Beste Bitcoin-portefeuilles 2019: hardware versus software versus papier

Bitcoin-papieren portefeuilles

Oké, dus je hebt in cryptocurrency geïnvesteerd. Wat nu? Laat je het achter in de ruil of bij de service waar je het hebt gekocht? Misschien, maar het wordt niet aanbevolen. Als een exchange wordt gehackt, wat gebeurt er dan met uw geld??

Cryptocurrency-uitwisselingen en servers bevatten enorme hoeveelheden valuta en zijn daarom belangrijke doelwitten van hackers. Er zijn talloze voorbeelden van uitwisselingen die worden gehackt, met de hacken van de Mt Gox-uitwisseling in 2013 als een van de meest prominente voorbeelden. Bij die hacking-gebeurtenis werd meer dan 850.000 Bitcoin gestolen, met een waarde van meer dan $ 450 miljoen op dat moment en meer dan $ 3 miljard tegen de tarieven van september 2017. Sommige diensten zoals Coinbase beweren dat alle valuta die ze in hun uitwisseling aanhouden, verzekerd is tegen diefstal en dat deze verzekeringspolis alle verloren geld van klanten dekt, maar het is waarschijnlijk niet iets dat u op de proef wilt stellen.

Daarom is de veiligste optie om uw valuta in een cryptocurrency-portemonnee op te slaan, aangezien de inzet zo hoog is. Maar hoe werken deze? Moet ik er een kiezen die online of offline is? Wat is het verschil tussen een hardware- en softwareportefeuille? En komen ze in het bruin?!

Wat is een Bitcoin-portemonnee?

Hoewel het een ‘portemonnee’ wordt genoemd, heeft een Bitcoin-portemonnee waarschijnlijk meer overeenkomsten met uw online bankrekening dan de portemonnee in uw achterzak. Blokken kunnen van nature niet uit een blockchain worden verwijderd en kunnen daarom nergens worden ‘opgeslagen’. Wat echter wel kan worden opgeslagen, is toegang tot de blockchain in de vorm van beveiligde digitale codes, ook wel private keys genoemd (vergelijkbaar met een pincode voor internetbankieren) die, bij gebruik, het eigendom aantonen van een openbare digitale code, ook wel een publieke sleutel genoemd. , dat kan worden gebruikt om toegang te krijgen tot uw valuta-adressen. Het is deze informatie die wordt opgeslagen in een portemonnee. Uw valutaportefeuille is daarom een ​​middel om uw toegang tot uw valuta op te slaan. Zodra uw privésleutel overeenkomt met de openbare sleutel, kunt u uw valuta openen en gebruiken.

Beste Bitcoin-portefeuilles

Afgezien van het feit dat de belangrijkste reden dat u misschien een portemonnee wilt, is om uw geld veilig te stellen, moet u ook overwegen hoe u van plan bent uw valuta te gebruiken. Voor langetermijnopslag voor investeringsdoeleinden is een offline portemonnee waarschijnlijk veiliger, zoals een desktopportemonnee, papieren portemonnee of hardware portemonnee. Voor dagelijks gebruik zijn mobiele portemonnees en online portemonnees echter het handigst.

Bovendien worden veel portefeuilles gemaakt om slechts één valuta te bevatten, dus als u van plan bent meerdere valuta’s op te slaan, moet u mogelijk een aantal portefeuilles gebruiken of een portemonnee selecteren die al uw valuta’s kan opslaan.

Hieronder zullen we enkele van de meer populaire wallets bekijken die momenteel beschikbaar zijn.

Soorten cryptocurrency-portefeuilles

Er zijn een aantal verschillende soorten wallets die kunnen worden gebruikt om cryptocurrency op te slaan. Ze zijn er in verschillende formaten, ontworpen voor verschillende soorten apparaten. U kunt zelfs papieropslag gebruiken om te voorkomen dat uw valuta überhaupt in digitaal formaat wordt opgeslagen. De drie verschillende categorieën portemonnees die beschikbaar zijn voor het opslaan van uw valuta: software, hardware of papier.

Hardware

Hardware-wallets zijn speciale apparaten die bedoeld zijn om een ​​extra beveiligingslaag te bieden aan opties voor koude opslag, zoals papieren portefeuilles. Met een papieren portemonnee is uw geld bijvoorbeeld veilig totdat u een computer gebruikt – maar als de computer die u vervolgens gebruikt om toegang te krijgen tot uw valuta in gevaar is, kunt u uw accounts gehackt zien.

Hardwareportefeuilles hebben daarentegen een beveiligde chip (of equivalent), wat betekent dat wanneer u ze op een computer aansluit om uw valuta te verzenden, u nooit uw privésleutel op de computer zelf hoeft in te voeren. U voert gewoon een pincode in op het stuk hardware, wat betekent dat handelen op een gecompromitteerde computer veiliger is. Als de hardware kapot gaat of verloren gaat, kunt u uw toegang tot uw valuta op een nieuw apparaat herstellen met behulp van de ‘startwoorden’ die u bij uw hardwareportefeuille ontvangt (dwz een reeks willekeurige woorden die worden gebruikt om uw portemonnee te herstellen en uw valuta te herstellen). ).

Hoewel hardwareportefeuilles de veiligste manier zijn om uw valuta op te slaan, betekent hun prijs dat of u denkt dat ze de investering waard zijn, afhankelijk kan zijn van de hoeveelheid valuta die u aanhoudt. Om hardwareportefeuilles te gebruiken, hebt u eerst een softwareportefeuille nodig om met het apparaat te communiceren. Hoewel alle hardwareportefeuilles hun eigen standaardsoftwareportefeuilles hebben, kunnen sommige softwareportefeuilles, zoals MyEtherWallet, ook samen met uw hardwareportefeuille worden gebruikt..

Bekijk onze uitgebreide gids waarin we de twee meest populaire hardware wallets, Trezor en Ledger, met elkaar vergelijken.

Trezor

De Trezor hardware wallet is een wallet die gebruikt kan worden voor het opslaan van een aantal valuta’s, waaronder Bitcoin, Litecoin en Ether. Beschouwd als een van de veiligste apparaten op de markt, is het vanwege de gebruiksvriendelijkheid een populaire keuze geworden. De kosten ervan (Trezor verkoopt voor $ 99 / £ 99) betekenen echter dat het waarschijnlijk alleen een realistische optie is voor individuen met grote hoeveelheden valuta.

Bezoek Trezor

Ledger Nano S

De Ledger Nano S wallet is de instapmodel en meest populaire Ledger Nano wallet. Het is een compact USB-apparaat op basis van een smartcard. Het is te koop voor minder dan de Trezor (prijzen beginnen bij $ 65 / £ 55) en je hebt toegang tot je geld met behulp van het apparaat zonder het zelfs maar op een computer aan te sluiten. De software is echter niet zo geavanceerd als de Trezor en bevat niet enkele van de andere handige kleine functies van de Trezor, zoals wachtwoordbeheer.

Bezoek Ledger

Software

Softwareportefeuilles zijn, niet verrassend, gebaseerd op computersoftware. Softwareportefeuilles zijn beschikbaar in drie formaten: desktop, mobiel en online:

  • Desktopportefeuilles zijn computerprogramma’s die uw valuta lokaal op uw pc of laptop opslaan. Een van de belangrijkste voordelen van de desktopportemonnee is dat deze de gebruikers volledige controle over de valuta biedt, zonder afhankelijk te zijn van een externe interface. Aan de andere kant van de medaille betekent dit echter dat de volledige beveiliging aan jou is. Als u wordt gehackt of gecompromitteerd, of als uw computer of harde schijf kapot gaat, kunt u uw munten voor altijd verliezen. De angst voor hacking is een van de redenen waarom sommige mensen de voorkeur geven aan het gebruik van ongebruikte of reservecomputers die nooit toegang hebben tot internet om hun valuta op te slaan, ook wel ‘koude’ opslag genoemd..
  • Mobiele portemonnees werken via een app op uw mobiele telefoon. Het belangrijkste voordeel van mobiele portemonnees is dat gebruikers hiermee snel toegang hebben tot hun munten en deze gemakkelijk kunnen gebruiken in een fysieke winkel. Mobiele portefeuilles zijn er in twee formaten: het ene type app slaat uw munten lokaal op uw telefoon op (en heeft dezelfde voor- en nadelen als desktopportefeuilles), terwijl het andere formaat van een mobiele portemonnee u alleen toegang geeft tot online opslagservers (die met dezelfde voor- en nadelen als online wallets).
  • Online wallets zijn webgebaseerde portefeuilles die overal toegankelijk zijn en dus handiger zijn omdat ze vanaf elk apparaat toegankelijk zijn, en die ook kunnen worden gekoppeld aan desktop- of mobiele portefeuilles. Het grootste nadeel is echter dat de privésleutels worden opgeslagen door de website-eigenaren in plaats van lokaal op uw apparaat en dit type portemonnee vereist daarom dat u veel vertrouwen stelt in de eigenaren van uw online portemonnee en hun beveiligingsniveau..

Er zijn veel verschillende soorten softwareportefeuilles beschikbaar. Sommige kunnen meerdere valuta’s opslaan, andere zijn ontworpen om er maar één op te slaan. Sommige vereisen dat u de code naar uw apparaat downloadt, andere zorgen ervoor dat de meeste vereiste verwerkingskracht wordt uitgevoerd door netwerkservers.

Atomic portemonnee

Atomic portemonnee

Atomic Wallet is een nieuwe multi-asset, niet-bewaarplichtige oplossing voor Bitcoin en 300+ topmunten en tokens, die kan worden beheerd in een intuïtieve, gebruiksvriendelijke interface. Atomic Wallet is beschikbaar voor alle grote besturingssystemen: Windows, Mac en Linux. Mobiele apps voor Android en IOS worden in december 2018 uitgebracht.

Naast de intuïtieve gebruikersinterface biedt Atomic Wallet een breed scala aan functies, zoals gedecentraliseerde opslag voor privésleutels, een ingebouwde optie om cryptovaluta te kopen met een creditcard, Atomic Swaps, directe uitwisseling via Changelly of Shapeshift en een interface voor aangepaste Munten.

Bezoek Atomic Wallet

Copay

De Copay Bitcoin wallet is een populaire gratis software wallet die alleen gebruikt mag worden voor het opslaan van Bitcoin. Het is beschikbaar als desktop- en mobiele portemonnee (ioS, Android en Windows) en biedt meerdere gebruikers toegang tot één portemonnee. Ontwikkeld door BitPay, een toonaangevend betalingssysteem voor cryptocurrency, wordt Copay beschouwd als een van de veiligste wallets die gemakkelijk te gebruiken is voor beginners en iedereen die hun Bitcoin regelmatig gebruikt als betaalmiddel..

Bezoek Copay

Electrum

De Electrum-portemonnee is een van de eerste beschikbare Bitcoin-portefeuilles. Beschikbaar als een desktopportemonnee of op Android, de voordelen van Electrum zijn onder meer de snelheid, de veiligheid en de stabiliteit. Het is ook compatibel met zowel Ledger- als Trezor-hardwareportefeuilles als extra veiligheidsmaatregel. Aan de andere kant is de gebruikersinterface echter gecompliceerder dan sommige andere portefeuilles, vooral voor beginners, dus het is misschien niet de ideale keuze als desktopportemonnee als je net begint..

Bezoek Electrum

Exodus

Een andere gratis-softwareportefeuille die steeds populairder wordt, is de Exodus-portemonnee. Een Exodus-portemonnee kan worden gebruikt om veel van de belangrijkste cryptocurrencies op te slaan en heeft ook een ingebouwde uitwisseling waarmee u de ene cryptocurrency snel en gemakkelijk kunt inwisselen voor een andere. Momenteel is het echter niet beschikbaar als mobiele portemonnee.

Bezoek Exodus

Jaxx

Jaxx is beschikbaar als zowel een desktop- als een mobiele portemonnee (ioS en Android) en is een van de meest populaire gratis softwareportefeuilles die beschikbaar zijn. Het ondersteunt zowel Bitcoin als veel van de andere grote munten en biedt ook een uitwisselingsservice binnen de app waar je de ene cryptocurrency voor een andere kunt inwisselen met slechts een paar druk op de knop..

Bezoek Jaxx

Papier

Een papieren portemonnee is gewoon een gedrukt stuk papier dat een cryptocurrency-adres en een privésleutel bevat die toegankelijk zijn via een QR-code. De voordelen van papieren portemonnees zijn dat ze de vorm aannemen van koude opslag, omdat ze niet verbonden zijn met internet en dus het risico op hacking verkleinen. Daarnaast behoren ze ook tot de goedkoopste opties voor koelopslag.

Papieren portefeuilles worden echter als meer verwarrend en ingewikkelder beschouwd om in te stellen en te gebruiken dan softwareportefeuilles, en als u de papieren portemonnee verliest en geen reservekopie hebt gemaakt, is er geen manier om uw toegang tot uw valuta te herstellen. Bovendien, zoals hierboven vermeld, moet u nog steeds een apparaat gebruiken om toegang te krijgen tot uw valuta als u een papieren portemonnee gebruikt, en als uw apparaat is gecompromitteerd of gehackt, kan uw valuta nog steeds kwetsbaar zijn.

Ten slotte, als u de valuta regelmatig gebruikt voor het verhandelen of kopen van producten, kan het een beetje een gedoe zijn om bij elke gelegenheid toegang te krijgen tot uw valuta via de papieren portemonnee en, als u niet bekend bent met hoe ze werken, kunt u jezelf afschermen van toegang tot je eigen valuta.

Bitcoin-papieren portemonnee

Dit is een gratis open source Javascript-gebaseerde website waar u een privé- en openbare sleutel kunt genereren voor het opslaan van uw bitcoin en vervolgens de portemonnee kunt afdrukken met uw eigen printer. Het resulterende certificaat bevat uw sleutels en een QR-code die u kunt bewaren om ze veilig te bewaren.

Bezoek Bitcoin Paper Wallet

Gevolgtrekking

Hoewel geen enkele methode ooit echt 100% veilig is voor het opslaan van uw valuta, biedt het steeds groter wordende aanbod aan portemonnees dat beschikbaar komt gebruikers een grotere reeks producten die kunnen worden gebruikt voor het opslaan van valuta, afhankelijk van hun vereisten. Als beveiliging uw primaire zorg is, kiest u een hardware wallet. Als gemak het belangrijkst voor je is, kies dan voor een online of mobiele portemonnee.

De ideale methode zou zijn om een ​​aantal opties te combineren om het hoogste beveiligingsniveau te bieden. Als u bijvoorbeeld $ 10.000 dollar aan spaargeld hebt, heeft u dit doorgaans niet de hele dag in uw zak. Dit principe is op dezelfde manier van toepassing op cryptocurrency. Overweeg voor grote bedragen misschien een methode van koude opslag of een hardware wallet, waarmee u kleinere bedragen voor dagelijks gebruik kunt overboeken naar uw mobiele of online portemonnee.

Welke methode u ook gebruikt, zorg ervoor dat u voorzieningen voor back-ups treft. Hoewel hacken een reëel en duidelijk risico is in de cryptocurrency-wereld, gaat er bij cryptocurrency veel meer valuta verloren als gevolg van persoonlijke onzorgvuldigheid dan als gevolg van hacking. Bewaar altijd een back-up van uw gegevens op een veilige plaats. Als uw portemonnee ‘zaad’ woorden bevat, zorg er dan voor dat u ze nooit kwijtraakt.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me