Värdepapper eller nej? Big Crypto Firms går med i krafter för att betygsätta kryptovalutaprojekt

CRC

Några av de mest populära företagen i kryptoekonomin har samlats för att skapa en organisation som kommer att bedöma och betygsätta de bästa kryptovalutaprojekten på sannolikheten för att dessa projekt är värdepapper enligt amerikanska federala värdepapperslagar..

Den organisationen, den Crypto Rating Council (CRC), räknar utbytesoperatörer som Bittrex, Coinbase, Kraken och Poloniex-backers Circle bland sina första medlemmar, liksom företagen Anchorage, DRW Cumberland, Genesis och Grayscale Investments.

CRC

Så varför behovet av en sådan kropp?

Det så kallade Howey-testet, som är ett test som utarbetats av USA: s högsta domstol för att avgöra om en viss tillgång är en säkerhet, leder ofta till “domskrav, inkonsekventa resultat och … oenighet bland juridiska experter”, sade CRC på Vanliga frågor på sin nya webbplats.

Följaktligen är organisationens omdömessystem – som sträcker sig från 1 till 5, med 5 som indikerar att en tillgång bär kännetecknen för ett värdepapper och 1 betyder det motsatta – hyllas av medlemmarna som ett “efterlevnadsverktyg” som hjälper till att skapa enhetlighet i deras respektive tillgångsgranskningsprocesser.

Grundat av framstående företag över kryptoindustrin, är vårt uppdrag att leda kryptoföretag för finansiella tjänster som är engagerade i praktisk efterlevnad av amerikanska värdepapperslagar. Vi är Crypto Rating Council, och vi lanserade idag: https://t.co/FbdwfSZN9D

– Crypto Rating Council (@CRC_Crypto) 30 september 2019

“CRC kommer att publicera ett enkelt betyg för de flesta tillgångar som det granskar för att ange resultaten av sin analys som en referens för operatörer, utvecklare och allmänheten,” sade organisationen..

Med detta sagt är klassificeringarna helt icke-bindande och har gjorts utan inblandning från US Securities and Exchange Commission (SEC). Så även om tydlighet är det påstådda målet, är det enda CRC i slutändan har gjort tydligare vad medlemmarna tycker om den legala statusen för de bästa kryptovalutorna i Amerika..

“Poängen återspeglar inte en rättslig slutsats och är ingen indikation på ett tillgångs kvalitativa värde eller lämplighet för investeringar eller något annat syfte”, sade CRC om sina betyg.

Hur de första poängen ser ut

Förvänta dig inga överraskningar när det gäller bitcoin (BTC). Den äldsta kryptovalutan, som länge har hållits upp av olika intressenter som standard för decentraliserade projekt, fick 1 betyg från CRC.

Andra projekt som kroppen ansåg ha “få eller inga egenskaper som överensstämmer med behandlingen som säkerhet” inkluderade DeFis älskling Dai stablecoin, den populära Monero (XMR) sekretessvalutan och Litecoin (LTC).

Betyget 2 gavs till nästa steg av projekt som CRC ansåg verkar mestadels decentraliserat enligt dess ramverk. Dessa projekt omfattade Ethereum (ETH), Zcash (ZEC), Numeraire (NMR), ChainLink (LINK) och det nystartade proof-of-stake-projektet Algorand (ALGO).

Upp dit enligt gruppen var projekt som Augur (3,75), EOS (3,75), Stellar (3,75), Tezos (3,75) och XRP (4). De högsta inledande poängen fick Polymath (4.5) och Maker (4.5).

I synnerhet SEC meddelat bara några timmar efter att dessa betyg släpptes att Block.one, teamet bakom EOS-lanseringen, hade avgjort avgifter och skulle betala en borgerlig straffavgift på 24 miljoner dollar för sin årslånga ICO som ett oregistrerat säkerhetserbjudande.

Kommissionen sa att värdepappersstatus endast gällde “IOU” ERC20-token som utfärdades under försäljningen snarare än den nuvarande EOS-kryptokurrency, som lever på EOS nu snarare än Ethereum.

Är börser noterade värdepapper?

En fråga som omedelbart började surra genom ekosystemet på hälarna av tillkännagivandet av CRC var varför skulle börser som Coinbase ta chanser på tillgångar som XRP som verkar ha stora likheter med en säkerhet i USA.?

En möjlighet är att gruppens medlemmar anser att ”säkerhetsstatus är binär”, enligt Jake Chervinsky, chefsjuristen för DeFi-utlåningsprojektet Compound Finance. Med andra ord, allt mindre än 5-betyg skulle vara rättvist spel i enlighet därmed.

Min bästa gissning: de skulle säga att säkerhetsstatus är binär och enligt lag spelar det ingen roll hur nära en symbol kommer till att vara en säkerhet om den i slutändan inte är en.

På den logiken, men fråga om värdet av att publicera fem-poäng poäng i första hand.

– Jake Chervinsky (@jchervinsky) 30 september 2019

Men även om de redan rankade kryptovalutorna senare slutar rensas som “inte värdepapper” enligt SEC, kan CRC-klassificeringssystemet leda till framtida intressekonflikter, t.ex. medlemsutbyten är välgörande i sina betyg eftersom de kan vinna på handelsvolymen.

Enligt min mening skapar detta klassificeringssystem en massiv intressekonflikt. Alla företag som anslöt sig till detta konsortium uppmuntras massivt att bedöma de allra flesta token som icke-värdepapper. Coinbase listade några mycket tvivelaktiga tokens inklusive XRP, Tezos, EOS

– Larry Cermak (@lawmaster) 30 september 2019

Men det finns ett silverfoder här, enligt Blockchains verkställande direktör och president Marco Santori. I en Twitter-tråd på CRC-tillkännagivandet sa Santori att ansträngningen var misstänkt på vissa sätt men också var ett positivt försök till självreglering i en bransch som behöver mer tydlig reglering i allmänhet.

8 / Så varför skulle de publicera detta? Varför i helvete ska vi applådera deras ansträngningar?

Det borde vi faktiskt.

Som bransch är de här sakerna i princip det bästa vi har.

Det är rätt

vänta hör mig ut.

– Marco Santori (@msantoriESQ) 30 september 2019

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me