NY AG säger Bitfinex engagerad i bedrägeri “Cover-up” men Exchange nekar

Tether Report Audit

Den 25 april förklarade kontoret för New Yorks åklagarmyndighet Letitia James, statens högsta juridiska officer, att det hade gjort framgångsrikt stämd för en föreläggande från Manhattans högsta domstol mot Bitfinex-operatörerna iFinex Inc. och tether (USDT) emittenter Tether Limited.

Tether Report Audit

Varför? I sin domstolsanmälan hävdade NY AG att Bitfinex förra året förlorade $ 850 miljoner dollar i “kommande” företags- och kundfonder och därefter deltog i en täckmantel genom att låna från reserverna av tether, en stablecoin, för att dölja förlusten.

&# 128561; New York AG har fastställt att “operatörerna av Bifinex, som också kontrollerar den virtuella valutan” tether “, har täckt för att dölja den uppenbara förlusten av sammanblandade kund- och företagsfonder på 850 miljoner dollar”. https://t.co/1EkTEKOy2W

– Katherine Wu (@katherineykwu) 25 april 2019

Resultaten, som hävdar att 700 miljoner dollar diskret lånades från tetherreserver, härrör från en undersökningskampanj som NY AG: s kontor lanserade i kryptovalutabörser förra hösten.

Bitfinex utestängde handlare från USA och New York under 2018, men justitieminister James har bred ansvarsområde enligt statens Martin Act för att försvara New Yorkers som fortfarande kan använda plattformen hur som helst.

NY: s advokatbyrå har använt den kraftfulla Martin Act för att få en order som iFinex Inc., operatören av Bitfinex virtual trading trading platform och Tether Limited, utfärdare av den virtuella valutan “tether”." från att bryta mot NY-lag.

– Scott Andersen (@finLawyerdotcom) 26 april 2019

Enligt domstolsbeslutet sa James kontor att Bitfinex operatörer och Tether Limited kommer att få mandat att sluta låna från tjuders reserver och att upphöra med eventuella täckningsaktiviteter medan det fortsätter att utreda ärendena:

”Dagens domstolsbeslut kräver att operatörerna av företagen omedelbart upphör med ytterligare spridning av tillgångar i amerikanska dollar som backar upp” tether ”-pengar medan byråns utredning fortsätter […] Företagen är också förbjudna att förstöra, radera eller tillåta andra att radera, potentiellt relevanta dokument och kommunikationer. ”

Utvecklingen skrämde kryptoekonomin när marknadsförsäljningar började slå de bästa mynt efter att nyheten sprids. Priset på bitcoin (BTC) sjönk mer än tre procent till 5 293 dollar på dagen; eter gick lite sämre och sjönk närmare sex procent under den tiden.

Huruvida avsnittet bara leder till akut försäljningspress återstår att se.

Vad hände?

Den massiva förlusten på 850 miljoner dollar i fråga uppenbarade sig uppenbarligen efter att medlen fastnade av ännu inte avslöjad anledning hos Bitfinex externa betalningsbehandlare, den Panama-baserade Crypto Capital Corp (CCC).

Den dynamiken fick Bitfinex-kundernas uttag att slipa ner till en stadig sippra, och intern kommunikation avslöjad av NY AG: s rättegång visar Bitfinex kämpade för att få svar på varför CCC inte kunde gå snabbare i hanteringen av transaktionerna.

Vid ett tillfälle berättade en Bitfinex-anställd till sin CCC-motsvarighet att hela kryptoekonomin kan drabbas om CCC inte vidtagit slutgiltiga åtgärder och säger “BTC kan tanka under 1k om vi inte agerar snabbt.”

Inte att få de svar de behövde tillräckligt snabbt, Bitfinex operatörer – som är nära kopplade till ledningen för Tether Limited – påstås svängda till tjudrarnas reserver som ett nödstopp i stället.

Bitfinex vände sig först till CCC för att få hjälp 2017, med det senare för att underlätta Bitfinex-kundernas fiat-transaktioner. Det panamanska företagets president vid den tidpunkten (och förmodligen fortfarande) var särskilt Ivan Manuel Molina Lee, en hemlighetsfull chef som driver ett omfattande nätverk av offshore-företag per Panama Papers och Paradise Papers.

Bitfinex: NY AG agerar i “Bad Faith”

Bitfinex har sedan dess svarat på NY AG: s domstolsbeslut genom att utmana kärnan i föreläggandet.

Bitfinex svarar på New York Attorney General’s Actions https://t.co/snxHU2yeb5

– Bitfinex (@bitfinex) 26 april 2019

För detta ändamål hävdade kryptobörsen att CCC-medlen faktiskt var säkra och att NY AG hade handlat felaktigt:

“New Yorks åklagarmyndighets domstolsanmälan skrevs i ond tro och är full av falska påståenden, bland annat angående en påstådd” förlust “på 850 miljoner dollar på Crypto Capital. Tvärtom har vi informerats om att dessa Crypto Capital-belopp inte går förlorade utan faktiskt har beslagtagits och skyddats. Vi arbetar och har aktivt arbetat för att utöva våra rättigheter och åtgärder och få dessa medel frigjorda. ”

Bitfinex har för närvarande inte gett något ord om vilken enhet de hävdar är ansvarig för att beslagta dessa medel.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me