Streama musik, få krypto: Ujo med Ethereum Tech för att betala artister

UJO

Micropayments är ett bra användningsfall för off-chain, “Layer 2” -teknik för tillståndskanal.

Nu, ConsenSys-backad och Ethereum-baserad Ujo Music förvandlar detta användningsfall genom att utnyttja Connext-projektets relaterade betalningskanalteknik för att betala musikstreamers i kryptovaluta mer effektivt.

När det gäller betalningarna kommer Ujo-streamers att betalas i stablecoin Dai (DAI) eftersom det är den kryptotillgång som valts för Connext Payment Network.

UJO

Ujo-laget förklarade lika mycket i en 28 mars meddelande som beskriver detaljerna i deras streamingtjänst Proof-of-Concept-release.

Där sade musikstarten, som lanserade sin Ujo Portal för musikinköp via eter (ETH) förra året, att Connexts programvara har gjort det möjligt för dem att få sin streamingverksamhet att genomföras på överlägset sätt:

”Vi integrerade Connexts betalningskanalimplementering för att minimera avgifter per transaktion. Eftersom strömmande betalningshändelser är frekventa och låga i kostnad, var det inte meningsfullt att bearbeta varje transaktion på Ethereum Mainnet. Genom att använda betalningskanaler betalas transaktionskostnader endast när en kanal stängs och pengar tas ut. ”

Den musikinriktade meldingen indikerar mognad av tekniska framsteg, t.ex. andra skikt teknik som betalningskanaler, som kommer att behövas för att predikera mainstream-antagande av kryptobaserade lösningar.

Tänk till exempel på hur CryptoKitties-mani 2017 orsakade en mycket kraftig trängsel i Ethereum-nätverket. Om miljontals fler användare hade varit inblandade hade situationen varit betydligt mer problematisk.

Blockchain var inte redo för mainstream-antagande vid den tiden. Men med tekniken som Connexts programvara har Ethereum för närvarande en bättre grund för att betjäna massorna i framtiden.

Connext medgrundare Arjun Bhuptani noterade lika mycket i sina kommentarer till Ujos streamingtjänstlansering:

”Att flytta dApps till mainstream kommer att förlita sig på snabb, användarvänlig och ekonomiskt lönsam P2P-betalningsinfrastruktur. Vi tror att Ujo leder till en förändring i hur användare betalar för innehåll på internet och vi är stolta över att samarbeta med MakerDAO och Ujo för att driva värde direkt från konsumenter till skapare. “

ConsenSys sammanställer en Sprawling DeFi-lista

Ujo Musics framsteg kommer när alla typer av decentraliserade projekt skjuter framåt i sina visioner för att skapa ett mer öppet ekonomiskt ekosystem.

Med det sagt har Ethereum venture studio ConsenSys nu skapat en lista med mer än 100 decentraliserade finansprojekt för att peka användare i riktningarna för relevanta och intressanta tjänster..

Monster lista över #DeFi projekt sammanställda av @ConsenSys. Shoutout till alla lag som bygger implementeringar av stallmynt (@MakerDAO), DEX (@airwap), investera (@MeridioRE), derivat (@VariabL_io), betalningar (@poanetwork) och utlåning (@getnuo).https://t.co/e9PMqV1OfZ

– Joseph Lubin (@ethereumJoseph) 28 mars 2019

ConsenSys delade listan i fyra kategorier – betalningar, stablecoins, infrastruktur, börser, investeringar, identitet, derivat, marknadsplatser, förutsägelsemarknader, kredit och utlåning, försäkring, depåer, analyser och decentraliserade finanslösningar.

Följaktligen sa studion att det unfurling-ekosystemet i Ethereum använde standouts i dessa kategorier för att revolutionera hur institutioner och individer bedriver handel:

”I ena änden, öppna finansplattformar som gör det möjligt för individer runt om i världen att engagera sig i nya och ombyggda finansiella system. Å andra sidan förändrar decentraliserade finanslösningar tillvägagångssättet för etablerade institutioner genom att föra in decentraliserade lösningar. ”

Några av de mer igenkännliga projekten på listan inkluderade Airswap, Connext, Gemini Dollar, OmiseGo, 0x, Raiden, Uniswap och USD Coin.

Dai ser ökande antagande när gemenskapen försöker räkna ut peg

Under de senaste månaderna har Dai i allt större utsträckning blivit något av ett valfritt ställdon runt Ethereum. När projekt som Ujo Music och Dharma Labs tar med sig stablecoin i sin verksamhet, fortsätter dess intressenter att försöka strama upp sin 1-till-1-pinne till amerikanska dollarn.

Myntet, som för närvarande svävar runt prismarkeringen på $ 0,99, såg MakerDAO-communityn höja Dai Stability Avgift till 3,5 procent tidigare denna månad i ett försök att få fler MakerDAO-användare att stänga sina säkerhetspapper (CDP) och därmed driva Dai’s peka tillbaka mot $ 1 USD.

Sedan, just förra veckan, röstade MKR-innehavare för att bekräfta ytterligare en höjning av Dai-stabilitetsavgiften, den här gången till 7,5 procent. Om avgiften kommer att fortsätta att utvecklas högre de kommande månaderna återstår att se.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me