Kinesiska statliga medier kräver lugn efter att Blockchain sprängs i Kina

Kina

Både blockchain och kryptovalutor har återinfört det kinesiska medvetandet efter att nationens ledare, president Xi Jinping, lovordade teknologierna i ett politiskt uttalande. Hans uttalande har lett till ett intresse av blockchain från alla hörn av landet.

I själva verket har WeChats statistik för sociala medier visat att sökningar efter kinesiska termer för “Bitcoin” och “blockchain” har ökat två till tre gånger respektive 12 gånger.

Kinas börsnoterade företag med blockchain-element har också stigit högre på Shanghai-börsen, med dussintals aktier som nått gränsen på 10% under måndagens handelssession..

Kina

Till och med utomlands samlades ett kinesiskt företag på NASDAQ, som vissa kallade ett “blockchain-konceptaktie”, med 100% på en dags tid.

Kort sagt, det finns (eller åtminstone det fanns) “kryptoman” i Kina igen. Men kinesiska statsmedier uppmanar nu investerare att förbli rationella för att inte replikera det som sågs 2017.

Kinas Crypto About-Turn

Tro det eller ej, Kina var en gång de-facto-huvudstaden i Bitcoin och kryptovalutaindustrin. Nationen skapade trots allt Bitmain och många tidiga investerare i kryptotillgångar, förmodligen på grund av risken, spekulation och teknisk utveckling.

Men under 2017 och 2018 började kinesiska myndigheter att förbjuda kryptovalutahandel, vissa branschrelaterade evenemang och specifika onlineforum och webbplatser angående ämnet. Varför med denna trend behandlades aldrig, men Bitcoin fasades snabbt ut ur landets popkultur.

Som ni vet tog Kina emellertid nyligen en allvarlig vändning. Som rapporterats av Blockonomi sa Kinas president, Xi Jinping, till det kinesiska kommunistpartiets centralkommitté att det borde finnas ett tryck för antagande av blockchain “som ett viktigt genombrott för oberoende innovation av kärnteknologier.” Statsdrivet utlopp Xinhua avslöjade att Xi lovordade de potentiella fördelarna med blockchain-teknologier i en rad industrier, inklusive ekonomi, utbildning, hälsovård, livsmedelssäkerhet och mer.

Håll dig lugn

Enligt Reuters, tidningen People’s Daily, som publiceras av Kinas regerande kommunistparti, kom nyligen ut med en artikel som krävde rationalitet i Kina angående blockchain. “Blockchains framtid är här, men vi måste förbli rationella”, skrev utloppet i en op-ed publicerad sent på måndagen, förmodligen med hänvisning till den redan häftiga blockchain-spekulationen på Shanghai: s finansmarknader.

Utloppet fortsatte och påminde sina miljontals läsare om att Xis uttalanden inte borde tolkas som ett tecken på stöd för kryptovaluta:

“Ökningen av blockchain-teknik åtföljdes av kryptovalutor, men innovation inom blockchain-teknik betyder inte att vi borde spekulera i virtuella valutor.”

För sent

People’s Daily efterlyser såsen för blockchain (och tillhörande kryptovaluta), men ändå faller detta påstående till döva öron. Alex Krüger har observerat att Kinas intresse för Bitcoin förblir högt på plattformar som Weibo, WeChat och Baidu, medan analytiker har angett att Kinas kryptovalutamarknader har börjat bubbla ännu en gång – se bara till altcoins som är associerade med nationerna, eftersom de alla toppade med dussintals procent förra helgen.

Kinesiskt onlineintresse för bitcoin (比特 币) har varit fortsatt högt. Det här är bra. Diagram är för Weibo, Wechat och Baidu. pic.twitter.com/hg8O03ZYQX

– Alex Krüger (@krugermacro) 29 oktober 2019

Dessutom har rapporter uppstått att en kinesisk finansinstitution har gjort en investering i ett kryptovalutaföretag.

Enligt grundläggande partner Primove Ventures Dovey Wan har China Merchant Bank just meddelat en investering i BitPie, “Bitcoin-plånboken med den längsta historien och de flesta användare i Kina.” Per Wans analys är detta början på den kinesiska nationaliseringen av kryptovaluta- och Bitcoin-industrin, som kommer som svar på president Xis kommentarer och det massiva offentliga svaret hittills.

Detta är troligen något som sannolikt är nej när man tar hänsyn till People’s Daily’s senaste kommentar. Banken har dock ännu inte dragit tillbaka sin investering, vilket kanske bekräftar Wans åsikt att Kina försöker nationalisera Bitcoin bakom kulisserna.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me