gevinster. Hvis du har opnået gevinster ved blot at holde din krypto og aldrig flytte den, skylder du ingen skat i Tyskland.

Når kryptoer opbevares af enkeltpersoner, er det sandsynligt, at de vil blive behandlet som et aktiv, og eventuelle gevinster vil være skattepligtige under aktuelle kapitalgevinstskatter, hvis køb og salg finder sted om et år. Eventuelle gevinster ved udlån vil sandsynligvis blive behandlet som indkomst, men det er en god ide at konsultere en skattefagmand for mere information.

Når kryptoer sælges, betragtes de som salg af et aktiv og beskattes som enhver anden aktivklasse. Igen, som i Storbritannien, er store minedrift ramt af selskabsskatter i Tyskland.

Tyskland anvender ikke moms på kryptokurver.

Frankrig

Franske statsborgere og beboere er underlagt tung beskatning af deres kryptohandler. Enkelthandler beskattes med en fast sats på 19% samt et socialt bidrag på 17,2%, hvilket svarer til en all-in-sats på 36,2%. Det er en stor sats at betale, men spekulanter og minearbejdere skal muligvis betale endnu mere.

Hvis de franske skattemyndigheder mener, at kryptospekulation eller minedrift er en kommerciel virksomhed, kan de opkrævede skatter være så høje som 45% plus eventuelle sociale bidrag, der forfalder.

For virksomheder betragtes overskuddet fra kryptokurrency-spekulation og minedrift til at falde ind under den generelle selskabsskatordning for overskud og tab. Den nuværende skattesats under denne ordning er 33%, men den forventes at falde til 25% i løbet af de næste par år.

Momsafgiftsloven for kryptoer i Frankrig er mere nuanceret end i andre europæiske lande. I Frankrig ville momsafgift gælde for krypto minearbejdere som en “levering af tjenester”, og erhvervelse af varer eller tjenester med kryptoer ville også være momspligtig.

Køb eller salg af kryptoer er uden moms i Frankrig, medmindre det sker løbende og er en kilde til kommerciel indkomst.

Italien

I lang tid var der ingen specifikke retningslinjer for beskatning af kryptoer i Italien. I dag er der stadig ikke nogen form for omfattende skattekode for kryptokurver i landet, men den italienske skattemyndighed har leveret generel vejledning til beskatning af kryptoer.

Italien vil beskatte, hvad det definerer som ‘spekulative’ kryptoaktiviteter med en sats på 26%. Fangsten er, at for at blive betragtet som ‘spekulativ’ skal en person have mere end 51.000 euro i syv på hinanden følgende dage. Ellers er Italien stadig skattefrit for kryptohandlere og ejere.

Virksomheder og kryptohandlere er underlagt kommercielle skatter i Italien, og overførsler af kryptoer er også skattepligtige. Disse love gælder sandsynligvis ikke for langt størstedelen af ​​kryptoejere. Hvis du har yderligere spørgsmål, skal du tale med en skatteekspert.

Euroværdien af ​​en kryptotransaktion ville være skattepligtig i henhold til italiensk lovgivning, og den person eller virksomhed, der foretager salget, ville være ansvarlig for at opkræve skatten. Hvis du eller din virksomhed sælger mange varer eller tjenester til gengæld for kryptoer i Italien, er det sandsynligvis tid til at begynde at opkræve moms i euro.

Sverige

Sveriges kryptoafgiftslove er mere eller mindre i tråd med USA og Storbritannien. Hvis kryptoer sælges med fortjeneste, betragtes det som en skattepligtig begivenhed. Hvis kryptoer holdes som et forretningsaktiv og gevinster ved deres salg eller indtægter fra deres leasing også kvalificerer som forretningsindkomst.

Crypto minearbejdere i Sverige er underlagt de samme love, der gælder for andre virksomheder, hvilket betyder, at eventuelle kryptoer, der sælges, betragtes som forretningsindtægter. Hvis en person udvinder kryptoer, ville de være underlagt lignende love og skulle betale kapitalgevinster, hvis og når deres udvindede kryptoer sælges.

For det meste falder kryptoer uden for den svenske momslovgivning, men hvis kryptoer bruges som lovligt betalingsmiddel, skal moms opkræves af sælgeren (som enhver anden transaktion).

Rusland

Beskatningslovgivning, der gælder for individuelle kryptoejere, er ikke indstillet for nu. Rusland har arbejdet med et omfattende sæt af kryptolove i mere end et år, men der er stadig ingen klare retningslinjer for beskatning.

Imidlertid instruerede den russiske præsident Vladimir Putin netop den russiske duma om at udarbejde en ramme, hvorigennem man kunne regulere og beskatte store kryptomineoperationer i nationen. Han ønsker, at loven skal være afsluttet i år.

Når lovene er i det offentlige rum, vil russiske skatteydere sandsynligvis have en bedre idé om, hvor meget de skylder i skat. Det er sikkert at antage, at kryptovirksomheder i Rusland vil være underlagt lignende skatter som enhver anden virksomhed.

Asien

Asiatiske nationer som Kina, Japan og Sydkorea var tidlige højborge for krypto-udveksling og minedrift. Alt dette ændrede sig, da Kina forbød brugen og minedrift af kryptoer i 2017, selvom Japan og Sydkorea forbliver åbne for industrien.

Kina

I 3. kvartal 2017 forbød Kina ubegrænset krypto-udveksling og ICO’er (Initial Coin Offerings) på hjemmemarkederne, hvilket førte til, at mange eksperter spekulerede på, om det kinesiske kommunistparti var på nippet til helt at forbyde kryptoejerskab.

Årsagerne til disse forbud? Kinesiske tilsynsmyndigheder er bekymrede over at klemme ned på mulighederne for hvidvaskning af penge gennem krypto, før kryptorummet bliver for stort og for uhåndterbart.

Per Sheng Songcheng, en økonomisk rådgiver for People’s Bank of China:

“Fordi det handles anonymt og peer-to-peer, gør Bitcoin det let for hvidvaskning af penge og skatteunddragelse.”

Disse kinesiske forbud vil sandsynligvis ikke være permanente, men de vil forblive, når kinesiske administratorer træner yderligere en ny skatteramme.

Japan

Japans øverste regulatoriske vagthund betragter Bitcoin som en “vare”. Nationens regering afsluttede også 8% “forbrugsafgift”, der hidtil har været anvendt på krypto den 1. juli 2017.

Derudover kæmper japanske kryptobrugere med alle de normale beskatningsmodeller: indkomstskat, kapitalgevinstskat og selskabsskat.

Sydkorea

Sydkoreanske tilsynsmyndigheder undersøger i øjeblikket en række beskatningsmuligheder, herunder 1) merværdiafgift (moms), 2) gaveskat, 3) indkomstskat og 4) kapitalgevinstskat.

Thailand: Bitcoin blev ulovligt i Thailand i 2013 og blev derefter tilladt igen i 2014 med adskillige begrænsninger.

Ud over

De fleste nationer har besluttet, at kryptoer er et aktiv, der ligner mest en vare og behandler dem som sådan. Nogle nationer har taget et hårdt syn på kryptoer, som Bolivia.

Tanken om, at kryptoer på en eller anden måde gør skatteunddragelse enklere, er måske delvis sandt. De fleste transaktioner, der kan håndteres via offshore-strukturer, som er en langt mere effektiv måde at skatteafgifter globalt på.

Et amt, der har set en stigning i kryptobrug, er Venezuela, hvor den lokale valuta har mistet det meste af sin værdi. Den venezuelanske regering introducerede sin egen nationale krypto, men den er ikke populær derhjemme eller internationalt.

I stedet har beboerne i Venezuela henvendt sig til populære kryptoer som Bitcoin og Dash for at redde og handle, da mange ser kryptoer som mere stabile end den fiat-valuta, som deres regering udsteder.

Israel

Israels største finansielle vagthund udarbejdede nye regler i begyndelsen af ​​2017, der klassificerede kryptokurver som “aktiver”, der skal falde ind under kapitalgevinstskatter i nationen.

Australien

Den australske regering afsluttede netop den berygtede “dobbeltafgift” på krypto i Australien ved at fritage kryptovalutaer der fra at stå over for varer og tjenesteydelser (GST).

Bolivia

Bolivianske embedsmænd har forbudt kryptovalutaer og argumenteret for, at de muliggør skatteunddragelse.

Kalkun

Kryptovaluta beskattes ligesom alle andre almindelige finansielle instrumenter er her.

Brasilien

Brasilianske lovgivere har karakteriseret krypto som et “aktiv”, ikke en valuta. Derfor står brasilianske kryptobrugere over for en kapitalgevinstskat på 15% af deres overskud.

Venezuela

Tidligere i år vedtog den venezuelanske regering, at enhver, der handler med kryptoer, skal betale de skatter, de skylder i kryptokurrency, da den venezuelanske regering har brug for hjælp til at skaffe penge..

Dekretet gav ingen retningslinjer for, hvorvidt kryptoindehavere eller -handlere skal overholde et andet sæt skattelove, så det er sikkert at antage, at de vil blive beskattet som ethvert andet aktiv eller forretning.

De fleste nationer ser kryptovalutaer som ejendom

Som du kan se, er den overvejende internationale tendens at regulere kryptokurver som Bitcoin, som om de var “ejendom” og “aktiver”. De fleste nationer er endnu ikke kommet på ideen om at behandle krypto som ægte valutaer i en teknisk, juridisk forstand.

Hvorvidt denne dynamik vil gælde i løbet af de næste ti år, er det nogen, der gætter på.

Det er klart for nu, at regulatorer kun lige er begyndt at undersøge reguleringen af ​​kryptokurver alvorligt. Faktisk er der mange flere skatteopdateringer i vente for krypto-brugere over hele verden i de kommende år.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me