Thomson Reuters: Att ta smarta kontrakt till mainstream med Ethereum & Chainlink

Thomson Reuters

Mediekonglomeratet Thomson Reuters, ett av Kanadas ledande varumärken, ser en möjlighet att ta med sig möjligheterna till smarta Ethereum-kontrakt i det vanliga.

Ansträngningen kommer som en del av en partnerskap med OpenLaw, de ConsenSys-stödda byggarna av ett öppen källkod och peer-to-peer-protokoll för automatisering av lagliga avtal.

Avtäckt den 17 oktober är den första frukten av partnerskapet ett proof of concept-system (PoC) kallat Smart Contract Express, som smälter samman Thomson Reuters dokumentautomatiseringstjänst Contract Express med smarta kontraktsfunktioner med Ethereum och decentraliserat orakelprojekt Chainlink.

Thomson Reuters

OLE-stacken

PoC gör det möjligt för användare att ta en kontraktsmall för Practical Law Company och köra den genom Contract Express, vid vilken tidpunkt de viktigaste uppgifterna från kontraktet – som datum och betalningsförpliktelser – kan hashas permanent på Ethereum.

PoC-systemets poäng är följaktligen inte att dumpa hela ett traditionellt lagligt kontrakt på en blockchain utan snarare att göra specifika kontrakt “hybrid” när det gäller att ha både off-chain och on-chain komponenter.

Smarta kontrakt går vanligt.

OpenLaw och Thomson Reuter’s @ContractExpress / Practical Law har målat en vision för hur stora advokatbyråer & i hus råd kan enkelt använda smarta kontrakt med #ole stack:

– OpenLaw

#kedjelänk

#ethereum https://t.co/kebePXrzC5

– OpenLaw (@OpenLawOfficial) 17 oktober 2019

Den typen av hybriddynamik kan vara särskilt användbar i samband med internationell handel eller när företag specifikt har att göra med kryptovalutor.

Om det senare rullas ut ytterligare kan systemet ge vanliga advokater ett bekvämt sätt att interagera med smarta kontrakt, enligt Andy Wishart, globalt chef för utarbetande och produktivitetslösningar på Thomson Reuters:

”Detta system drar igenom data till OpenLaw och sammanför två världar. Samtidigt kommer advokater att vara mycket bekanta med Contract Express. ”

LAO: s uppkomst

Decentraliserade autonoma organisationer, eller DAO, har upplevt inget annat än en återuppkomst i Ethereum-samhället 2019. Från MolochDAO, till MetaCartel, till nyare grupper som OrochiDAO och Trojan DAO, är innovation kring dessa nya typer av organisationer för närvarande överflödig.

En sådan satsning som nyligen har uppmärksammats är LAO, det ”första begränsade ansvaret för vinstdrivande DAO” som OpenLaw meddelade förra månaden. LAO tillåter sina användare en lagstadgad struktur genom vilken de kan erbjuda bidrag och investera i projekt runt Ethereum-samhället.

“Precis som Coinbase hjälpte till att få handel med traditionella tillgångar till miljoner genom att försöka uppfylla olika juridiska krav, kommer OpenLaw att hjälpa till att återuppliva DAO: s ursprungliga vision på ett sätt som överensstämmer med amerikansk lag,” sa OpenLaw-teamet vid tid.

OpenLaw hoppar på Dai-tåget

Ether (ETH) är kungens kung när det gäller pengar i Ethereums ekosystem. Det näst mest populära projektet är utan tvekan Dai stablecoin.

Därför kom det inte som någon överraskning i augusti när OpenLaws byggare avslöjade att de anammade stablecoin som “valet för val av utbyte för finansiella transaktioner på kedjan” på deras protokoll. Som laget sedan förklarade:

”För detta ändamål har vi integrerat Dai i OpenLaw Finance för att visa hur Dai kan användas som utbytesmedel för lagligt överensstämmande värdepapper, ränteprodukter, tokeniserade fastigheter och smarta derivat … Dai kan fortsätta sin väg mot att uppnå en status som en global valuta. ”

Juridisk innovation finns här

Denna månad ökade spänningen kring en ny demo från Lexon -projekt, som utvecklar ett läsbart programmeringsspråk som är “utformat för att göra koden för blockchain smarta kontrakt läsbar för icke-programmerare.”

DevconV startar officiellt imorgon men mitt sinne är redan sprängt (och det är inte bara jetlag). Titta på den här koden: det är både ett läsbart (och juridiskt bindande kontrakt) men det är också sammanställbar kod som exporteras till soliditet!

Fantastisk.https://t.co/157UG7crEk pic.twitter.com/nATsBEZrI4

– Alex Van de Sande (avsa.eth) (@avsa) 7 oktober 2019

Demon är inte bara läsbar för en lekman, men dess kod kan också enkelt exporteras till Solidity, Ethereums programmeringsspråk.

Det är en intressant dynamik som säkert kommer att leda till ytterligare innovation vid korsningen av flera olika områden under de kommande åren. Medan plattformar som Ethereum förändrar sättet att digital handel kan ske kan de i allt högre grad förändra hur vi närmar oss juridiska avtal också.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me