VanEck-chef väger in vad som pressade Bitcoin under 8 000 $ förra veckan

Red Crash Price Crypto

Bitcoin (BTC) har inte varit för varmt för sent. Om du har läst Blockonomi vet du troligen det. Förra veckan täckte vi prisfallet, vilket pressade den ledande kryptovalutan från 8 000 dollar till så lågt som 6 600 dollar på söndag.

Vad vi inte täckte var dock potentiella katalysatorer bakom den starka försäljningen. Saken är att få visste vad som drev Bitcoin lägre förra veckan, särskilt med tanke på att den här marknadsutsikterna började se hausseartade ut efter Kinas president godkände blockchain.

Red Crash Price Crypto

Men Gabor Gurbacs, en direktör på VanEck fokuserade på Bitcoin och digitala tillgångar, vägde nyligen in på prisfallet. Han gav fyra potentiella resonemang för varför Bitcoin föll med över 15% under de senaste sju dagarna. De är som följer.

Följande tips kan ha bidragit till Bitcoins senaste prisnedgång:

> Kina / PBOC-nedslag skrämde investerare att komma tillbaka till lägre priser

> 2019 årsskiftet skatteförlustarbitrage

> Massor av senaste produktutvecklingen och M&A finansieras med krypto

> Generellt lägre likviditet

– Gabor Gurbacs (@gaborgurbacs) 25 november 2019

Kinas Crypto Crackdown

Medan Kina har stött blockchain har det hävdat sedan sin ledares godkännande att stödet från blockchain inte motsvarar stödet från kryptovalutor, särskilt Bitcoin.

Faktum är att People’s Bank of China, Shanghai Branch, nyligen hävdade att ICO förblir “i huvudsak obehörig olaglig offentlig finansiering, misstänkt för olaglig försäljning av tokens, olaglig utgivning av värdepapper och olaglig insamling av pengar.”

Som sådan sa den monetära myndigheten att den kommer att fortsätta att “övervaka den virtuella valutans affärsverksamhet inom jurisdiktionen”, som kommer att “avyttras omedelbart” om den upptäcks. Det har också rapporterats om nyckelmedlemmar i kryptovalutaindustrin som har gripits och fasta platser har blivit razzia av polisen (dessa rapporter kan diskuteras, även om “FUD” finns).

Gurbacs föreslog att denna nya nedbrytning (eller åtminstone påstådda insats) sannolikt har skrämt investerare att återinträda på Bitcoin-marknaden till lägre priser.

Skatteförsäljning

Gurbacs föreslog också att investerare som säljer Bitcoin och andra kryptovalutor för att tillfredsställa “skatteförlust arbitrage” vid årsskiftet kan ha bidragit till kollapsen på marknaden.

För dem som inte vet vad han hänvisar till hänvisar VanEck-chefen till det faktum att investerare kan försöka sälja sina mynt till lägre priser för att inte rapportera så stora vinster för räkenskapsåret 2019 som de skulle ha gjort om , säg, Bitcoin handlades fortfarande till 14 000 dollar.

Startups som säljer krypto

Medan ICO är en långt borta mode, fortsätter företag inom kryptovaluta- och blockchainindustrin att predikera sin verksamhet från försäljning av digitala tillgångar. Gurbacs påpekade att det med stor produktutveckling och många fusioner och förvärv i denna bransch nyligen skulle vara rättvist att föreslå att företag har likviderat Bitcoin, Ethereum och sådana massor.

Detta är ingen teori. Blockchain-fokuserad fintech-uppstart Ripple har en stor balansräkning på grund av massförsäljningen av hundratals miljoner dollar i altcoin XRP, och har använt balansräkningen för att göra ett antal affärer med flera miljoner dollar.

Bundet med denna potentiella katalysator är att Gurbacs andra föreslagna katalysator att det generellt sett är lägre likviditet på kryptovalutamarknaderna, vilket innebär att försäljningstrycket är mer effektivt än det var under uppgången i juni.

Miner Capitulation

En katalysator som Gurbacs inte nämnde var den “gruvarbetare” som nyligen började äga rum. Enligt tidigare rapporter från Blockonomi är gruvarbeten kapitulation när mindre, icke-industriella gruvverksamheter “backas in i ett hörn” när priset på Bitcoin faller och deras gruvmaskiner blir tekniskt föråldrade.

Detta tvingar dessa gruvarbetare att sälja BTC som de tjänat via gruvdrift, ofta samtidigt, för att hålla lamporna tända, ta ut pengar eller uppgradera sina system för framtiden.

Detta är mer än bara en teori. ByteTree, ett kryptovalutaanalysföretag, publicerade detta diagram nedan förra veckan. Det illustrerar en försäljning av $ 17 miljoner Bitcoin-stash som kommer från en gruvarbetare.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me