Större antagande: Microsoft bygger decentraliserat ID-projekt på Bitcoin

Microsoft

Teknikkraftverket Microsoft tillkännagav sitt senaste bidrag Decentralized Identity Foundation den 13 maj, och det var ett stort: ​​företaget släppte en förhandsgranskning av dess nya ION-verktyg, en decentraliserad identitetstjänst (DID) -tjänst byggd ovanpå Bitcoin-nätverket.

Microsoft

Alex Simons, VP för programhantering, Microsoft Identity Division, noterade att verktyget, som har karaktäriserats av dess byggare som “öppen offentlig infrastruktur”, hade uppnått de prestandafunktioner som krävs för att driva användning över hela världen:

”I dag tillkännager vi en tidig förhandsvisning av ett Sidetree-baserat DID-nätverk, kallat JON (Identity Overlay Network) som körs ovanpå Bitcoin blockchain baserat på en framväxande uppsättning öppna standarder som vi har utvecklat i samarbete med många av våra partners i Decentralized Identity Foundation. Detta tillvägagångssätt förbättrar avsevärt genomströmningen av DID-system för att uppnå tiotusentals operationer per sekund. ”

Och varför DID? För användarens egenmakt, särskilt med avseende på integritet. Centraliserade identitetsmekanismer (t.ex. kontoinloggningar) har visat sig vara fragmentariska, vilket innebär att användare måste lita på sin inloggningsinformation med olika källor – vissa är lättare att kompromissa än andra.

Jag är glad över att kunna dela en tidig titt på vårt arbete med ett skalbart, öppet src, tillståndlöst Layer 2-nätverk för decentraliserade identifierare som kör ovanpå Bitcoin, utvecklat och stöds av Microsoft som en öppen offentlig infrastruktur för alla – möt ION: https://t.co/9TOl8oyEVB

– Daniel Ƀ (@csuwildcat) 13 maj 2019

Ändå är ION ett utvecklingssteg mot att utnyttja kryptering och Bitcoin för att ge användarna ett säkert och egenägt ID, sa Simons:

”Vi tror att varje person behöver en decentraliserad, digital identitet som de äger och kontrollerar, stödda av egenägda identifierare som möjliggör säkra, integritetsbevarande interaktioner. Denna egenägda identitet måste sömlöst integreras i deras liv och sätta dem i centrum för allt de gör i den digitala världen. ”

För sin del har Microsoft gjort ökande överturer till decentraliserad identitet – som Ethereums medskapare Vitalik Buterin nyligen berättade för Elon Musk var lösbar av blockchain-teknik – för sent. Företaget gick med i ID2020-initiativet förra året, ett försök fokuserat på att göra blockchain-baserade ID-system verklighet.

Microsoft blir alltmer aktivt i Crypto Space

Tidigare denna månad samarbetade Microsoft med bankjätten JP Morgan om en affär som såg Morgans privata gaffel Ethereum, Quorum, som det första blockchain-projektet som var tillgängligt att bygga på via Azure Blockchain Service, som Microsoft lanserade den 2 maj.

Det samarbetet gör det lättare för företagskunder att bygga appar med Quorum. På samma sätt tillkännagav Microsoft den 6 maj att de släppte en förhandsgranskning av ett Ethereum-utvecklingspaket – Azure Blockchain Development Kit för Ethereum – som erbjöd ett urval av relevanta verktyg för byggare.

I april sponsrade Microsoft Ethereal Virtual Hackathon, som såg hackare och entreprenörer köra för att bygga Ethereum-baserade projekt för priser. Företaget gick också med i Token Taxonomy Initiative, som försöker samordna tokeniseringsstandarder för flera offentliga blockchain-projekt.

“Om du tittar noggrant kan du se” Microsoft “-logotypen bredvid orden” 2500 DAI, vi vill att utvecklare ska titta på det och säga “Vad är Dai?” Vad handlar det om? “&# 128640;

– Yorke Rhodes, rektor för Msft Blockchain om att samarbeta med Gitcoin för Ethereal Virtual Hackathon

– Anthony Sassano | sassal.eth (@ sassal0x) 13 maj 2019

Microsofts riskkapitalfluga, M12, deltog också i en finansieringsrunda på 182 miljoner USD för den högt profilerade kommande kryptobörsen och futuresplattformen, Bakkt, tidigare i år.

Sammantaget indikerar utbudet av rörelser att Microsoft gör mycket mer än bara sina läxor på kryptoekonomin – företaget tar en aktiv roll i rymden och positionerar sig som en utsändare för att välkomna andra stora institutioner och företag i kryptoviken..

En stor dag för stora namn i Crypto

Microsofts lansering av sin ION-förhandsvisning var bara en av några stora adopteringsrubriker som slog kryptoverse den 13 maj.

En sådan rubrik centrerad kring den virtuella marknadsplatsen eBay, som annonser som säger ”Virtuell valuta. Det händer på eBay ”dök upp i lokalerna för konsensuskonferensen under evenemangets första dag.

En annan tråd som slog fram den 13: e var ett partnerskap mellan kryptobörsen Gemini och kryptonätverket Flexa i en affär som kommer att se större återförsäljare som Nordstrom och GameStop acceptera digitala tillgångar som ett betalningsalternativ framöver. Inte illa för en måndag, eller hur?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me