SEC: s beslut om Bitcoin ETF kommer att påverka koreanska kryptomarknader

Sydkorea Blockchain

Drivkraften för godkännande av en Bitcoin Exchange Traded Funds (ETF) har varit överväldigande de senaste månaderna, med United States Securities and Exchange Commission (SEC) som har några viktiga beslut att göra om att bevilja godkännanden till ETF-ansökningar eller avvisa dem.

Men för att visa hur mycket förväntningar det finns på framtiden för olika Bitcoin ETF-applikationer, en rapport från nyheter Korea Herald har bekräftat att de finansiella myndigheterna i Republiken Korea håller koll på SEC: s slutgiltiga beslut.

Sydkorea Blockchain

Nyhetsutredningen citerar en anonym källa från KRK som sa att tillsynsmyndigheten väntar på att se SEC: s dom, liksom hur hela detta scenario kommer att gå ut. Källan sa att USA alltid har varit en föregångare i utvecklingen av kryptorelaterade investeringsalternativ. Säkerhetskopiera påståendena pekar tjänstemannen på regleringen av Bitcoin-terminer i USA, som var en första i branschen. Det kommer att vara viktigt för andra länder att hålla ett öga på den amerikanska tillsynsmyndighetens beslut, liksom annan utveckling i det amerikanska kryptovalutorummet..

Representanten fortsatte med att tillägga att lanseringen av Bitcoin-ETF: er är väsentligt baserad på förekomsten av ett tillförlitligt index, som de på Ether (ETH) och Bitcoin (BTC) som lanserades av Nasdaq.

Nyhetscentret citerade det officiella ordspråket:

Att tillhandahålla ett solidt index som krävs för lanseringen av sådana ETF: er och dess roll när det kommersialiseras och integreras på marknaden diskuteras expansivt i KRX eftersom det så småningom skulle gälla frågor om investerarskydd..

ETF och SEC: En historia av avslag

ETF: er är en korg med värdepapper som är proportionellt representerade i fondens aktier. De ses vara mycket mer stabila än att investera i de digitala tillgångarna själva, och många har också uppskattat dem som betydande katalysatorer för fullständig användning av kryptovalutor som investeringsmedel..

Sedan introduktionen har ETF: er emellertid haft en något brant väg till godkännande. Hittills har varje Bitcoin ETF-applikation som har lagts fram för SEC antingen avvisats eller försenats.

Företag som tidigare har haft sina godkännanden för Bitcoin-ETF: er avvisas av SEC inkluderar GraniteShares, ProShares, Direxion och Winklevoss tvillingsägda Gemini Trust.

De flesta av dessa avslag har avvisats eftersom ETF: erna enligt SEC fortfarande var instabila investeringsalternativ och som sådan inte kunde ge tillräckligt med investerarskydd.

2019: Kommer det att bli ETF-genombrottets år?

Trots SEC: s historia om att neka ansökningar har företag inte varit avskräckta i sina ansträngningar att notera sin ETF.

Tidigare i veckan bekräftades det att tillsynsmyndigheten hade börjat granska en ansökan från VanEck, Chicago Board Options Exchange (CBOE) och SolidX Partners.

Ansökan har redan fyllts i Federal Register 20 februari upplagan, startar en 45-dagarsperiod där allmänheten kommer att kunna ge sina tankar om ETF. Efter den offentliga granskningsperioden kommer byrån att ha ytterligare tre veckor på sig att avgöra om förslaget kommer att nekas eller accepteras.

En tidigare ansökan om en regeländring lämnades in av CBOE, även om den partiella regeringsavstängningen över tvister rörande gränssäkerhet tvingade styrelsen att dra tillbaka sin ansökan förra månaden. CBOE skickade sedan in sin ansökan igen den 31 januari.

Om det nya förslaget godkänns kommer investerare att kunna köpa och sälja Bitcoin-baserade SolidX-aktier som emitteras och innehas av VanEck SolidX Bitcoin Trust.

VanEck-ansökan har sällskap av en annan inlämnad gemensamt av Bitwise Asset Management och New York Stock Exchange (NYSE) Arca.

Bitwise ETF kommer att peka priset på Bitcoin baserat på tillgångens prisrörelser på ett brett utbud av börsplattformar. Båda enheterna hade tidigare meddelat lanseringen av en

Bitcoin-baserad ETF kallade “Bitwise ETF Trust.” De ansökte så småningom om det förra månaden och startade den 45-dagars offentliga granskningsperioden.

Analytiker tror att båda applikationerna har ett bra skott för att få godkännande, och medan den amerikanska kryptosamhället kommer att se efter resultatet med stor förväntan kommer tillsynsmyndigheter utomlands att hålla ett öga också.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me