Latinamerika Cryptocurrency Adoption kan spränga priserna högre

Latinamerikas kryptovaluta

Latinamerika (LatAm) har en komplex monetär historia. Idag representerar den en av de största potentiella marknaderna för kryptos. Venezuela gjorde rubriker när det blev den första stora nationen som introducerade en suverän krypto, även om den venezuelanska Petro förmodligen inte kommer att användas för mycket när som helst snart.

Anledningen till att Petro är en icke-starter är samma anledning till att LatAm-kryptoanvändning sannolikt kommer att öka. LatAm-regeringarna är notoriskt korrupta och har en lång historia av att missbruka sina nationella finansiella system.

Idag är det mer monetära problem att brygga i LatAm. Venezuela introducerade Petro som en del av en remonetisering, och det finns en häftig inflation över LatAm, särskilt i Argentina. Cryptos erbjuder människor överallt ett alternativ när det gäller hur de gör betalningar och lagrar värde.

Latinamerikas kryptovaluta

Cryptos gör mening i Latinamerika

De flesta länderna i LatAm har redan två finansiella system. Det statliga finansiella systemet är svårt att använda, fyllt med regler och kräver att befolkningen gör affärer i en nationell valuta som vanligtvis inte används i stor utsträckning utanför landet.

Det borde inte bli någon överraskning att amerikanska dollar, euro och pund är mycket populära i det andra finansiella systemet som är vanligt i LatAm-länder. Naturligtvis är det andra finansiella systemet olagligt. Utländsk valuta hålls vanligtvis som en back-up för det misstänkta nationella finansiella systemet, men innehav av fysisk valuta har sina egna problem.

Många människor i LatAm-länder har vant sig vid att hantera problem som inte är väl förstådda i länder som har mer stabila finansiella system, och de växande ekonomiska problemen kan driva användningen av förstklassiga kryptor mycket högre.

2017 var ett bra år för Cryptos i LatAm

Medan kryptor sköt upp i pris under 2017, ökade deras antagande högre i några av LatAms största ekonomier. 2017 såg kryptoanvändningen med 1000% i Venezuela och med 450% i Brasilien. Den argentinska kryptoanvändningen har också skjutit upp, och den argentinska huvudstaden, Buenos Aires, har sett en hög grad av kryptoöverföring.

Förutom att ha pågående problem med finansiell stabilitet är LatAms befolkning underbankad. I vissa uppskattningar uppgår nivån på personer i LatAm som har liten eller ingen tillgång till finansiella tjänster så mycket som 70%.

Det är inte svårt att förstå varför så många människor inte vill lita på det enda finansiella systemet de har lätt tillgång till. Många människor i Argentina tappade tillgången till sina besparingar när nationen betalade sin statsskuld 2001. Nu är det några LatAm-länder som står inför liknande omständigheter, men deras befolkning har en ny lösning.

LatAm kunde vända sig till Cryptos på ett stort sätt

Det finns en grundläggande skillnad i den roll som cryptos kan ta på sig i LatAm. Medan de flesta som äger kryptos inte använder dem dagligen för betalningar, har kryptor tagit rollen som pengar i Venezuela. Det finns till och med nya appar som är utformade för att tillåta människor som inte har råd med en dyr smartphone att använda Dash, vilket förmodligen kommer att främja ytterligare antagande av krypto.

De Säger OECD att 75% av folket i LatAm visar lite eller inget förtroende för sina regeringar, och 80% tycker att korruption är utbredd. När deras pengar förlorar ännu mer värde kan de börja vända sig till kryptos i ännu större antal.

Sebastian Serrano, grundare av det argentinska Ripio Credit Network, sa till Forbes det,

”Adoptionen har vuxit mycket i Latinamerika under de senaste fem åren. Det är en av de främsta anledningarna till att vi fokuserade våra ansträngningar på en digital plånbok för konsumenter, istället för att ha en första produkt för handlare. Reglering har också ökat under de senaste två åren, men det finns fortfarande ingen tydlig strategi från tillsynsmyndigheterna förutom att tillämpa skatt på intäkter från kryptohandel. Men totalt sett skulle jag säga att människor blir mer och mer medvetna om krypto och potentialen i blockchain-teknik – men det finns fortfarande en lång väg framåt för massadoption “

Den ”långa vägen” kan betyda en stor möjlighet för människor som köper kryptorna som nya användare i LatAm vill använda. Det kan också vara ett bra utrymme att utforma billiga lösningar för kryptobetalningar, särskilt för de fattiga som bara har tillgång till grundläggande telekomteknik.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me