Ripple News: Ser till Kina för tillväxt och talang med Tsinghua-samarbete

Ripple XRP Nyheter

Ripple växer fram som en global ledare inom blockchain-utveckling. Företaget meddelade just ytterligare samarbete med Tsinghua University i Kina. Det nyligen tillkännagivna programmet kommer att bygga mot starten av ett blockchain-teknikforskningsprogram som riktar sig till kinesiska doktorander.

Kina har ett kärlekshatförhållande med kryptos, men det verkar som om Ripple har kunnat tränga igenom Pekings skyddande hölje. Ripples XRP-token är en av de mest värdefulla kryptorna (mätt efter marknadsvärde), men inte alla företagets plattformar behöver XRP för att fungera. Ripples xRapid använder XRP-tokens för sina avgifter, men deras xCurrent-plattform kräver inte XRP alls.

Ripple XRP Nyheter

Ripples villighet att arbeta med många företag och organisationer kan vara en del av anledningen till att de har välkomnats till Kina.

En kinesisk kryptodepeter som går under namnet XRPingster kommenterade att ”I Kina tror jag inte att något kan hända utan regeringens kontroll. Den kinesiska regeringen har sina figuravtryck på allt som händer i landet. Jag tror inte att det här är bra för Ripple. Kina ger inte tillgång förutom när det har något att göra med immateriella rättigheter, ”på Reddit.

Ripple sträcker sig över linjen mellan Hardcore Crypto och The Establishment

Det är ingen hemlighet att kryptor föddes i form av Bitcoin, som har en mycket libertarisk sträcka inbyggd i sin arkitektur. Det är svårt att spåra de parter som är inblandade i transaktioner, och plattformen tar användarens anonymitet på allvar. Många av de andra kryptona, som Dash till exempel, har också omfamnat dessa ideal i sin design.

Ripples filosofi är en märkbar avvikelse från Bitcoins grundläggande ideologi. Deras öppenhet för samarbete med banker, regeringar och universitet kan vara en av anledningarna till att XRP har blivit den näst mest värdefulla krypto.

Även om XRP inte behövs för att använda alla Ripples produkter, genereras starkt namnigenkänning av den ständiga strömmen av högprofilerade erbjudanden som Ripple gör. Dessutom antas XRP av andra organisationer, med den senaste R3-affären som ett perfekt exempel.

Växande Blockchain Brain Trust

Ivy Gao, som är chef för internationellt samarbete och utveckling vid Tsinghua University, sa att “Jag tror att detta program kommer att främja framtida forskning om blockchain-teknik och karriärutveckling inom detta område.”

Oavsett var kryptor hamnar i den kinesiska regeringens stora plan är att bygga upp en stark bas av kunniga blockchain-utvecklare en fördel för blockchain-industrin i global skala. Ripple arbetar över hela världen för att stödja utvecklingen av utbildningsprogram för att främja blockchain-industrin.

Eric Van Miltenburg, SVP för Ripples globala verksamhet, sa att det nya samarbetet är en del av en bredare global vision för blockchain, ”Målet med programmet är att ge kinesiska studenter möjlighet att lära sig mer om blockchain-forskning. Det är i linje med vårt globala forskningsinitiativ för universitetets blockchain. Vi på Ripple stöder gärna denna strävan när vi ser fram emot lanseringen. ”

Asien är en massiv, relativt outnyttjad marknad

Både Kina och Indien har mer än en miljard människor inom sina gränser. Nationerna har också ett växande behov av effektivare finansiella strukturer. Indien är på en särskilt tuff plats när det gäller befolkningens tillgång till finansiella tjänster, eftersom många människor där är för fattiga för att använda det befintliga finansiella systemet.

Cryptos har potential att inkludera människor i det globala finansnätverket som inte kunde komma åt det tidigare. Den största snubblan för bredare antagande av kryptos, oavsett vilken form det tar, är helt klart regeringar som inte tillåter banker att handla med kryptos.

Banker kan också vara ovilliga att anta en teknik som undergräver deras nästan monopol på finansiella tjänster och den kraft som ger dem i ekonomin.

Ripples försäljningschef Ross D’Arcy kommenterade nyligen att ”Jag tycker att Swift är ett riktigt intressant exempel. För att Swift, om du tänker på det, korsar typ av linjer ibland och spelar lite av en politisk roll. Vi ser inte våra kunders transaktioner. Våra kunders transaktioner går över internet. Så Ripple kunde stängas av som ett företag i morgon, och våra kunder kunde fortfarande handla med vår programvara. Detsamma skulle inte vara fallet med Swift. ”

När spänningarna mellan nationer ökar och fler människor undantar sig med det etablerade regerings- och finanssystemet kan kryptos ta en allt viktigare roll.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me