Japans centralbank har ingen plan för att utfärda digitala valutor

Japansk kryptovaluta

Biträdande guvernören för Bank of Japan Masayoshi Amamiya har upprepade sin skepsis om eventuell relevans som finns i överflöd i användningen av centralbank-utgivna digitala valutor (CBDC) i det befintliga monetära systemet.

Hans negativa syn på frågan gjordes först i hans avslutande anmärkningar på IMF-JFSA-BOJ Konferens om FinTech den 16 april 2018. Amamiya tog saken fram igen vid ett möte som hölls på lördag i Nagoya, centrala Japan. Han avslöjade vidare att Bank of Japan inte hade några planer på att utfärda digitala valutor.

Japansk kryptovaluta

Centralbankemitterade digitala valutor

Samtidigt som han belyser frågan i artikeln började Amamiya med att hänvisa till finansiella experter som anser att centralbanken har utfärdat digitala valutor som ett verktyg som kan utnyttjas av centralbanker för att kontrollera ekonomin när räntorna är noll.

Förespråkare för denna tankegång anser att CBDC ger hävstång för centrala att stimulera ekonomin genom att höja räntesatserna på både individer och företag. På så sätt ökar benägenheten för företag och privatpersoner att spendera pengar.

Amamiya menar dock att teorin måste sättas på förfrågan. Enligt hans uppfattning är användbarheten av att ta höga räntor på centralbankemitterade valutor beroende av centralbankernas vilja att eliminera fiatvalutor från det finansiella systemet. Så länge det är mycket osannolikt att det kommer att hända, kommer allmänheten fortfarande att ha för vana att få kontanter i utbyte mot digitala valutor för att förhindra betalning av ränta.

“För att centralbanker ska övervinna de noll nedre gränserna för nominella räntor, skulle de behöva bli av med kontanter från samhället.”

Japans centralbank överväger emellertid inte möjligheten att eliminera fiatpengar som accepteras av kontanter som en populär betalningsmetod bland befolkningen enligt Amamiya.

En hög häck

Genom att gå vidare på centralbankens policy för CBDC, påpekade vice guvernören att banken inte har någon plan att skapa ett lagligt betalningsmedel i form av ett CBDC. Genom att omformulera sin inställning till frågan ser Amamiya tanken på att tillgripa bankemitterad krypto från befintliga suveräna valutor som “ganska högt hinder.”

Han störde sin position av den spekulativa karaktären av investeringar i kryptotillgångar som ur ett analytiskt perspektiv inte räknas som ett stabilt betalningsmedel.

Observatörer kanske trodde att Amamiya skulle vara öppen för tillämpning av spirande ekonomisk teknik som krypto i framtiden när han presenterade de avslutande anmärkningarna ibland i april.

Efter att ha rammat hem det osannolika att kryptotillgångar blir ett centralbankcertifierat lagligt betalningsmedel kan utforskningen av blockchain-applikationer bara konkurrera starkt med traditionella finansinstitutioner.

Skatterapportering av kryptovaluta

Under veckan ansträngningar för att underlätta kryptovalutan skatterapportering processen diskuterades av en japansk skattepolitisk kommitté, där deltagarna ansåg att det var relevant för soft-pedal om det komplexa systemet för skatteregistrering.

Beskattningsförfarandet för digitala valutor har i allmänhet varit en debattfråga globalt med lagen som inte tydligt anger om det är en fastighet eller en valuta. Volatiliteten i valutakurser gör det något svårt att fastställa en definierad beskattningsperiod för dem.

Vissa kryptovalutor utformades på ett sådant sätt att ägaren var anonym, och detta gör det ännu svårare för regeringen att ta ut en skatt på sådana individer eller företag. Med sitt växande inflytande börjar skatteregulatorerna ta kryptovalutamarknaden på allvar.

Line Corporation

Marknaden för kryptovaluta är en stor sak i Japan, eftersom många företag fortsätter att integrera och utveckla blockchain-teknik i sitt system. Den 16 oktober, Line Corporation gjorde sin nyutvecklade LINK (ln) token som kan handlas på sin inhemska BITBOX-kryptovalutautbyte. Meddelandeprogramleverantören introducerade sin nya token för att ta den tillgängliga summan på BITBOX-börsen till trettio.

Line Corporation hoppas kunna utnyttja blockchain-applikationer fortfarande eftersom det också utvecklar en decentraliserad applikation (DApp) för att göra det möjligt för LN-innehavare att spendera sin token i systemet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me