Cryptocurrency-gids Deel 1: Wat zijn cryptocurrencies?

Gids voor cryptocurrency

Volgens schattingen is ongeveer 90% van ‘s werelds geld digitaal, wat betekent dat het grootste deel van ons geld geen gedrukt contant geld is, maar slechts enen en nullen op een bankserver. Hoe lang duurt het voordat die digitale nummers op een bankserver kwetsbaar worden??

Deze vraag heeft geleid tot de creatie van cryptocurrency, aangezien cryptocurrency immuun is voor hacking en inflatie en allemaal wordt opgeslagen in een gedecentraliseerd systeem dat bekend staat als de blockchain..

Cryptocurrency - Bitcoin

Om de inflatie te stoppen, zijn de meeste beschikbare cryptocurrencies ontworpen om de productie geleidelijk af te nemen, wat dan een ultieme limiet zou stellen op het totale bedrag aan valuta dat ooit in omloop zal zijn..

Gedecentraliseerde cryptocurrency wordt door het systeem geproduceerd met een snelheid die is ingesteld toen het systeem werd gemaakt, en is publiekelijk bekend bij iedereen die het gebruikt. Dit zorgt voor een regulering van het aantal gegenereerde valuta-eenheden.

  • Deel 2: Hoe cryptocurrencies werken

Waar kwam cryptocurrency vandaan??

In 2009 werd de eerste gedecentraliseerde cryptocurrency gecreëerd. Bitcoin is gemaakt door een ontwikkelaar onder het pseudoniem Satoshi Nakamoto, en hoewel er veel speculatie is, is hun ware identiteit nog steeds niet bekend.

Er werd beweerd dat Nakamoto een man was die in Japan woonde en op 5 april 1975 was geboren, maar er waren aanwijzingen dat de bitcoin-ontwikkelaar eigenlijk een cryptografie- of informatica-expert is van niet-Japanse afkomst, die in de Verenigde Staten woont. Staten of Europa.

Toen Bitcoin werd gemaakt, was dat ook de eerste blockchain-database als onderdeel van de implementatie van de cryptocurrency. Hun creatie van digitale valuta was de eerste die het probleem met dubbele uitgaven die waren geïdentificeerd in de standaardvaluta.

De voordelen van het gebruik van cryptocurrency

Het gebruik van een gedecentraliseerde cryptocurrency heeft veel voordelen, waaronder:

  • Veiligheid: In tegenstelling tot centraal beheerde activa zoals standaardvaluta, obligaties en effecten, is een gedecentraliseerde cryptocurrency niet kwetsbaar voor hacking of manipulatie. Dit komt omdat cryptocurrency niet door records op slechts één locatie wordt opgeslagen, omdat het in feite op honderdduizenden servers over de hele wereld staat. Als we Bitcoin als voorbeeld nemen, is het alleen mogelijk dat zijn netwerk in gevaar komt als 51% van de rekenkracht van de servers wordt blootgesteld aan een kwaadaardige gecoördineerde aanval, wat een onmogelijke taak is vanwege de enorme hoeveelheid rekenkracht die over de hele wereld is verdeeld. wereld, en de beperkte hoeveelheid schade die men zou kunnen aanrichten.
  • Transparantie: Vrijwel alle cryptocurrencies zijn open source, wat betekent dat de broncode voor iedereen beschikbaar is om te bekijken. De code van het netwerk volgt alleen logica, dus er is geen vertrouwen vereist voor één persoon bij het beheer ervan. Om volledig transparant te zijn, tonen de meeste cryptocurrencies ook elke transactie die tussen gebruikers heeft plaatsgevonden sinds het systeem begon.
  • Onveranderlijkheid: Omdat beveiliging en transparantie zo stevig zijn met cryptocurrency, is het ook onmogelijk om de transactiegeschiedenis te wijzigen, omdat ze allemaal veilig worden opgeslagen zodra ze zijn gemaakt. Transacties zijn ook volledig verifieerbaar en hebben plaatsgevonden zonder vertrouwen te hoeven stellen in een derde partij.
  • Snelheid en prijs: De snelheid en kosten van cryptocurrency-transacties zijn hetzelfde voor iedereen die het netwerk gebruikt, ongeacht waar ter wereld de gebruiker zich bevindt. Cryptocurrency lost ook het probleem op van de tijd die nodig is om bankoverschrijvingen te wissen en om wisselkoersen te wisselen, aangezien ze onmiddellijk worden verzonden en dezelfde globale waarde hebben.

Cryptocurrency kopen en uitgeven

Als het gaat om het kopen en verkopen van cryptocurrency, zijn er meer opties beschikbaar dan u misschien denkt.

Om te kopen kunnen de individuele cryptocurrency-websites u adviseren over hoe u enkele van hun kostbare digitale tokens kunt kopen, of u kunt ze verkrijgen via websites voor het uitwisselen van cryptocurrency..

CEX

Als u Bitcoin wilt kopen, zijn uw opties nog talrijker, aangezien er over de hele wereld Bitcoin-geldautomaten zijn geplaatst. Deze geldautomaten werken op dezelfde manier als een gewone automaat, behalve dat u in plaats van een bankkaart een door de overheid uitgegeven identificatie op een scanner moet gebruiken om geld op te nemen.

Sinds de eerste geldautomaat die in februari 2014 in Austin, Texas werd geïnstalleerd, waren er vanaf mei 2017 1189 Bitcoin-geldautomaten over de hele wereld, waarvan er drie per dag werden geïnstalleerd.

U kunt een Bitcoin-geldautomaat bij u in de buurt vinden en Bitcoins kopen voor contant geld of geld opnemen voor Bitcoins, hier.

Bitcoin-geldautomaten

Er zijn veel winkeliers en lokale retailers die Bitcoin nu accepteren als valuta in ruil voor hun goederen of diensten, waardoor de cryptocurrency verrassend toegankelijk is.

Deze website heeft een constant bijgewerkte lijst van retailers die Bitcoin accepteren als betaalmiddel, en deze website geeft een kaartweergave van lokale bedrijven bij u in de buurt die u uw cryptocurrency bij hen laten uitgeven.

Gevolgtrekking

Cryptocurrency is hard op weg een echte rivaal te worden van traditionele valuta over de hele wereld. De digitale valuta kan op veel verschillende plaatsen worden gekocht, waardoor deze voor iedereen toegankelijk is, en met retailers die Bitcoin accepteren, kan dit een teken zijn dat het geld zoals we dat kennen op het punt staat een grote verandering te ondergaan..

De totale marktkapitalisatie van cryptocurrencies, vanaf september 2017, is meer dan 100 miljard USD waard en heeft momenteel een recordhoog dagelijks volume van meer dan 6 miljard USD.

Het gedecentraliseerd maken van valuta is erg aantrekkelijk in de wereld van hacken en knoeien waar we mee leven. Als het beschermen van ons geld betekent dat we het wegnemen van de gecentraliseerde banken, is het zeer waarschijnlijk dat de marktkapitalisatie van cryptocurrencies zal blijven groeien.

Naarmate meer retailers cryptocurrency accepteren en er meer cryptocurrencies in omloop komen, hebben mensen meer keuze dan ooit als het gaat om het beheren van hun eigen geld, iets dat meer mensen naar de cryptocurrency-wereld trekt dan ooit tevoren.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me