Kryptokassor: Politiska kryptovalutadonationer OK i Japan

Japan

Kryptovalutadonationer på den politiska arenan har officiellt varit grönt ljus i den asiatiska stormakten i Japan.

Det är enligt en presskonferenshjälp den 8 oktober från landets minister för inrikes frågor och kommunikation, Sanae Takaichi, där den konservativa japanska politiker offentligt klargjorde att kryptovalutor inte reglerades under landets lagstiftning för politisk fondkontroll eftersom de inte var ”monetära pengar”. som fiatvalutor eller värdepapper.

Japan

Eftersom kryptovalutor inte faller inom de specifika kategorierna kan japanska medborgare donera obegränsade summor krypto till inhemska politiska personer eller orsaker utan begränsningar av regleringen, en dynamik som inte är lika möjlig för traditionella pengar enligt ovannämnda stående lagstiftning..

Penningfrågor: Inga myntupplysningar behövs för närvarande

Eftersom kryptovalutor inte omfattas av landets lag om politisk fondkontroll noterade Takaichi att mottagarna inte ens behöver avslöja omfattningen av kryptovalutadonationer de får.

Som det ser ut kan den bristen på nödvändig information avslöjas som ett kryphål eller mogen för korruption, men det är också troligt att avslöjande regler senare kommer att uppstå när kryptovalutor i allt högre grad antas. Under överskådlig framtid återstår dock att se hur populära politiska donationer i kryptovaluta kommer att vara i landet.

Naturligtvis har Japan de senaste åren visat sig vara ett ledande globalt nav för kryptovalutanvändning och innovation, så det asiatiska kraftverket har sin rättvisa andel av kryptoanvändare. Många av dessa användare är dock investerare först och främst för närvarande, så de kommer förmodligen inte vara snabba att spendera sina mynt. Som David Otto, en mediekoordinator med Japan Blockchain Conference, berättade Forbes tidigare i år:

”[Japan] har många investerare som letar efter nya möjligheter att investera i ett land som har en mycket låg federal ränta och till och med når negativa räntor ibland. Dessa två faktorer har väckt intresse för kryptovalutor och kryptotillgångar som ett sätt för Japan att forma framtiden för krypto. ”

Ironin är att, enligt minister Takaichis nya kommentarer, kan kryptovalutor lagligt användas för att donera på ett penningliknande sätt till politiska ändamål i Japan, men den inhemska regeringen där ser inte formellt dessa tillgångar som pengar och inhemska användare kommer sannolikt inte att vara angelägen om att spendera dem som pengar.

Krita upp det som en annan plats där crypto faktiskt är pengar men inte de jure-pengar för tillfället.

Japan har inflytande på det globala kryptostadiet

Tyvärr är politiska donationer av kryptokurrency officiellt rättvist spel i Japan framöver. Nationen ansluter sig således till USA, vars kampanjfinansieringsvakt – Federal Val Commission – först godkände kryptodonationer redan 2014.

Som medlemmar i gruppen av de tolv ”G12” -blocken är båda länderna enormt inflytelserika på världsscenen och stater från hela världen tittar för närvarande på vad dessa makter gör framför kryptovalutareglerna.

Deras respektive beslut att tillåta politiska kryptodonationer kommer utan tvekan att påverka andra nationer att åtminstone överväga att följa efter.

Devcon 5 Har Ethereum surrande i Japan och därefter

Ethereum-samhällets intressenter ser alla på Japan den här veckan när smarta kontraktsplattformens byggare och förespråkare har stigit ner till Osaka, Japan, för Ethereums årliga Devcon-samling.

Konferensen har dussintals huvudtalare uppställda, liksom hundratals sidevenemang, “Lightning Talk” -presentanter och praktiska workshops. Några av de inflytelserika figurerna som ligger till huvud för den innovationsinriktade konventionen inkluderar Ethereums tekniska grundpelare som Karl Floersch, Vlad Zamfir och Vitalik Buterin.

Och medan stora frågor om plattformens framtida herre är tunga vid årets Devcon inför den stora “Serenity” -uppgraderingen som börjar nästa år, har atmosfären varit upphetsad och till och med lättsinnig hittills, särskilt om utseendet på Dogecoins doggy inspiration vid festligheterna var något indikation.

Roligt ögonblick på Devcon: enorm folkmassa dök upp för att ta en selfie med den ursprungliga Doge Shiba. pic.twitter.com/pS7YchZ9VG

– Alex Van de Sande (avsa.eth) (@avsa) 8 oktober 2019

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me