Sekretesspoäng: Ethereum får en ny mixer i “Heiswap”

Ethereums sekretess

Precis som Bitcoin har Ethereum blivit offentlig infrastruktur. Och som Genesis blockchain har Ethereum inte integritetsåtgärder bakade i sitt första lager.

Men om Ethereum ska bli en bättre och mer universellt praktisk offentlig blockchain, kommer det att behöva förbättrad integritet så att användare – individer, företag, DAO: er, vad har du – kan utnyttja sin offentliga kedja samtidigt som de är anonyma, som om de använde kontanter.

Denna verklighet har lett till nyligen uppmaningar i Ethereum-communityn om att skapa en pålitlig mixer, en som kan användas för att dölja transaktionsdeltagarna på ett förtroendefritt sätt.

Ethereums sekretess

Tack vare ansträngningarna från en “genial” utvecklare har en lovande kniv på en sådan mixer anlänt till Heiswap.

Det finns en ny mixer i stan

Byggd av Kendrick Tan, Heiswap – värd på heiswap.exchange – är en Ethereum-mixer som fördunklar eterens (ETH) ursprung och mottagare genom att blanda fasta summor av kryptovalutan, dess blockkedjas figurativa bränsle.

Tans arbete bygger på minimal designspecifikation Ethereum-medskapare Vitalik Buterin publicerades redan i maj, och specifikationen var ett nästan omedelbart svar på Ethereums communitymedlem Eric Conners uppmaning till en “grundläggande blandningstjänst.”

Trevligt att se det @VitalikButerin har startat en "minimal mixer design" spec! Låt oss få detta att hända.https://t.co/4TTKMWHoHH

– eric.eth (@econoar) 22 maj 2019

På den tiden skisserade Buterin en “enkel mixer för att skicka fasta mängder ETH.”

Som sådan byggde Tan Heiswap från den konturen och har sedan släppt mixern på Ethereums Ropsten-testnät. Efter att ha publicerat dappan hyllades Tan som en av de [[r] andom-genierna] som för närvarande arbetar runt Ethereum av Buterin.

https://twitter.com/VitalikButerin/status/1146629103648305154

Hur fungerar Heiswap?

Blandaren använder ett smart kontrakt, där användarna kan skicka fasta mängder eter – t.ex. 0,1 ETH, 10 ETH, etc. – som sedan matchas med en annan användares likvärdiga summan för att dölja en transaktions verkliga källa.

Som Tan förklarade av projektet:

”Heiswap (黑 swap) är en Ethereum-mixer som tillåter användare att” tvätta “sin ETH på ett konfidentiellt sätt (dvs vem avsändaren skickar pengar till är dolt). Vid denna tidpunkt (3 juli 2019) kan Heiswap bara maskera länken mellan avsändare och motsvarande mottagare och kräver att deltagarna skickar ETH i fasta valörer. ”

På samma sätt som Monero (XMR) använder Heiswaps sekretessschema så kallade ringsignaturer, tillade Tan:

“Heiswap uliterar länkbara ringsignaturer i samband med (pseudo) Stealth Address för att uppnå noll kunskapsblandning.

Signaturerna verifieras i slutet av det smarta kontraktet, medan signaturerna genereras på frontend. På det sättet behöver du inte skicka din privata nyckel till det smarta avtalet;). “

Naturligtvis måste det noteras att Heiswap ännu inte har granskats, eftersom Tan sa att han inte hade nödvändiga medel för att anlita en revision själv.

En intressant möjlighet på granskningsfronten kan komma från MolochDAO, en öppen källkodsgrupp av Ethereum-intressenter som crowdfunding Ethereum-utvecklingsprojekt..

Ameen Soleimani, verkställande direktör för SpankChain och grundaren av MolochDAO, hade tidigare flyttat tanken på att betala för någon via ett Moloch-bidrag för att utveckla en mixer från den minimala designspecifikationen Buterin hade tillhandahållit.

Vem vill att jag ska skicka in en @MolochDAO förslag för dem att bygga en onchain mixer designad av @VitalikButerin?

Vi behöver en sekretessmästare!

Snälla RT! https://t.co/iMGnZAdk9g

– ameen.eth &# 128121; (@ameensol) 22 maj 2019

Nu när Tan till synes har tillhandahållit en sådan mixer, kanske Soleimani och hans Moloch-kamrater skulle vara villiga att flytta pengar till en granskning av Heiswap istället. Naturligtvis är det en fråga för MolochDAO att bestämma, men det är en möjlighet som tänkbart kan få enighet framöver.

I synnerhet stöds Heiswap av smart kontraktsteknik snarare än servrar, som kan beslagtagas. Den dynamiken kommer att fungera till sin fördel när det gäller censurmotstånd.

I maj beslagtog de europeiska myndigheterna sex servrar som driver bitcoinmixertjänsten Bestmixer. För att vara säker är mixers inte bara för brottslingar, men de ovannämnda myndigheterna bestämde att tjänsten hade blivit populär bland penningtvättare.

Däremot kom Buterins mixerdesign som svar på att Ethereum-användare ville gå med i en DAO, särskilt HumanityDAO, utan att publicera sina huvudadresser.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me