Tezos Community Buzzes On Flurry of Recent Developments

Tezos

Tezos (XTZ), den flytande proof-of-stake (LPoS) smarta kontraktsplattformen, har upplevt en rad senaste utvecklingar som har dess samhälle surrar över framtiden.

Topp 20-kryptovalutaprojektet, som skapades med betoning på kedjestyrning, såg sina första självförändringsförslag införda förra veckan för protokollets kommande Aten uppgradera. Båda förslagen lades fram av Tezos forsknings- och utvecklingsteam Nomadic Labs.

Tezos

Aten uppgradering

Inledningsändringarna är konservativa och underhållsfokuserade. Aten A skulle minska från 10 000 till 8 000 mängden XTZ som behövs för att validera Tezos-block och skulle öka gasgränsen för protokollet. Aten B skulle helt enkelt öka gasgränsen utan att minska Tezos rullstorlek till 8000.

Men samhället hamnar lutande, förslagen belyser hur insatserna och utsikterna för kedjestyrning ökar i kryptoverse.

Idag är en viktig milstolpe för Tezos. Vi utlöste precis början på den första omröstningen om självändring. #Tezos @ CHalexov2016 @coindesk @Cointelegraph https://t.co/BAFIh7Onkn

– Jovan Smith (@JovanTezos) 28 februari 2019

“Denna process kan sluta med en framgångsrik migrering från nuvarande protokoll alfa till Aten om cirka tre månader, om deltagarna beslutar det,” sa Nomadic Labs.

XTZ delegeras till så kallade “bagare”, Tezos version av spelare, i syfte att vinna blockbelöningar. Med omröstning om ändringsförslag som nu pågår kan dessa bagare delta i fyra omröstningar innan några slutgiltiga beslut fattas om Atenens förslag.

För sin del lade Tezos bakningsstart At James ut en stridsrop till projektets ekosystem tisdagen den 5 mars och uppmanar relevanta intressenter att aktivt engagera sig i och främja plattformens första stora styrningsbeslut.

“Vår styrning kommer att ha ett högre värde om vi alla engagerar oss i det och om vi har enkla verktyg att förstå och interagera med det,”

Företagets grundare James Baker sa och noterade att endast 11 procent av bagarna hade röstat om Atenändringarna från och med tisdag morgon.

Coinbase anställer en stor Tezos-byggare – Staking-as-a-service kommer?

En annan ny utveckling som får Tezos-flocken förvirrad är den amerikanska kryptokurrencyjätten Coinbases anställning av Luke Youngblood, arkitekten för Tezos satsningsmodell.

Youngblood hade arbetat på Amazon Web Services, eller AWS, nyligen innan de gick med på att komma ombord på Coinbase. Han hade tidigare byggt ut Tezos satsningssystem på begäran av Tezos Foundation.

Coinbase, som sa i december förra året att de överväger att lägga till XTZ och 30 andra kryptovalutor i varumärkets ekosystem, har enligt uppgift spridit ett memo bland kunderna som säger att Youngblood kommer att vara en integrerad del av att föra styrning och staking av infrastruktur till sin Coinbase Custody-produkt..

Hyra indikerar tydligt att Coinbase vänder sig mot att underlätta sina användares direkta deltagande i blockchain-nätverk och att Tezos har en större framtid i synnerhet för företaget. Att satsa och delegera är tekniskt intensiva processer i den nya kryptoekonomin, och Coinbase tittar på hur man kan effektivisera dessa aktiviteter för sina kunder.

På grund av börsens främsta status i USA granskas dess anställningar typiskt för deras konsekvenser.

Företaget orsakade skrik i månaden för anställningen av Neutrino, ett företag som hade personalanslutningar till Hacking Team, en programstart som har anklagats för att underlätta brott mot mänskliga rättigheter för auktoritära regeringar.

På baksidan är Youngbloods anställning mycket mer godartad, teknisk och okomplicerad: Coinbase har insats på hjärnan.

1 miljard dollar i STO: er kommer till Tezos

Coinbases uppenbarligen ökande intresse för Tezos kommer efter att protokollet hade en stark start på 2019.

Tidigare denna månad meddelade Elevated Returns, en fastighetsportfölj som drivs av entreprenören Stephane de Baets, att de hade ställt upp cirka 1 miljard USD i fastigheter som skulle tokeniseras och släppas som Security Token Offerings (STOs) via Tezos.

Vad är en STO?

Läs: Vad är en STO?

De Baets hade tidigare använt Ethereum för att tokenisera en utväg i Colorado 2018, men den belgiska affärsmannen har sedan beslutat att leda sina erbjudanden till en av Ethereums främsta smarta kontraktskonkurrenter..

“Det finns ingen bättre lösning än att arbeta med en Tezos-baserad tokenimplementering”, sa de Baets vid den tiden. “Vi har ett antal mycket uppmärksammade affärer uppradade, och vi hade inte råd att kompromissa med den tekniska produkten.”

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me