SonicX: snabb och effektiv blockchain-plattform för spel och betalningar

SonicX

Facebooks nya kryptoprojekt skapar många rubriker. Det är ett tidigt skede av digitala betalningssystem som kallas ‘Vågen’, och det syftar till att vara ett ‘Bitcoin Killer’. SonicX kan ha slå Facebook in på marknaden, och dess plattform har några stora fördelar jämfört med vad Facebook lagar i sitt kryptokök.

SonicX skapade en blockchain-plattform som är baserad på Trons arkitektur. Förutom alla de fantastiska funktionerna som Tron har, ökade SonicX antalet transaktioner som plattformen kan hantera och introducerade en gemenskapsstruktur som ger användarna ett ord om hur saker fungerar.

Det är lätt att se att det finns stort intresse för blockchain-teknik. Den monetära aspekten av blockchain har blivit särskilt populär hos större företag. Facebook kanske tror att det kan komma in på en växande marknad och använda sin befintliga infrastruktur för hävstång.

SonicX

Tyvärr för teknologibolag som Facebook kan mindre företag ha överhanden i världen av blockchain-betalningssystem.

SonicX och The Big Tech Dilemma

Massiva tekniska företag som Apple, Google och Facebook har blivit aktiemarknadssensationer, men verksamheten som stöder höga värderingar kommer inte att hjälpa dem i FinTech-rymden.

Faktum är att framgång kan vara ett stort problem för alla tekniska större som vill komma in i betalningsutrymmet.

Det tog mindre än en månad för demokrater i USA: s representanthus att officiellt be Facebook att släppa sina planer för både Libra-kryptovalutan och dess planerade digitala plånbok, kallad ”Calibra”..

Rep. Maxine Waters (D-CA), ordförande för House Financial Services Committee, skrev det där:

“Om produkter och tjänster som dessa lämnas felaktigt reglerade och utan tillräcklig tillsyn kan de utgöra systemrisker som äventyrar USA: s och globala finansiella stabilitet”, och att “Dessa sårbarheter kan utnyttjas och döljas av dåliga aktörer, som andra kryptovalutor, utbyten och plånböcker har varit tidigare. ”

Alla företag som är värda hundratals miljarder US-dollar kommer att tas på allvar, vilket sannolikt kommer att framkalla denna typ av återfall från både det etablerade banksystemet och lagstiftarna.

SonicX följer i Nakamotos fotspår

Det är värt att notera att Facebooks “krypto” skulle baseras på en helt annan idé än den som drev Bitcoin in i mainstream.

Som Colin Harper påpekar i a senaste stycket publicerad i Venture Beat:

”… till skillnad från Bitcoin, som är ett öppet system, är Vågen stängd och kommer att vara mycket gatekept. Facebook tillkännagav valutan i samarbete med 27 andra stora företag, företag och ideella organisationer, inklusive Visa, Mastercard, Spotify, Lyft, Uber och Ebay. Dessa grundande medlemmar utgör Libra Association, som kommer att ha ansvaret för att hantera transaktioner för nätverket och upprätthålla sin version av blockchain. ”

SonicX skapade ett system som är i linje med Bitcoins grundläggande filosofi och gör det till ett hållbart globalt betalningssystem. Låt oss vara ärliga, Bitcoin är en fantastisk mjukvara, men det kommer inte att störta Visa när som helst snart.

SonicX-funktioner

För att ge det etablerade finansiella systemet en lönsamhet måste ett betalningssystem vara både säkert och kunna hantera massor av transaktioner varje sekund. Bitcoin fick den första delen rätt, och nu arbetar SonicX med den andra utmaningen.

Att hoppa till kryptovalutor

SonicX är en gaffel i Tron-blockkedjan som tar upp några av de större problemen som kryptos möter. Ett av de största problemen som tidiga kryptovalutor har är att de inte kan skalas upp till den nivå som gör att de kan antas för storskaliga transaktionsnätverk..

SonicX Consensus Mechanism (SXCM) digitala styrningssystem gör det möjligt för Tron-nätverket att öka antalet transaktioner som är möjliga inom en viss tidsram, och det lägger till en arkitektur som möjliggör Supernodes.

Supernoder på SXCM väljs för att producera nya block, medan vanliga noder validerar transaktioner. Nettoresultatet är ett nätverk som kan bearbeta cirka 5 000 transaktioner per sekund, vilket förmodligen är tillräckligt för att konkurrera med en plattform som Visa.

SonicX har kunnat skapa sin plattform utan statik från det etablerade finansiella systemet eller någon regering. Det har också en solid decentraliserad plattform att arbeta med, som Facebook kanske kämpar för att konkurrera med.

Produkter

Större är inte alltid bättre

Stora teknikföretag som Microsoft och Facebook får mycket pengar från investerare, men deras utvecklingsteam är långt ifrån perfekta.

Enligt David B. Black, en mjukvaruutvecklare, och Forbes bidragsgivare:

”Människor som skriver kod gör misstag. Många av dem. Hela tiden. Det finns en mängd metoder i varierande grad av användning för att förhindra eller fånga sådana misstag, allt från testdriven utveckling till omfattande kodrecensioner. Ingen av dem fungerar. Nej, de fungerar inte heller för Facebook. ”

Black kör på den punkten att bara för att Facebook är ett massivt teknikföretag kommer de inte att kunna lansera ett nytt globalt betalningsnätverk med en helt ny kod kod snabbt.

Företag som SonicX har inte bara fördelen att flyga under regeringens radar, de har också öppen källkod som de kan lita på. Facebook är inte intresserad av blockchain för att främja målen för social förändring och decentralisering, istället vill de förmodligen ta en fördel för tidig utveckling i blockchain-betalningsutrymmet.

Gemenskapsfrågan

SonicX verkar förstå att när det gäller decentralisering är gemenskapen nyckeln.

Tanken att ett företag som Facebook kommer att kunna få samma typ av utbrett stöd som öppen källkodskryptor gjorde är mycket tveksamt. Bitcoin och blockchain har kunnat växa så snabbt på grund av en dedikerad gemenskap (särskilt på utvecklingssidan), som Facebook kommer att ha svårt att matcha.

Sedan är det frågan om trovärdighet.

Företag som SonicX grundar sig på idén om öppenhet, vilket är en av de viktigaste sakerna med kryptos. Offentliga huvudböcker ser till att transaktionsregistret är fritt tillgängligt, varför så många litar på blockchain-plattformar med öppen källkod.

Big tech tar det motsatta utvecklingssättet och döljer sina misstag.

Återigen, från Black’s Forbes-stycket om Libra’s misslyckanden (kursiv gruva):

“… internetjättarna har en obruten historia av att släppa kod som är full av fel. Ja, Facebook samarbetar med många företagsjättar – och dessa jättar är lika bra för att släppa en obruten ström av skräckprogram för programvara. ”

Facebook ignorerar frågan om dess oförmåga att producera programvara som fungerar och tillfredsställer användare, och mycket mindre har en lösning för den som den kommer att gälla för Vågen. ”

Facebook har en hemsk historia av att kränka användarnas förtroende och sälja mycket personlig information till skuggiga parter. Finansiell information kan vara den mest värdefulla informationen som finns, vilket gör Facebook till en mycket osannolik kandidat för allmänt förtroende.

SonicX är värt att titta på

SonicX sitter på en ganska imponerande kod som kan ha stor inverkan på hur betalningar sker globalt. Plattformen tillåter användare att säga till om hur det fungerar och kommer att behandla ett stort antal transaktioner varje sekund.

Bitcoin var helt klart födelsen av något stort.

SonicX kan vara nästa steg i rörelsen bort från centraliserade maktstrukturer, mot mer öppenhet och global ekonomisk enhet. Om du vill lära dig mer om vad SonicX gör och de funktioner som dess plattform erbjuder, bara Klicka här.

Användbara länkar

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me