Bitcoin-uitwisselingen in India Vraag RBI over regelgeving en belastingwetten

India

Ondanks de omkering door het Hooggerechtshof van het verbod op crypto-uitwisselingen door de Reserve Bank India (RBI), ondervinden lokale Bitcoin-uitwisselingen nog steeds problemen bij het ontvangen van diensten van financiële instellingen. Marktpartijen doen nu een beroep op de RBI om de broodnodige duidelijkheid te bieden over hun wettelijke status en fiscale verplichtingen.

Banken mijden nog steeds Indiase Bitcoin-uitwisselingen

Volgens een rapport van de Economische tijden op maandag (4 mei 2020) schreven verschillende Bitcoin-beurzen in India gezamenlijk een brief aan de RBI, waarin ze om opheldering vroegen over hun status en belastingclassificatie. De brief werd geschreven nadat Bitcoin-uitwisselingen hadden geklaagd dat financiële geldschieters weigerden hen bankdiensten aan te bieden.

Een verklaring van Sidharth Sogani, de CEO van CREBACO Global, een onderzoeksbureau voor crypto- en blockchain, luidt:

“Na het oordeel van het Hooggerechtshof zou de RBI een nieuwe circulaire moeten uitgeven waarin de banken worden opgedragen om opnieuw bankrelaties aan te gaan met cryptocurrency-uitwisselingen en bedrijven. Toen de Crypto-uitwisselingen banken benaderden om operaties te starten, ontkenden de banken eenvoudigweg omdat ze tot op heden geen kennisgeving van de RBI hadden ontvangen. “

De RBI gaf commerciële banken in India in april 2018 het mandaat om te stoppen met het aanbieden van financiële diensten aan virtuele valutabedrijven.Het verbod werd echter niet goed ontvangen door de Indiase digitale valutagemeenschap, aangezien de meesten het verbod van de centrale bank als willekeurig beschouwden..

Zoals gemeld door Blockonomi in maart 2020, oordeelde het Hooggerechtshof in het voordeel van de cryptogemeenschap door het RBI-verbod ongedaan te maken. Kort na het baanbrekende vonnis was de RBI naar verluidt van plan een verzoekschrift in te dienen tegen de uitspraak van de Apex-rechtbank, omdat hervatting van de virtuele valutahandel riskant was voor reguliere bankinstellingen..

Sidharth zei verder dat financiële instellingen in het land voorzichtig proberen te zijn en beweren dat ze anti-Bitcoin zijn, omdat ze bankdiensten aan Bitcoin-uitwisselingen niet kunnen weigeren nadat de Apex Court het RBI-verbod heeft ingetrokken. Het gebrek aan bankondersteuning belemmert echter het potentieel van de crypto-industrie in het land.

Indiase crypto-beurzen willen duidelijke belastingwetten

Naast het zoeken naar duidelijkheid over de status van de RBI, hebben de Bitcoin-uitwisselingen ook informatie nodig over belastingcategorisering. De virtuele valutabedrijven hebben de centrale bank nodig om te bepalen of ze onder goederen, grondstoffen, diensten of valutacategorie vallen, om te bepalen hoe ze worden belast volgens de Indiase goederen- en dienstenbelasting (GST).

Verschillende belastingautoriteiten hebben in het verleden crypto-uitwisselingen samen met bitcoin en andere virtuele valuta onderzocht om te bepalen of digitale valuta onder de bevoegdheid van het GST-raamwerk vallen..

Praveenkumar Vijayakumar, hoofd van het cryptoplatform Belfrics Global, zei hierover:

“Als de digitale activa niet zijn vrijgesteld van GST, zullen de digitale valuta-uitwisselingen in India een impasse hebben met de belastingdienst. Begin 2019 had de belastingafdeling in dit verband contact opgenomen met verschillende cryptocurrency-platforms. In de nasleep van de recente uitspraak van het Hooggerechtshof hebben we ook de RBI benaderd voor duidelijkheid hierover, alsof we GST zouden betalen over de hele transactie, dan zouden de meeste platforms niet kunnen overleven. “

Crypto-belastingheffing buiten India

Buiten India krijgen crypto-belastingwetten ook vorm met toezichthouders die strikte naleving willen handhaven. In de VS nodigde de Internal Revenue Service (IRS) belanghebbenden in de crypto-industrie uit voor een top in maart 2020 voor discussies over crypto-belastingwetten.

De IRS verspreidde eerder meer dan 10.000 waarschuwingsbrieven aan bitcoin-investeerders in een poging om crypto-belastingontduiking tegen te gaan. Het Government Accountability Office (GAO) heeft echter onlangs verklaard dat de belastingwet op virtuele valuta niet duidelijk genoeg was en meer verduidelijking behoeft, hoewel de IRS het daar niet mee eens is.

In april 2020 maakten de Spaanse belastingautoriteiten zich op om meer brieven naar bitcoin-houders te sturen. In november 2018 pakten de autoriteiten personen in die virtuele valuta bezaten, nadat de Spaanse schatkist de namen van meer dan 15.000 belastingbetalers met crypto-bezit in handen had gekregen..

In Nieuw-Zeeland overwegen de belastingautoriteiten echter om bitcoin en andere digitale valuta’s vrij te stellen van de GST-structuur van het land, om de ontwikkeling van de cryptosector aan te moedigen..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me