Världsbanker planerar stablecoins på Blockchain World Wire, ett Stellar & IBM-samarbete

IBM Blockchain

Blockchain World Wire, ett gränsöverskridande betalningsnätverk som är resultatet av ett samarbete mellan blockchain-start Stellar och tech-tungvikt IBM, var aktiverad för “begränsad produktion” i mer än 70 länder den 18 mars.

Blockchain World Wire tillkännagavs först som ett realtidsinstitutionellt betalningsprojekt av de två företagen i september förra året, och kan utnyttja Stellar-nätverket och dess inhemska tillgång, lumen (XLM), för en betalningsskena som syftar till att undvika några av de stora fallgroparna som ses i modern global handel, som höga avgifter och långsamma transaktioner.

IBM Blockchain

Gränsöverskridande betalningsnätverk

I själva verket sa IBM att systemet kunde optimera hur betalningar utförs på världsscenen:

”World Wire tillhandahåller en mer rak modell för gränsöverskridande betalningar med hjälp av Stellar-protokollet som gör pengaröverföringar punkt till punkt i stället för komplexiteten i konventionell korrespondentbank. Det minskar mellanhänder och gör det möjligt för användare att påskynda avvecklingstiden ofta i sekunder genom att överföra monetärt värde i form av digitala tillgångar, allmänt kända som kryptovalutor eller ”stabila mynt”. Detta förenklade tillvägagångssätt förbättrar operativ effektivitet och likviditetshantering, effektiviserar betalningsavstämning och minskar de totala transaktionskostnaderna för finansinstitut. ”

Från och med 72 länder att starta, kommer Blockchain World Wire inte bara vara utformad för att vara effektiv att använda – de samarbetspartnerna hoppas också att göra det till ett nav för innovation.

Det beror på att IBM har bekräftat att sex internationella banker, inklusive Sydkoreas Bank Busan, Brasiliens Banco Bradesco och Filippinernas Rizal Commercial Banking Corporation, planerar att lansera stablecoins via World Wire. Dessa inledande stablecoins kommer att vara knutna till fiatvalutorna för “Euro, Indonesian Rupiah, Philippine Peso, Korean Won och Brazilian Real”, sa teknikjätten.

IBMs internationella ställning kommer sannolikt att säkerställa att ytterligare banker tar språnget i att använda World Wire, medan allvaret av samarbetet utan tvekan kommer att leda till att Stellar-nätverkets profil höjs i och bortom kryptoekonomin. Vid en tidpunkt då adoption fortfarande i allmänhet är svårfångad för kryptoverse-projekt är World Wire ungefär lika hälsosamt av ett adoptionsframsteg som Stellar-samhället kunde hoppas på.

När det gäller IBM hoppas de kunna distribuera World Wire för att skapa likviditet där det desperat saknas, säger IBM Blockchain General Manager Marie Wieck:

”Vi har skapat en ny typ av betalningsnät som är utformat för att påskynda överföringar och omvandla gränsöverskridande betalningar för att underlätta förflyttningen av pengar i länder som behöver det mest. Genom att skapa ett nätverk där finansinstitut stöder flera digitala tillgångar, förväntar vi oss att främja innovation och förbättra ekonomisk inkludering över hela världen. ”

Hej, 2019: Stellars XLM Hits Coinbase Pro, nu Coinbase.com

Populär amerikansk kryptovalutautbyte Coinbase tillkännagav också den 18 mars att den hade lagt till Stellars XLM-kryptovaluta till sin detaljbaserade Coinbase.com-plattform samt sina Android- och iOS-appappar..

XLM är nu live på https://t.co/bCG11KveHS och i Coinbase iOS- och Android-appar. Coinbase-kunder kan logga in nu för att köpa, sälja, konvertera, skicka, ta emot eller lagra XLM. https://t.co/YSIYNPO4JP

– Coinbase (@coinbase) 18 mars 2019

XLM-expansionen i Coinbase-ekosystemet kom efter att företaget avslöjade bara några dagar innan att det lade till XLM till sin avancerade handelsplattform, Coinbase Pro. Ankomsten av lumen till Amerikas främsta kryptokurrencyplattform har kommit på klackarna av myntet och upplevt flera andra solida adopteringsframsteg under de senaste månaderna.

I mars släppte den tyska kryptolångivaren Bitbond en säkerhetstoken (STO) via Stellar-protokollet. Och i februari landade den Stellar-baserade SatoshiPay-starten en affär för att skapa en mikropayments-svit för den tyska publiceringsmakten Axel Springer. 2019 började också på bra fot för XLM, eftersom det var i januari som Grayscale Investments, världens största kryptoinvesteringsföretag, lade till XLM i sin portfölj för digitala tillgångar.

Sammantaget får Stellar lite ny och imponerande dragkraft, och det är en dynamik som gör projektet ett att hålla ett öga på om altcoin-säsongen återkommer.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me