Het beste bewijs van inzetmunten voor het verdienen van passief inkomen

Beste bewijs van inzetmunten

Er zijn twee belangrijke consensusprotocollen in de cryptocurrency-wereld: bewijs van werk en bewijs van inzet. Even het relatief kleine spectrum van hybriden en uitlopers negerend, definiëren deze twee protocollen in wezen de cryptosfeer. Vanuit een inkomensgenererend perspectief kunnen ze worden beschouwd als actieve en passieve inkomstenbronnen. Proof-of-work wordt soms bespot als werk voor het werk, en dat is in wezen – de lange ketens van algoritmen die moderne hardware moet oplossen om nieuwe munten te maken, vergen grote hoeveelheden rekenkracht en ecologisch dure elektriciteit om unieke cryptografische hashes te creëren. Dit zorgt ervoor dat iets – in dit geval rekenkracht en elektriciteitskosten – het creëren van nieuwe munten beperkt, zodat de inflatie niet uit de hand loopt..

Beste bewijs van inzetmunten

Bewijs van inzet is een meer passieve manier om inkomsten te genereren en milieuvriendelijker vanuit elektrisch oogpunt. Bewijs van inzet beloont in feite munthouders voor het uitvoeren van essentiële acties op de blockchain, in ruil voor het vastbinden van aanzienlijke hoeveelheden van die munten. Dit draagt ​​bij aan de beveiliging van blockchain, door het eigendom relatief gedecentraliseerd te houden bij een aantal stakers. Het stimuleert ook kleinere houders om hun munten vast te houden in plaats van ze weg te gokken op de open markt.

We gaan een kort overzicht houden van het proof-of-stake-veld zoals het er nu uitziet in 2018. Het is onmogelijk om te beslissen wat de ‘beste’ proof-of-stake-munt is, maar we zullen het bekijken de vereisten om in te zetten, verwachte inkomsten, gebruiksgemak en andere factoren om het veld te verkleinen. Hopelijk komen we uit op een verzameling proof-of-stake-munten die de gemiddelde belegger op zijn minst wat passief inkomen kunnen opleveren.

Deze munten worden in willekeurige volgorde vermeld om de schijn van vriendjespolitiek of vooringenomenheid te voorkomen. Aan het einde zullen we een beknopte beoordeling doen.

NavCoin

Nav Muntgids

NavCoin is een open-source vork van Bitcoin die is gemaakt in 2014. Als een van de eerste gebruikers van het proof-of-stake-model, is het ook een van de meest betrouwbare verdieners met 5 procent per jaar. Er is geen minimum om in te zetten. Dat gezegd hebbende, hoe groter het aantal munten dat u inzet, hoe hoger uw potentiële beloningen en hoe sneller u ze zult verdienen. Een kleine inzet van slechts 50 NAV kost bijvoorbeeld tussen de 150 en 200 dagen om een ​​blok in te zetten en een beloning te verdienen. Er moet ook worden opgemerkt dat het cijfer van 5 procent ervan uitgaat dat uw portemonnee online is en 24/7, 365 dagen per jaar uitzet.

Dash

Dash-gids

Hoewel het geen pure proof-of-stake-munt is, gebruikt Dash een masternodesysteem waarmee houders dividenden kunnen innen. In dat opzicht is het dus synoniem vanuit een investeringsstandpunt van door de wol geverfde proof-of-stake-munten. Het rendement is ook vrij groot, wat de opname hier verder rechtvaardigt – tot 7,5-8,4 procent, plus een eventuele prijsstijging die aan de munt zelf kan worden toegeschreven. Het belangrijkste probleem is de grote investering die nodig is om een ​​masternode te worden. Vanaf oktober 2018 is minimaal 1.000 DASH nodig, tegen een prijs van ongeveer $ 162.000.

NEO

Een beginnershandleiding voor NEO

Het zogenaamde ‘Chinese Ethereum’, NEO, is een munt met een bewijs van inzet met slimme contractmogelijkheden. Dit maakt het, net als Ethereum, een ideaal startpunt voor gedecentraliseerde applicaties en initiële muntenaanbiedingen. NEO en de bijbehorende munt GAS kunnen worden ingezet, maar ze moeten worden ingezet in een portemonnee die u bezit en niet in een uitwisseling, met uitzondering van Binance en Kucoin. Niet alle portefeuilles zijn echter gelijk, dus het is belangrijk om voordat u begint te weten of u met de door u gekozen portemonnee GAS-beloningen kunt verdienen. Jaarlijkse beloningen liggen tussen de 4 en 6 procent. NEO is uniek onder cryptocurrencies omdat het niet kan worden verdeeld in fracties die kleiner zijn dan een enkele NEO – wat overigens het minimale bedrag is dat nodig is om in te zetten. Wat betreft de belangrijkste verschillen tussen NEO en GAS, is het nuttig om NEO te beschouwen als een eigendomsaandeel in de NEO-blockchain, terwijl GAS de ‘brandstof’ is voor die blockchain, of het recht om erop te opereren.

PIVX

PIVX, wat staat voor Private Instant Verified Transaction, is een afsplitsing van Dash die tot stand kwam in 2016. PIVX biedt houders de mogelijkheid om een ​​masternode uit te voeren, waarvoor een investering van 10.000 PIV of ongeveer $ 12.000 vanaf oktober 2018 nodig is, of simpelweg uitzetten. Er is geen minimum om met PIVX te beginnen, hoewel de portemonnee actief moet blijven. PIVX-masternodes kunnen een gemiddeld jaarlijks rendement van ongeveer 5,5 procent verwachten, terwijl eenvoudige stakers ongeveer 4,8 procent kunnen verwachten, volgens PIVX’s eigen staking-gids. De uitzetgids van PIVX is grondig, waardoor het een optimale keuze is voor nieuwkomers in de uitzetwereld. Het team is ook openhartig over de willekeur die inherent is aan staking, die wordt vergeleken met een loterij waarin het aantal cryptomunten dat u bezit gelijk is aan het bezit van een bepaald aantal loten.

“Het beloningssysteem is zo ontworpen dat er veel willekeur in zit. Dit wordt gedaan om veiligheidsredenen, maar het kan berekeningen een beetje lastig maken, ” schreef het team van PIVX. “Dat gezegd hebbende, vereist een masternode 10.000 PIV, en elke masternode zou ongeveer elke 1-2 dagen een beloning moeten krijgen, maar dit kan variëren afhankelijk van het aantal momenteel actieve masternodes. Voor het uitzetten is een zeer algemene vuistregel dat je voor elke 1.000 PIV (iets meer in feite) een beloning voor het uitzetten eens per 30 dagen kunt verwachten, maar onthoud dat dit een volledig willekeurig proces is. Je kunt vijftien dagen zonder beloning gaan en er dan twee op één dag krijgen. “

Lisk

Gids voor Lisk

Lisk is het Ethereum van de gewone man, in die zin dat het het schrijven en uitvoeren van gedecentraliseerde applicaties mogelijk maakt. Lisk gebruikt echter JavaScript voor het maken van apps, waardoor het verwachte gebruikersbestand mogelijk aanzienlijk wordt uitgebreid. Lisks gedelegeerde proof-of-stake-systeem is een stap verwijderd van puur proof-of-stake. Gebruikers zetten hun LSK in om stemmen voor afgevaardigden te verzamelen. De top 101 afgevaardigden zijn de enigen die daadwerkelijk blokken kunnen smeden, wat ook betekent dat ze alle bijbehorende inzetbeloningen ontvangen. Afgevaardigden verdienen echter hun stemmen via de methoden die ze gebruiken om hun inzetbeloningen met hun kiezers te delen. Aangezien dit grotendeels aan de afgevaardigde is, kunnen beloningen variëren van 6,25 tot maar liefst 100 procent van de inkomsten van de afgevaardigde. Vanwege het ietwat ingewikkelde gedelegeerde proof-of-stake-proces, wordt het aanbevolen om de Lisk Nano-portemonnee te gebruiken en een Lisk-specifieke gids of twee te lezen voordat je erin springt. Hoewel er technisch gezien geen minimum hoeveelheid Lisk nodig is om deel te nemen, kost een stem 4 LSK, dus het wordt aanbevolen om minimaal 200 en bij voorkeur meer dan 500 LSK te hebben om een ​​behoorlijk rendement te zien. Vanaf oktober 2018 was een enkele LSK ongeveer $ 3,10 waard.

Reddcoin

Reddcoin is opgericht als een fooi-methode voor verschillende sociale netwerken. Als zodanig kan het in een portemonnee worden gestoken voor een jaarlijks rendement van ongeveer 5 procent. Er is geen minimum om te beginnen met staken, maar de bedragen die nodig zijn om het cijfer van 5 procent te verdienen, zijn naar verluidt vrij hoog – tot wel 200.000 RDD. Gelukkig schommelen de huidige prijzen voor RDD rond de $ 0,003193 – dus 200.000 RDD vertaalt zich naar ongeveer $ 640.

VeChain

VeChain

De nieuwste versie van VeChain Thor heeft als doel een gedecentraliseerd applicatieplatform voor bedrijven te zijn, in een ander poging om nummer 2 crypto Ethereum uit zijn positie te duwen. Er zijn twee tokens bij betrokken: VET, of de kern VeChain-tokens, en THOR, het THOR Power-token. Deze zijn analoog aan de meer bekende NEO en GAS.

VET-houders kunnen THOR genereren door uit te zetten, ongeveer op dezelfde manier als NEO-houders GAS genereren. Er is geen minimum om THOR te genereren, en sommige uitwisselingen ondersteunen zelfs THOR-generatie door VET in hun portemonnee te houden. Pure staking-beloningen zijn vrij laag, ongeveer 1,68 procent, hoewel VeChain gebruikers wel de mogelijkheid biedt om masternodes te worden voor 10.000 VET.

Oké

Okcash zweeft al een hele tijd rond in de cryptosfeer, nadat het voor het eerst zijn intrede deed in 2014. Het heeft ook een relatief hoog investeringsrendement voor uitzetten van maximaal 10 procent. Er is geen minimum om te beginnen met staken, hoewel u uw portemonnee open moet laten (zoals u doet voor bijna alle proof-of-stake-munten). Wat betreft use-cases, OK is gemaakt om microtransacties te stimuleren, in tegenstelling tot zijn grote neven, zoals Bitcoin.

“Okcash op mobiele telefoons is een perfecte manier om een ​​fooi te geven, OK te delen of onderweg voor producten en diensten te betalen”, schreef het team. “Hiermee kun je heel gemakkelijk en snel betalen door ofwel een QR-code te scannen om de betaling uit te voeren, of door het adres rechtstreeks in te typen om de munten te verzenden. U hoeft zich niet aan te melden, kaarten te vegen, een pincode in te voeren of iets anders. “

Deze duidelijk definieerbare en vrij eng gedefinieerde use-case illustreert een van de fijnere punten van uitzetten; aangezien beloningen vaak worden uitbetaald in de valuta waarin u inzet, is het een goed idee om ervoor te zorgen dat u meer van die munt wilt. Om het eenvoudiger te zeggen: het heeft geen zin een munt uit te zetten waarin u geen toekomst ziet.

ARK

Beginnersgids voor Ark

Het Ark-project is uniek omdat het ontwikkelingsteam het niet ziet als een allesomvattende valuta. ARK dient eerder als een middel om een ​​doel te bereiken. Het Ark-project heeft tot doel om ongelijksoortige blockchains met elkaar te verbinden via de SmartBridge-technologie, die werkt als een slim contract dat kan worden uitgevoerd over blockchains met enorm verschillende protocollen, zoals Bitcoin en Ethereum..

Het Ark-project onderscheidt zich ook van zijn collega’s doordat het een gedelegeerd proof-of-stake-systeem gebruikt op de manier van Lisk. Lisk is in feite een directe afstammeling van het huidige Ark-project. Als zodanig zetten gebruikers niet rechtstreeks in. Hun ingezette ARK wordt gebruikt om te stemmen op 51 afgevaardigden, die vervolgens hun blokbeloningen delen met hun kiezers. Terwijl de gemiddelde ARK-inzetbeloning voor de gewone kiezer ongeveer 10 procent is, bieden sommige afgevaardigden persoonlijke beloningspercentages van wel 90-100 procent. Dat betekent dat vrijwel al hun inzetbeloningen worden overgedragen aan hun kiezers, die vervolgens de rest verdelen op basis van het stemgewicht.

Een klein detail over het stemmen in de Ark; Ark staat een portemonnee slechts toe om op één afgevaardigde tegelijk te stemmen. Dit is ogenschijnlijk om centralisatie of gaming van het stemsysteem te voorkomen. Als een potentiële kiezer bijvoorbeeld 1 miljoen ARK bezit, kan die kiezer 1 miljoen ARK wegen om te stemmen, maar alleen voor een enkele afgevaardigde. Om op twee afgevaardigden te stemmen, zou de ARK-gebruiker zijn of haar bezit in twee portefeuilles moeten opsplitsen, elk met slechts de helft van de stemrechten van het origineel. Nogmaals, dit is om te voorkomen dat megahouders van ARK stemmen in een gekozen lijst van afgevaardigden en mogelijk de blockchain corrumperen.

KuCoin-aandelen

Kucoin recensie

KuCoin Shares is gekoppeld aan de populaire gecentraliseerde beurs KuCoin. De in Hongkong gevestigde beurs neemt elke dag 90 procent van zijn geïnde vergoedingen en verdeelt deze onder KuCoin-houders, waarmee een draai wordt gegeven aan het traditionele proof-of-staking-model. In feite is het niet echt eerlijk om dit bewijs van inzet te noemen, maar gewoon gewoon uitzetten – KuCoin betaalt een dividend aan zijn KCS-tokenhouders in ruil voor het vasthouden van de munt, zonder minima. Het lastige is dat het moeilijk is om een ​​gemiddeld rendement te berekenen, aangezien het bedrag aan geïnde vergoedingen van dag tot dag varieert en de bonussen worden toegewezen op basis van het aantal vastgehouden KCS.

Bean Cash

Het voormalige BitBean valt op in de blockchain-ruimte vanwege zijn snelle bevestigingen en lage kosten, waardoor het een voorkeurskeuze is voor dagelijkse transacties. Ondanks enkele van de dwaze taal die de munt gebruikt, zoals ‘proof-of-bean’ en ‘sprouting’, gebruikt het hetzelfde klassieke proof-of-stake-model als langer bestaande munten. Munten worden “gekiemd” of ingezet uit een Bean Cash-portemonnee. De gemiddelde geschatte beloningen zijn ongeveer 4 procent per maand, met een bonus van 1.000 BEAN betaald voor elk ontdekt blok. Hoewel er geen minimum vereist is, raadt Bean aan om elke week ongeveer 100.000 BEAN aan te houden om met succes in te zetten.

Waarom inzetten?

Nu we een kijkje hebben genomen in het veld en de diversiteit aan beschikbare staking-opties hebben gezien – van pure proof-of-stake tot enkele van de hybride gedelegeerde methoden tot reguliere oude dividendbeleggingen – moeten we omkeren naar de vraag waarom inzet helemaal?

Er is zeker het winstmotief, en veel van de hierboven beschreven munten bieden een redelijk robuust rendement voor relatief lage investeringen. Hoewel het zeker waar is dat u altijd meer verdient als u meer inzet, is de mogelijkheid om uit te proberen zonder minimumaantallen een zeer aantrekkelijke functie die zich gewoon niet goed vertaalt naar proof-of-work-munten. Zelfs proof-of-work-munten met lage toegangsdrempels, zoals het Nimiq-project of NIM, vereisen op zijn minst praktische kennis van mijnbouw en een beetje software-installatie, plus de middelen om de mijnwerker in bedrijf te houden. En dat is vóór de bijbehorende kosten van elektrische en kapitaalgoederen.

Bewijs van inzet

Lezen: Bewijs van cryptocurrencies

Er zijn twee zijattracties om in te zetten versus mijnbouw die het waard zijn om te bespreken. De eerste is de milieuvriendelijkheid van uitzetten. Hoewel uitzetten wat elektriciteit vereist om een ​​portemonnee open en actief te houden, is het een klein deel van het vermogen dat nodig is om een ​​CPU, GPU of een ASIC volledig te laten draaien om cryptografische algoritmen op te lossen. Dit vertaalt zich in een lager totaal stroomverbruik van het netwerk als geheel, wat op zijn beurt betekent dat er minder elektriciteit wordt verbruikt op een netwerk dat grotendeels wordt aangedreven door steenkool en andere fossiele brandstoffen. Dus, proof-of-stake munten geven cryptocurrency een sfeer van milieubewustzijn, wat kan helpen om de kansen op de lange termijn voor adoptie op institutioneel en overheidsniveau te verbeteren..

De tweede grote aantrekkingskracht van uitzetten is dat je je geld echt op de plaats van je mond houdt, technologisch gezien. Uitzetten is in wezen de puurste vorm van vasthouden. Door je munten vast te houden voor de kans om meer te verdienen en tegelijkertijd het netwerk te versterken, laat je zien dat je gelooft in de onderliggende technologie van de munt zelf. Zoals we eerder kort hebben aangestipt, heeft het geen zin om een ​​munt uit te zetten waarvan u niet meer wilt verdienen. Door uit te zetten, geeft u in wezen aan dat u gelooft in de levensvatbaarheid van het project, het team en het eindgebruik.

Dat is een krachtig statement, zelfs als winst uw belangrijkste drijfveer is. Het kan zelfs worden uitgebreid naar cryptocurrency als geheel. Er zijn genoeg speculanten in de cryptosfeer die er alleen voor een snelle cent in zijn – meestal daghandelaren die graag munten omdraaien die zijn opgesloten in vage pump-and-dump-schema’s. Dit zijn geen echte crypto-gelovigen. Mijnwerkers tonen niet noodzakelijkerwijs hetzelfde niveau van toewijding aan de technologie, aangezien hardware kan worden gekocht en verkocht en mijnopbrengsten onmiddellijk worden verkocht voor fiat cash. Een staker verzamelt de munten echter voor hun eigen bestwil. Ze kunnen zeker worden verkocht, net als een mijnwerker, om elektriciteitsrekeningen te betalen of zelfs om gewoon winst te maken. Maar feit blijft dat een deel van de inzet moet worden behouden om te blijven verdienen. In sommige gevallen is de minimumvereiste om in te zetten of zelfs een masternode te worden zo hoog dat men in wezen zijn eigen geld opstelt als onderpand tegen het toekomstige succes van de blockchain.

Het kiezen van de juiste munt om in te zetten is dus zowel een spel van getallen als een onderbuikgevoel. Als je ervoor kiest om te beginnen met uitzetten, begin dan zeker met onderzoek naar minimale bedragen, beloningen voor uitzetten, bepaalde uitzetprotocollen en dergelijke. Maar vergeet niet om een ​​project te kiezen dat bij u past en waarvan u verwacht dat het tot ver in de toekomst zal plaatsvinden. Door uit te zetten, help je tenslotte om dat te realiseren.

Referenties

  1. https://medium.com/@bocyaj2012/nav-coin-proof-of-stake-informational-guide-71c9c3417212
  2. https://www.reddit.com/r/dashpay/comments/6kjg1t/what_are_the_methods_of_staking_in_dash/
  3. https://www.finder.com/neo
  4. https://cryptosis.io/best-proof-of-stake-coins/
  5. https://pivx.org/reward-system/
  6. https://www.reddit.com/r/Lisk/comments/7owgsd/is_it_worth_staking_less_than_200_lisk/
  7. https://www.reddit.com/r/reddCoin/comments/7wp042/how_many_rdd_coins_allows_for_ Regular_staking/
  8. https://thorcalculator.com/
  9. https://okcash.org/okcash-for-individuals.html
  10. https://arkdelegates.io/

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me