JP Morgan-Backed Company Partners med Startup Grundat av Ex-Deloitte Exec

SUKU

Blockchain verkar fånga i logistiksektorn. Enligt en tweet, Smartrac precis samarbetat med SUKU ekosystem, vilket är en blockchain-start som leds av Eric Piscini, en före detta chef för Deloitte. Smartrac stöds av JP Morgan, som har en blandad historia med blockchain-teknik och kryptos.

Smartrac är en radiofrekvensidentifieringsproducent (RFID) som är baserad i Nederländerna. Företaget letar efter hjälp med att integrera sin leveranskedja. SUKU är en blockchain-baserad försörjningskedjeplattform av teknisk start, Citizens Reserve, som släppte alfa-versionen av SUKU förra året. SUKU är en blockchain-baserad leverantörskedja som en serviceplattform.

SUKU

Dinesh Dhamija, CTR: n för Smartrac, kommenterade att, “Kombinationen av Smartracs digitala aktiveringsfunktioner tillsammans med Citizen’s Reserves SUKU-plattform kommer att ge en unik identitet för varje fysisk produkt med en transparent och tillgänglig leveranskedjelösning.”

Det finns många områden där blockchain kan hjälpa till att underlätta leveranskedjans oro och göra den globala logistiksektorn mycket effektivare. Detta tillkännagivande visar potentialen för samarbete inom sektorn och vad som kan komma de närmaste åren.

JP Morgan Backed Blockchain

Innan Bitcoin gick på sitt episka rally 2017 utvecklade JP Morgan blockchain-system. Några av de människor som var inflytelserika i att utveckla blockchain-teknik för JP Morgan lämnade 2016 och grundade ett blockchain-företag som heter ‘Kadena’.

Kadena precis släppt en ny version av blockchain som de säger är ett manipuleringssäkert huvudbokssystem som kan köras över flera datorer. Deras nya blockchain erbjöds bara gratis på Amazon Web Services (AWS) igår.

Den nya blockkedjan heter ScalableBFT, och teamet på Kadena säger att den är överlägsen blockkedjorna som större företag som IBM arbetar med. Kadena medgrundare och tidigare JP Morgan-anställd säger att nuvarande privata blockkedjor är för långsamma, eftersom de inte kan ta emot mer än 20 användare i verkliga situationer och ändå behålla sin hastighet.

Popejoy sade att “Med blockchain-teknikens antagande i många branscher, från regering till sjukvård till försäkring, behöver företag rätt verktyg för att hantera säkerhet och skalbarhet,” i ett uttalande efter att ScalableBFT gick offentligt på AWS.

Big Blue slår tillbaka

Det borde inte bli någon överraskning att IBM inte är nöjd med att bli kallad för att använda en förmodligen otillräcklig blockchain.

En IBM-talesman sa det,

”Det är välkänt att stora, medelstora och små organisationer alla driver aktiva nätverk från IBM blockchain-plattformen inom ett brett spektrum av områden inklusive livsmedelssäkerhet, handelsfinansiering, globala försörjningskedjor och många andra. Det finns ett antal anledningar till att dessa organisationer vänder sig till IBM, de tre främsta beror på att vårt tillvägagångssätt är multi-cloud (se Red Hat), de litar på vår förmåga att köra stora volymer i skala (långt över 20 noder), och vi stöder båda offentliga och privata nätverk, ”

som svar på den nya, gratis blockchain som erbjuds.

IBM har arbetat med många företag för att distribuera blockchain-plattformar. Det har varit en av de mest framgångsrika aktörerna på blockchain-marknaden och har framgångsrikt lanserat blockchain-baserade spårningsplattformar som Tradelens och The IBM Food Trust.

Anslutningens kraft

IBM har använt sin egen version av Hyperledger-tyg för sina mest populära blockchain-plattformar. Hyperledger är en blockchain med öppen källkod, som alla kan använda. Med tanke på att företagen som arbetar med IBM bara kunde anpassa Hyperledger till deras behov, är det nyfiken att de skulle välja att betala IBM för att utveckla egna plattformar med öppen källkod.

Anledningen till att företag som Walmart och Maersk valde att arbeta med IBM har förmodligen att göra med de befintliga relationer som IBM har och deras omfattande nätverk av utvecklare. Vem som helst kan anpassa Hyperledger till ett projekt, men IBM har ett stort antal människor till sitt förfogande. Företaget har också befintliga relationer med andra multinationella företag, vilket hjälper dem att få förtroende för ett nytt teknikområde.

Framåt kan dessa fördelar ge företag som IBM ett försprång att låsa ner en otillgänglig position i blockchain-rymden, ungefär som Microsoft gjorde i en värld av operativsystem. Alternativt kan IBM bara bygga upp förtroende för en teknik som kommer att växa i popularitet och öppna upp för mindre utvecklare som enkelt kan erbjuda nischprodukter till lägre priser.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me