Kinesiska myndigheter fortsätter “Blockchain, inte Bitcoin” -strategi

Kina Blockchain

Kina kan ha brutit mot kryptovalutahandel 2017, men statliga institutioner i det utbredda asiatiska kraftverket har vänt sig alltmer till kryptos underliggande teknik, blockchain.

Det senaste exemplet på denna dynamik kommer via State Administration of Foreign Exchange (SAFE), landets främsta vakthund för valutaväxling och administratören av Kinas valutareserver, som från och med 2016 uppgick till mer än 3 biljoner USD. Enligt det kinesiska medierna CNStock har SAFE skapade en blockchain-plattform utformad för att optimera inhemsk handel.

Kina Blockchain

Byggt i samarbete med Hangzhou Blockchain Technology Research Institute, kommer SAFE: s blockchain att användas för att automatisera och ge transparens i realtid i Kinas exportfinansieringsindustri.

Den distribuerade huvudplattformen kommer inledningsvis att prövas i de tre regionerna Fujian, Jiangsu och Zhejiang och i storstadscentra Chungking och Shanghai. Om allt fungerar bra kommer SAFE att se till att rulla ut blockchain-systemet i hela landet.

I synnerhet kommer blockchain omfamningen när framtiden för kryptovalutor förblir oklar i Asiens största land.

Kommer på klackar av möjlig Crypto Mining Flex

Medan SAFE har vänt sig till blockchain-tekniken publicerade National Development and Reform Commission (NDRC), Kinas främsta makroekonomiska administratörer, nyligen en lista som inkluderade kryptovalutagruv bland en lista över hundratals aktiviteter som bör avslutas i landet.

Många såg flytten som ännu en yxa svängde av kinesiska myndigheter mot den inhemska kryptoindustrin.

Det är inte första gången NDRC publicerar en sådan lista. Om man tar det till nominellt värde är dokumentets införande av kryptogruva inte obetydligt, i den utsträckning cirka 70 procent av Bitcoin-nätverkets nuvarande hashhastighet anses ha sitt ursprung i Kina.

För detta ändamål, om kinesiska bitcoingruvarbetare så småningom tvingas stänga butiken, kan säkerheten i Bitcoin-nätverket akut och kraftigt sjunka. NDRC kommer att agera nästa på listan i början av maj, när perioden för offentliga kommentarer slutar.

Vissa analytiker har emellertid sagt att den uppenbara gruvböjningen sannolikt inte är en hård nedsträckning utan snarare ett sätt för den kinesiska regeringen att hävda ytterligare kontroll över inhemska gruvarbetare. En sådan analytiker är Jehan Chu, som arbetar för Hong Kong digitala tillgångsföretag Kenetic.

Tidigare denna månad sa Chu:

“Jag tror Kina vill helt enkelt ”starta om” kryptoindustrin till en som de har tillsyn över, samma inställning som de tog med Internet. ”

Kinesiska Renminbi ska bli en krypto? En annan analytiker tycker det

På tal om Kina som utövar kontroll på sina egna villkor, en annan analytiker, Blockchain Research Institute i Kanadas medgrundare Don Tapscott, påpekade nyligen att Kinas fiatvaluta, Renminbi (RMB), en dag kan stödjas av en privat blockchain.

Det är helt spekulation för tillfället, men mot bakgrund av Kinas press mot smarta städer de senaste åren skulle det inte vara förvånande att se landet fortsätta att avgörande svänga mot digitalisering.

Kinas grannar i norr, Ryssland, har en handfull inhemska tjänstemän som har tittat på skapandet av en “kryptorubel” sedan förra hösten.

Kinesiska investerare heta på Crypto oavsett

Kinesiska myndigheter kan vara motsatta mot bitcoin, men kinesiska investerare är det verkligen inte.

Det beror på att kinesiska investerare, per kinesiskt medieuttag cnLedger, har betalat höga priser för nab bitcoin på receptfria BTC-marknader för sent.

1 / Kinesiska marknader avslöjar starka köp. OTC (OTC) handlar, det nästan enda sättet att köpa bitcoin med fiat i Kina, vilket visar en betydande $ premie (1 USDT = 7 CNY) över den officiella kursen på 1 USD = 6,7 CNY. pic.twitter.com/bd0n0DGFVU

– cnLedger (@cnLedger) 8 april 2019

Ända sedan bitcoinpriset sköt upp över $ 5.000 USD-märket nyligen har OTC-efterfrågan på OG-krypton ökat bland kinesiska köpare.

Eftersom sådana marknader praktiskt taget är det enda sättet att köpa bitcoin i Kina gav en flaskhals av efterfrågan bitcoinpriset en premie på mer än fyra procent där, åtminstone en tid, jämfört med BTC: s ungefärliga växelkurs i andra länder.

Som det gamla ordspråket säger: där det finns en vilja finns det ett sätt.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me