Intervju: Dagliga Crypto-löner kommer att ersätta månadslön & Stablecoins är nyckeln

WorkChain

Vill du få betalt i kryptovaluta? Det är en fråga som besvaras av a senaste opinionsundersökningen innehas av Sage som avslöjade att 31% av de tillfrågade skulle vara villiga att acceptera en del eller hela sin lön i form av kryptovaluta. Men med alla potentiella juridiska hinder och andra problem, hur kan de som vill få betalt i krypto förverkliga sina drömmar? Dessutom, hur kan företag äntligen börja skörda fördelarna (som inga bankavgifter, bara för att nämna en) av att betala sina anställda i krypto? Det är där kryptostarten WorkChain.io kommer in. Vi pratade med WorkChains VD Ryan Fyfe för att lära sig mer om hur företag nu kan övergå till att betala sina anställda i krypto.

WorkChain

Få betald dagligen (inte varje månad)

Även om det kan verka enkelt på ytan att betala människor som använder krypto, blir saker mycket mer komplicerade när arbetslagar och förordningar blir involverade. Det finns frågor som rör skatter, bokföringsmetoder och en mängd andra frågor som kan få dina genomsnittliga revisorer att snurra. Men serieentreprenören Ryan Fyfe, som tidigare grundade det molnbaserade mjukvaruföretaget Humanity.com för personalstyrning, tror att han har en potentiell lösning i sin nya start..

Fyfe hade detta att säga om sin senaste strävan, WorkChain.io:

”Vi tar in lönecheckar i realtid på blockchain, vilket ger arbetstagarna omedelbar tillgång till sina inkomster. Den veckovisa, varannan eller månadslönmodellen som de flesta använder i dag är en relikvie från den industriella åldern, och vi tänker störa den.

Det vi verkligen gör är att ta bort beroende av banker som gör lönecheckar på begäran. Allt annat är idag: mat, mat, ritt, du heter det, det finns. Varför väntar vi då fortfarande veckor på att få betalt och låter någon annan diktera oss när det kommer att hända? Det går inte ihop. Vi vill ge folk sina lönecheckar på begäran och den ekonomiska kontrollen som följer med det. ”

Så utan vidare, här är vår exklusiva intervju med Ryan Fyfe.

Intervju med Ryan Fyfe, VD för WorkChain.io och grundare av Humanity.com

Robert DeVoe, Blockonomi.com: En nyligen genomförd undersökning tyder på att många människor skulle vara villiga att få minst en del av sin lön i kryptovaluta. Var tror du att denna trend kommer att vara under det kommande decenniet?

Ryan Fyfe: Resultaten av undersökningen är verkligen uppmuntrande för det vi bygger. Det visar att efterfrågan växer. Men vi glansar inte över saker. Det finns definitivt några hinder att övervinna, som kryptovolatilitet, överbrygga klyftan mellan fiat och krypto, och ge människor förtroendet för att deras intäkter är skyddade, till exempel. Allt vi jobbar med.

På makronivå ser jag att tjäna krypto som grundläggande för bredare mainstream-antagande. Eftersom det blir lättare att spendera krypto kommer det att uppmuntra fler att välja att få betalt i det. Sedan i sin tur, med fler som tjänar det, kommer det att öka frekvensen hos människor som spenderar det. En snöbolleffekt som kommer att påskynda mainstream-antagandet.

När människor alltmer förstår fördelarna med krypto jämfört med fiat – hastighet, säkerhet, decentralisering – tror jag att efterfrågan på att tjäna den kommer att växa under det kommande decenniet. Och vi planerar att vara precis där framför att driva detta antagande.

“Strömmande pengar kommer att förändra hur vi får tillgång till våra pengar”

Robert: I ett av hans samtal diskuterade bitcoin-kommentator och författare Andreas Antonopoulos en idé som han kallade strömmande pengar. Enkelt uttryckt är tanken att anställda i framtiden kan få betalt varje minut istället för varje månad. Tror du att denna idé kommer att realiseras, och om så är fallet, vad måste hända först innan det kan bli verklighet??

Ryan: Andreas gör ett fantastiskt jobb med att formulera blockchain-potentialen för att förändra hur människor kommer att få betalt. Hans vision om ”strömning av pengar” – som vi delar helt och hållet – kommer att revolutionera hela det ekonomiska ekosystemet. Precis som strömmande filmer och musik förändrade hur världen konsumerar media, kommer strömmande pengar att förändra hur vi får tillgång till våra pengar och den omedelbarhet vi förväntar oss.

Med realtidsbetalningar som redan är möjliga på vår plattform är vi på väg att nå Andreas vision om att strömma pengar. Med smarta avtal är en anställd och arbetsgivare överens om arbetet som ska slutföras och ersättningen för det. Sedan, när arbetet är klart, blir intäkterna direkt tillgängliga.

I detta skede är det ett steg blyg för Andreas idé om pengarna som betalas varje sekund, eftersom den anställde fortfarande behöver välja att ta ut pengar och det finns avgifter kopplade till denna process. Men vi arbetar med att mildra dessa kostnader genom lönekanaler, som liknar det blixtnätverk han talar om.

Som med alla blockchain-användningar finns det några saker som fortfarande måste hända för att få det att uppnå: efterfrågan från anställda, arbetsgivare som anpassar sig till en ny modell och, som jag nämnde tidigare, sänker transaktionskostnaderna.

“Skatter och inkomstrapportering är krypto-vidsträckta punkter”

Robert: En fråga som ofta kommer upp när man diskuterar att betala löner i kryptovaluta är frågan om skatter och inkomstrapportering. Vilka är några av de hinder som arbetsgivare ser idag i detta avseende, och vilka är några sätt som kan lindra dessa rättsliga bördor?

Ryan: Detta är vad vi hör mycket från arbetsgivare. Och eftersom jag är en arbetsgivare på 150 personer i mitt tidigare företag, något vi har lagt ner mycket på. Med så många olika skatter och avdrag involverade, särskilt när du börjar korsa gränser, kan det få betalt i krypto att verka som en extra börda.

För att övervinna det pratar vi bara i nettobetalningar. Det vill säga att en arbetsgivare fortfarande använder samma HR- eller lönesystem för att beräkna skatter och avdrag, då integreras WorkChain.io med detta system och betalar ut nettobeloppet. Till att börja med ersätter vi faktiskt beroendet av fiat och banker; ersätter inte befintliga löneleverantörer.

Vi vet att det inte är unikt för oss. Skatter och inkomstrapportering är kryptomässiga punkter av förskräckthet. Du har regeringar och tillsynsmyndigheter som arbetar med dem dygnet runt. Som med allt, förväntar jag mig att de kommer att minska med hinder över tiden och kryptobetalningar blir vanligare. När människor först anställde personer på distans, skulle liknande problem ha kommit upp. Att anställa någon i ett annat land berör knappast alls.

“Att få regeringar att omfamna krypto mer … Kommer utan tvekan att påverka antagandet”

Robert: Tidigare senator Ron Paul skrev nyligen i sin blogg att den amerikanska regeringen borde införa en lag som bland annat skulle förhindra all beskattning av utbyten mellan kryptovaluta och fiatvaluta. Detta, föreslog han, kommer att öka antagandet av kryptovaluta. Vad är din åsikt om hans förslag, och vad skulle ditt förslag vara att minska juridiska hinder på ett sådant sätt att man uppmuntrar till verklig och stark antagande av kryptovaluta på platser som USA?

Ryan: Ron är den fulländade libertarianen. Ingen överraskning han stöder kryptosaken med tanke på de decentraliserade, libertariska idealen bakom den. Det är svårt att se att feds accepterar vad han föreslår. Det är för mycket av ett existentiellt hot mot det traditionella fiatsystemet. Och inte säker på att bli av med alla skatter är realistiskt. Att göra det skulle göra krypto till en fristad för skatteflykt och undergräva dess långsiktiga lönsamhet. Men verkligen skulle kapitalvinster vara ett bra ställe att börja.

Att få regeringar att omfamna krypto mer, till exempel genom gynnsam reglering eller penningpolitik, kommer utan tvekan att påverka antagandet. Vi börjar se detta och det är viktigt att dessa beslut inte fattas isolerat av politiker och byråkrater – människor från kryptobranschen bör ha input.

Personligen tror jag dock inte att de juridiska hindren är så mycket av en spärr som står i vägen för krypto och mainstream. Ta en titt på Coinbase, de gör köpkrypto inte mycket svårare än att köpa något med ditt kreditkort på eBay eller Amazon. Vad jag ser som den större barriären är några verkliga applikationer för krypto för att ge fler människor de fördelar som krypto lovar.

Kryptosegmentet måste mogna och gå bortom hype till verkligt verktyg för

adoption för att ta fart. Och, som Ron säger, det tar ytterligare en lågkonjunktur för att detta ska hända. När allt kommer omkring var det som startade bitcoin för tio år sedan en lågkonjunktur. Den som kommer kan bara lika stor. Den här gången, med kryptoinfrastrukturen redan på plats, kan det vara händelsen som tipsar skalorna.

När man tittar längre in i framtiden är det tänkbart att kryptokurrency kan göra det möjligt att programmera skatter i deras användning. Till exempel kan en regering utfärda en inbyggd token som sin valuta, sedan sparkas tillbaka skatten automatiskt, vilket tar bort en hel del rapportering, gör skatten mer konsumtionsbaserad och effektiviserar insamlingen på blockchain.

Stablecoins “kritiska för kryptolön”

Robert: Det kan vara svårt att förutsäga, men enligt dina uppfattningar, vilka specifika kryptovalutor eller vilka allmänna typer av kryptovalutor anser du vara de viktigaste när det gäller att betala löner? Tror du till exempel att bitcoin kommer att bli kungen, eller kommer det att vara någon form av stablecoin som är knuten till en fiatvaluta som den amerikanska dollarn?

Ryan: Jag tror att bitcoin kommer att fortsätta vara en av de dominerande kryptovalutorna. Men när det gäller att betala löner har bitcoin och andra kryptovalutor volatilitet kopplat till dem, vilket gör stablecoins avgörande för kryptolön..

Om löner betalades i bitcoin, Ethereum eller någon annan vanlig kryptovaluta, utsätts arbetsgivare och anställda för prisvarv som kan göra löner mycket dyrare eller en lönecheck mycket mindre värdefull över natten. I huvudsak skulle vi dela ut lotter istället för lönecheckar.

För att kryptolöner verkligen ska få grepp måste arbetsgivare och anställda ha stabiliteten och förtroendet att veta vad de betalar – eller får betalt – idag, kommer att vara samma värde i morgon och nästa dag. Stablecoins ger denna stabilitet.

Vår plattform är byggd på Ethereum, så den stöder ETH och alla ERC20-token. Inledningsvis, när vi går på marknaden, arbetar vi med TrueUSD och EURS, som stöds en-mot-en av amerikanska dollar respektive euron. Men vår löneplånbok – där användare får sina kryptolön – är flexibel och kommer att kunna stödja andra blockkedjor, så när utrymmet utvecklas kommer vi att kunna röra oss med det.

Slutgiltiga tankar

Det är tydligt att vi fortfarande har en lång väg att gå innan stora multinationella företag betalar sina anställda i krypto. Det är dock klart att saker och ting börjar förändras långsamt. I december 2017 tillkännagav större japanska konglomerat GMO ett program för att låta sina anställda välja att få en del av sin lön i bitcoin.

Kanske kommer tiden innan snarare än senare när små och medelstora företag börjar erbjuda löner i krypto som betalas ut dagligen i stallmynt. När det har hänt är det bara en tidsfråga tills de multinationella tungviktarna går med. Enkelt uttryckt, utsikterna att få betalt dagligen istället för varannan till fjärde vecka kan i grunden förändra sättet folk betalas.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me