Hawaiianska banker kan snart ta sig in i Crypto: Lawmakers File Friendly Bill

Bank

Lagringen av Bitcoin har länge varit en affär i sig.

Tänk bara på den historien om mannen som kastade bort hårddisken med tusentals mynt på den, nu värt dussintals miljoner dollar, eller den senaste historien om kryptovalutaskeptiker och libertarian investerare Peter Schiff som förlorade $ 2000 i BTC på grund av ett lösenord. fråga som var hans eget fel.

Lång historia kort, för de flesta användare, särskilt de som inte är tekniskt skickliga, är det inte vänligt att lagra BTC säkert.

Min #Bitcoin mysteriet är löst. Jag missade min lösenord. När Blockchain uppdaterade sin app blev jag utloggad. Jag tröttnade på att logga in igen med min nål, som var den enda "Lösenord" Jag hade någonsin känt eller använt. Jag hade aldrig heller en kopia av min fröfras. Ärligt men dyrt misstag!

– Peter Schiff (@PeterSchiff) 23 januari 2020

Men detta kan snart förändras, på Hawaii ändå.

Hawaiianska banker kan snart hålla din Bitcoin, förhoppningsvis (?)

Fyra demokratiska senatorer och en republikansk senator infördes förra veckan Senatens proposition 2594, som har passerat första behandlingen.

Lagförslaget kommer att göra det lagligt för hawaiianska banker att lagra digitala tillgångar, vilket är en klass som inkluderar “virtuella valutor”, “digitala värdepapper” och “öppna blockchain-tokens.”

Formuleringen i denna proposition innebär starkt att Bitcoin, Ethereum och andra öppna / decentraliserade mynt kommer att kunna lagras av banker om räkningen skulle passera, vilket kan markera ett starkt steg framåt i Bitcoin-säkerhetsspelet för genomsnittliga Joes och Jills..

I synnerhet, bara för att denna räkning avskedades, betyder det inte att banker på Hawaii kommer att hoppa på Bitcoin-vagnen, men det kan antas att lagstiftarna som lämnade in räkningen svarar på en viss efterfrågan.

Hawaiianska banker är kanske inte de enda vanliga institutionerna som snart erbjuder kryptotillgångar.

Antagandet av ny lagstiftning i Tysklands parlament kommer påstås göra det lättare för tyska banker att sälja och lagra digitala tillgångar. En Reuters-rapport i december med hänvisning till personer som är bekanta med saken avslöjade att den stora nederländska banken ING arbetar med ett kryptoförvaringsprojekt.

Banker och andra centraliserade institutioner som innehar kryptovaluta skulle strida mot den pålitliga och antibankförutsättningen för något som Bitcoin och Ethereum, som är blockkedjor som båda främjar tung decentralisering, men det kan bidra till att öka antagandet av digitala tillgångar..

Lagstiftare värmer till krypto

Detta är inte den enda potentiella lagstiftningen som kryptotjurar surrar i USA.

USA: s husrepresentanter DelBene, Schweikert, Soto och Emmer introducerade Virtual Currency Tax Fairness Act of 2020.

Räkningen skulle, om det skulle bli lag, lösa en primär fråga för att spendera kryptovaluta för dagliga transaktioner: mindre transaktioner med krypto-till-fiat skulle inte vara föremål för potentiella kapitalvinstskatter som slår bort Bitcoin-innehavarnas rikedom.

Lagen kommer att säkerställa att kryptovalutatransaktioner där vinsterna från en enskild individ skulle vara under $ 200 kommer att undantas från kapitalvinstskatter, vilket effektivt gör det möjligt för Bitcoin-köpare att köpa nästan alla vardagliga artiklar – från lunch till toalettpapper till kaffe – utan att behöva hantera skattemyndigheterna.

Det är inte allt. Det finns människor i amerikansk politik som är uppenbara fans av Bitcoin, som kan försvara räkningen om den kommer över skrivborden.

Kelly Loeffler, den tidigare VD för Bakkt, svor nyligen in som senator, vilket tydligen gjorde henne till den första kryptoindustrin som hade en så stor politisk roll i USA..

Inte alla är fan

Även om det finns dessa kryptoförespråkare på Hill, finns det några starka motståndare till tekniken också i Washington.

Framför allt president Donald Trump själv. Trump skrev i en Twitter-tråd som publicerades i juli 2019 att han “inte är ett fan av Bitcoin och andra kryptovalutor, som inte är pengar, och vars värde är mycket flyktigt och baserat på tunn luft.” Trump citerade dessa tillgångars potential att “underlätta olagligt beteende.”

Jag är inte ett fan av Bitcoin och andra Cryptocurrency, som inte är pengar, och vars värde är mycket flyktigt och baserat på tunn luft. Oreglerade kryptotillgångar kan underlätta olagligt beteende, inklusive narkotikahandel och annan olaglig aktivitet ….

– Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 12 juli 2019

Det har också förekommit en stark återgång mot Vågen i kongressen, med en kongressledamot som hävdar att kryptovalutaprojektet kan vara lika skadligt för USA som attackerna den 11 september..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me