SEC böter blockerar. 24 miljoner dollar som ett resultat av EOS-försäljning

EOS

På måndag kväll, som många i den amerikanska kryptosamhället kallade det en dag, gjorde US Securities and Exchange Commission (SEC) ett käftande meddelande.

Avslöjas i a pressmeddelande publicerades runt 19:00 EST, avslöjade den amerikanska finansiella tillsynsmyndigheten att den hade “avgjort avgifter” mot skaparen av EOS blockchain. Block.one, för ”genomförande av ett oregistrerat initialt myntoffer”.

Detta är en av de största – om inte den största – kryptorelaterade verkställighetsåtgärderna från SEC hittills.

EOS

SEC utfärdar $ 24 miljoner över EOS ICO

Enligt pressmeddelandet som publicerades på måndag kväll har Block.one avgjort avgifter med SEC “genom att betala en borgerlig sanktion på 24 miljoner dollar.”

Blockchain-jätten, som verkar i Blacksburg, Virginia och Hong Kong, “samtyckte till ordern utan att erkänna eller förneka dess resultat”, skrev SEC.

För de som inte är medvetna härrör spänningen mellan SEC och Block.one från den sistnämnda enhetens årslånga försäljning av EOS-tokens som samlade in cirka 4,1 miljarder dollar – ett rekord av en lång skott för en ICO.

SEC påpekade i meddelandet att “Block.one registrerade inte sin ICO som ett värdepapperserbjudande enligt de federala värdepapperslagarna, och inte heller kvalificerade sig för eller sökte undantag från registreringskraven”.

Steven Peikin, meddirektör för SEC: s avdelning för efterlevnad, hävdade att Block.One gav inte deltagarna i försäljningen “den information de hade rätt till som deltagare i ett värdepapperserbjudande”.

Han tillade att det är SEC: s uppdrag att bekämpa företag som berövade investerare väsentligt “de behöver fatta investeringsbeslut.”

Medan 24 miljoner dollar uppenbarligen inte är en liten summa, betalade summan av förlikningen chockade kryptopundits. Nic Carter, en av grundarna av Coinmetrics, konstaterade att Block.one betalade 60 basispoäng (0,6%) av de miljarder som de samlade in i försäljningen – faktiskt ingenting i det stora ordningen.

Andra upprepade Carters oro och uppmärksammade vad de hävdar bara är en handlucka, inte en allomfattande händelse. Block.one spenderade till exempel 30 miljoner dollar på ett domännamn tidigare i år, vilket gjorde att 24 miljoner dollar verkade mycket som fickbyte.

Trots dessa bekymmer över förlikningens svårighetsgrad (eller brist på detta) verkar det som om böterna på 24 miljoner dollar är klara och dammade.

Jag tänker absolut på den här nyhetsblocket.

SEC undersökte alla blodiga detaljer och bestämde sig för att nöja sig med 60 bips av vad b1 höjde. WTF

– nic carter (@nic__carter) 30 september 2019

Block.one “Excited” to Resolve Matters

Till punkten och väldigt trubbig lämnade SEC-frigivningen mycket att önska, särskilt när det gäller ett svar från Block.one själv och detaljerna i förlikningen.

Som sådan kom blockchain-utvecklingsföretaget med sina egna uttalanden i ett pressmeddelande daterat den 1 oktober 2019. I det Block.one avslöjade att förlikningen “avser specifikt ERC-20-token som säljs på Ethereum blockchain” under ICO, inte den nya token som finns i EOS: s egen kedja.

Det avslöjades också att SEC med denna uppgörelse har beviljat Block.one “ett viktigt undantag” så att det “inte kommer att bli föremål för vissa pågående restriktioner som vanligtvis skulle gälla för bosättningar av denna typ”, vilket styrker idén att förlikningen har löst eventuell tvist mellan Block.one och SEC.

Block.one avslutade i pressmeddelandet:

“Vi är glada över att lösa dessa diskussioner med SEC och är engagerade i kontinuerligt samarbete med tillsynsmyndigheter och beslutsfattare när världen fortsätter att utveckla mer tydlighet kring ramar för efterlevnad av digitala tillgångar.”

Det kommer mera…

Medan Block.ones fall är “one and done” kan det vara så att SEC inte är klar med stora namn i krypto ännu.

Under de senaste månaderna har den amerikanska byrån varit på ett absolut dödande mot kryptorummet och laddat företag åt vänster och höger för att se ut som felaktigt. Tidigare i år gick det efter ett annat högt profilerat ärende som baserade det kanadensiska sociala medieföretaget Kiks ICO på 100 miljoner dollar; bara några månader tillbaka syftade det till att förhindra att företaget bakom en gång så massivt altcoin Veritaseum spenderade ICO-förfaranden.

Det faktum att SEC gick efter Block.one, som drev den största ICO någonsin, och andra toppföretag i kryptovalutasektorn kan vara ett tecken på överhängande verkställighet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me