Crypto-bewaring: wat is het en waarom is het zo belangrijk?

Crypto-bewaring

Bewaring van cryptocurrency. Het is de laatste tijd een groot modewoord geworden, maar wat is het en waarom is het zo belangrijk??

Doe met ons mee terwijl we dit opwindende nieuwe aanbod bespreken dat de enorme toestroom van institutioneel geld naar cryptocurrency-activa en markten stimuleert. Dit is groot, dus lees verder.

Crypto-bewaring

The Lowdown On Custody

Wij hier bij Blockonomi hebben de laatste tijd veel artikelen geschreven over voogdij. Dat suggereert dat het behoorlijk belangrijk is. Laten we nu eens kijken naar de basis van wat bewaring is en vervolgens bekijken wat het op de lange termijn zou kunnen betekenen voor cryptocurrencies.

De eenvoudigste definitie van bewaring (in termen van financiën) is wanneer een instelling activa houdt namens iemand anders. Dit is iets anders dan een storting doen op een betaal- of spaarrekening. Met een betaal- of spaarrekening staat het de bank vrij om uw geld uit te lenen aan leners in een poging rente te verdienen. In een bewaarnemingsrelatie heeft de bank of bewaarder niet het recht om uw vermogen aan iemand uit te lenen. In plaats daarvan mogen ze het alleen opslaan en namens u beveiligen.

Een ander belangrijk aspect van bewaring is dat de bewaarnemer (doorgaans een bank, maar niet altijd) verantwoordelijk is voor uw vermogen in het geval dat ze verloren gaan of worden gestolen. Dat betekent dat als de bewaarder wordt beroofd of uw op papier uitgegeven obligaties aan toonder worden vernietigd in een brand, de bewaargever verplicht is om uw vermogen volledig te herstellen, aangezien zij verantwoordelijk waren voor het verlies. Dit betekent dat instellingen die bewaring aanbieden doorgaans zeer dure verzekeringen hebben om zich tegen dit soort verlies te beschermen.

Een laatste basisbewaarder is dat bewaarborgsommen geen rente opleveren. Dit komt omdat, zoals we hierboven vermeldden, het bedrijf dat uw deposito aanhoudt, deze niet aan anderen mag uitlenen. Integendeel, een bewaarregeling vereist doorgaans dat de bewaargever vergoedingen betaalt die bekend staan ​​als bewaarloon in ruil voor het verstrekken van zekerheid en verzekering in geval van verlies.

Om dat in termen van cryptocurrency te vertalen, zijn er nu een aantal bedrijven die cryptocurrency-bewaringsdiensten aanbieden. Dat betekent net als bij een traditionele regeling, dat zij uw vermogen voor u beschermen en verzekeren in geval van verlies. Ze rekenen meestal ook een vergoeding voor deze service – en die vergoeding kan behoorlijk hoog zijn.

Het grote idee

Dit klinkt allemaal nogal saai, toch? Maar als het zo alledaags is, waarom praten mensen er dan over en besteden ze er zoveel aandacht aan? Het antwoord daarop is eenvoudig, maar we moeten eerst een paar dingen begrijpen.

Instellingen willen geld verdienen. Een van de manieren waarop ze dat doen, is door risico’s te nemen waarvan ze denken dat ze een goede gok zijn. Cryptocurrencies zoals bitcoin zijn al een hele tijd een goede gok, ondanks hun tijdelijke ups en downs. Maar aangezien cryptocurrencies nog steeds een relatief onontdekt gebied zijn voor hyper-conservatieve financiële instellingen zoals investeringsfondsen en houders van pensioenrekeningen, heeft dit miljarden aan institutioneel geld buiten de cryptocurrency gehouden. Dat is tot voor kort.

Het gezag is hiervoor een uitstekende oplossing. Hiermee kunnen grote spelers die niet rechtstreeks met cryptocurrency willen communiceren, maar er wel in willen investeren, dit doen terwijl ze er toch hun handen vrij van houden..

Als er niet zorgvuldig wordt omgegaan met cryptocurrency, kan deze bovendien verloren gaan of worden gestolen. Door te vertrouwen op een vertrouwde bewaarnemer met een bewezen staat van dienst op het gebied van het beveiligen van activa, is dit geen probleem.

Stukje inzet

Wat vooral interessant is aan cryptocurrency als een vorm van langetermijnactiva die worden bewaard bij een bewaarnemer, is dat het in sommige gevallen een vorm van pseudo-rente kan bieden.

Coinbase, een belangrijke cryptocurrenciesbeurs, marketeer en bewaarder, heeft onthuld dat hun custody-service cryptocurrencies toestaat die proof-of-stake gebruiken om deposanten die deze munten in bezit hebben, staking-beloningen te verdienen. Dat klinkt misschien als een mondvol, maar simpel gezegd betekent het dat dit een soort activum is dat kan worden bewaard in een bewaarovereenkomst en ook een passief rendement kan opleveren..

Alles bij elkaar

Kortom, de grootste reden waarom bewaring opwindend is, is omdat het spelers met een diepe zak in staat stelt zich in crypto te mengen en het bereik van de markt te vergroten. Met honderden miljoenen dollars die volgens Coinbase binnenstromen, is cryptocurrency-bewaring een gigantische open deur voor voorheen ingehouden contanten om in te stappen en links en rechts activa op te kopen, waardoor de totale marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies als geheel stijgt.

Dit soort grote spelers kan niet alleen de prijzen in de loop van de tijd opdrijven, maar kan ook helpen om de prijzen te stabiliseren door enorme caches met munten op te sluiten en te voorkomen dat kleinere spelers ze heen en weer gooien, wat de prijzen snel beïnvloedt..

Deze overgang zou ook meer langetermijngerichte spelers kunnen aanmoedigen om mee te doen aan proof-of-stake munten, omdat ze kunnen profiteren van staking zonder dat ze hun eigen machines met potentieel riskante hot wallets hoeven te gebruiken. Als custody-providers masternodes aan deze lijst kunnen toevoegen, zou dat een nog grotere stimulans kunnen zijn voor investeringen in cryptocurrencies zoals Dash die de technologie gebruiken.

Crypto-bewaring lijkt misschien een saai onderwerp aan de oppervlakte, maar het potentieel om miljarden aan de markt toe te voegen is een zekerheid, aangezien het al gebeurt.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me