Indisk Bitcoin Exchange-grundare spränger premiärministern över Crypto Ban

Kryptovaluta Indien

Kunal Barchha, medgrundare av CoinRecoil – en indisk Bitcoin-utbytesplattform har lamslått premiärminister Narendra Modi över landets negativa hållning till kryptovalutor. Indien fortsätter att fördubbla sina antikrypto-lutningar med rapporter om ett överhängande filtförbud. Samtidigt lämnar fler börser landet på grund av bristande tillgång till banktjänster.

Kryptovaluta Indien

RBI Killing Crypto Commerce

I en öppet brev till premiärminister Modi uttalade Barchha att landets centralbanksstrategi för kryptovalutasektorn dödade industrin i Indien, eftersom regeringen inte var på väg med regleringspolicy angående kryptovaluta.

Ett utdrag ur brevet lyder:

Det finns en dövande tystnad om framtiden för kryptoindustrin när det gäller regler, och detta dödar drömmarna om spirande företagare som oss. Jag förstår regeringens oro över kryptovalutornas anonyma natur och deras möjliga användning för penningtvätt eller finansiering av terrorism.

I april 2018 förbjöd Indiens reservbank (RBI) kommersiella banker att tillhandahålla tjänster till personer eller företag som är involverade i kryptovalutahandel eller hanterar virtuella mynt. Förbudet kommer efter att apex-banken upprepade gånger varnat medborgarna om riskerna med handel eller hantering av virtuella valutor.

RBI: s tillkännagivande innebar att kryptobörser i landet snart skulle vara ur drift, eftersom användare behövde banker för att kunna överföra från sina sparkonton till plånböcker. Därefter måste kunderna använda peer-to-peer (P2P) utbytesplattformar som LocalBitcoins och Bisq för att handla virtuella valutor.

Följaktligen ifrågasatte flera börser och kryptovaluta-samhället i Indien centralbankens beslut i domstol. Ett fall som har sett mycket fram och tillbaka på mer än ett år.

I februari 2019 rapporterade dock Blockonomi att Indiens högsta domstol gav den indiska regeringen fyra veckor på sig att komma med en definierad regleringspolicy angående kryptovalutor. Underlåtenhet att komma med en politik inom den angivna tidsramen skulle innebära att apexdomstolen skulle avgöra sin dom.

Bitcoin-affärer som lämnar landet

RBI-förbudet 2018 hade sin vägtull på kryptobörser, inklusive Kunal Barchha’s. I brevet uppgav CoinRecoil-chefen att företaget försökte utmana centralbankens direktiv med lagliga medel. Barchha uppgav vidare att uppstarten gick helt bra tills regeringens politik kastade en nyckel i deras verk. Enligt Barchha har de rättsliga förfarandena gjort en bock i företagets ekonomi.

CoinRecoil är ett av många Bitcoin-börser som påverkas negativt av RBI-förbudet. År 2018 stängde Zebpay, den största virtuella valutaväxlingen i Indien vid den tiden, kryptovalutaaktiviteter i Indien och flyttade till Malta. Företaget utökade också sina tjänster till Australien i maj 2019.

Ett annat Indien-baserat kryptovalutautbyte, Coinme, packade upp och lämnade landet, inför osäkra lagstiftningspolitiker. Mer nyligen tvingade RBI-förbudet Koinex att också stänga av kryptovalutatjänster i Indien och går med i listan över indiska börser som lämnar landet.

Regeringen behöver samarbeta med Crypto-intressenter

Enligt CoinRecoil-grundaren genomförde regeringen beslut angående branschen utan att undersöka eller ha kontakt med intressenter i branschen..

Förbättra ovanstående punkt, sade Kunal Barchha:

”I RTI som inlämnades förra året avslöjades att RBI inte gjorde någon form av forskning innan den utfärdade cirkuläret. Nästan 3 miljoner människor fick helt pengar från det papperet. Få regeringstjänstemän kommenterade att finansministern Arun Jaitely upprepade gånger varnar för dess användning. Dessutom varnade RBI användarna om det. ”

Barchha tillade att regeringen var beroende av beslut fattade av utländska tillsynsmyndigheter, istället för att diskutera med sina medborgare angående kryptorummet.

Barchha uppgav dock att lösningen på regeringens problem var behovet av att vara öppensinnad med kryptointressenter, eftersom styvhet inte skulle fungera.

Dessutom uppgav medgrundaren att kryptobörser i landet är villiga att se till att deras plattformar inte används för penningtvätt. Tillräckligt stöd från regeringen skulle också innebära att krypto-startups i landet skulle skapa bättre sätt att minska regeringens spänning.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me