Tjäna mynt för att hålla mynt: Dai Savings Rate kommer nästa månad

Tillverkare DAI

Hodl för att tjäna stadigt och stabilt, inte hoppas att hoppas: det är den dynamik som Dai stablecoin kommer att omfamna nästa månad.

Enligt Maker verkställande direktör Rune Christensen, som meddelade vid Osaka-baserade Devcon 5 den 9 oktober att Dai Savings Rate (DSR) – som gör det möjligt för Dai-innehavare att tjäna mer Dai genom att hålla stalecoin i ett smart kontrakt – är redo att lanseras redan den 18 november i år.

Tillverkare DAI

DSR har inget direkt prejudikat i kryptoekonomin och är en nyckelelement i det kommande Multi-Collateral Dai-systemet (MCD) som kommer att röstas om av MKR-innehavare den 15 november..

Tidigare har användare bara kunnat ta ut automatiserade lån eller CDP med eter (ETH) i Maker Protocol, en mekanism som kallas Single Collateral Dai.

Med ankomsten av MCD kommer dessa användare nu att kunna använda samhällsgodkända tillgångar bortom eter för att säkerställa dessa lån, t.ex. Basic Attention Token (BAT), Augur (REP) och 0x (ZRX).

Oy. Under tiden, @MakerDAODai Savings Rate lanseras 18 november &# 128586;

(Översättning, Dai-innehavare kommer automatiskt att tjäna dollarbaserade positiva * avkastningar) https://t.co/ma3IBveXmv

– Camila Russo (@CamiRusso) 9 oktober 2019

Mot en öppen ekonomi för alla

Kryptoekonomin och dess stigande DeFi-rörelse är nyblivna och har vägar att gå ännu, men nya framsteg händer hela tiden som banar väg för ytterligare innovation.

Som sådan kommer ankomsten av DSR att vara en av dessa framsteg. Det kommer att markera den största evolutionära milstolpen i Maker-ekosystemet hittills, även om dess konsekvenser utan tvekan kommer att kännas och utnyttjas bortom Makers direkta räckvidd..

“DSR tillåter inte bara användare att tjäna på Dai hold, utan kommer också att omedelbart skapa en helt ny dimension för innovativ Maker-protokollintegration på baksidan av DeFi-dappar,”

sa tillverkarteamet på onsdagen.

Med andra ord bygger spelets namn upp en ny typ av finansiering: en som är användbar för både banker och banker. Som den senaste skrynklan i DeFi har DSR potential att ge bankkontoliknande besparingsmöjligheter till människor som aldrig har använt en bank tidigare.

“Med sitt pålitliga ramverk tillåter DeFi vem som helst på internet att bygga en produkt som hjälper miljoner un- och underbanker att få tillgång till finansiella tjänster som endast är tillgängliga för några privilegierade få,” sa Maker.

En ny look Dai

På Devcon 5 avslöjade Maker CEO Rune Christensen också att varumärket och logotypen kring Dai-projektet hade omformats med förbättrad mainstream-överklagande i åtanke.

Anmärkningsvärt, medan den dollarfästade stablecoins gamla logotypen bestod av en guld- och vit diamant, använder den nya logotypen bokstaven “D” med två linjer centrerad genom den, vilket gör den visuellt bekant jämfört med Europeiska unionens euro-euro-symbol..

Den nya Dai-logotypen. Bild via Maker Foundation

Projektet var mogen för en ny föreställning enligt Coulter Mulligan, marknadschef för Maker Foundation:

”Lanseringen av MCD gav det perfekta tillfället att introducera nya varumärken, logotyper och en renoverad webbplats för Maker. Dai måste vara tillgänglig och förståelig för alla – inte bara för kryptofans och nuvarande Dai-användare – så att människor överallt kan inse vilken roll MCD kommer att spela i DeFi och se Dais sanna potential som en stabil global valuta. “

Varför vi Dai

En annan Devcon 5-presentation som fångade konferensbesökarnas uppmärksamhet kom från Mariano Conti, chef för Oracles vid Maker Foundation, som talade på tisdagen vid kongressen om hur man betalar i Dai har isolerat honom från de senaste värdekrascherna i den argentinska peson..

Den fantastiska @nanexcool berättar sin historia om att bo på dai i Argentina. Låt oss göra # DevconBA2020 hända!!! pic.twitter.com/1nytYGWSgj

– katieryan (@katiemakerdao) 9 oktober 2019

Contis stora poäng? Kryptovalutor som eter och Dai gör redan verkliga världen, påtagliga skillnader i livet för människor runt om i världen.

För närvarande har dessa människor varit de modiga nog att hoppa tidigt in i att använda en ny typ av neutral, offentlig infrastruktur för värde. Men om några år kan det inte krävas så mod som denna infrastruktur utvecklas också.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me