Förbjuda all kryptovaluta? Anti-Bitcoin-angrepp från traditionella etablerade företag fortsätter

Brad Sherman

Eftersom priset på Bitcoin (BTC) har ökat, så har antalet etablerade aktörer inom traditionell ekonomi och politik på gatorna för att bash kryptovaluta. I Washington, D.C. på torsdag, föreslog en amerikansk politiker – och en framstående på det – att kryptovalutor skulle förbjudas. Yikes. (Obs: det finns en del åsikter spridda genom denna bit.)

Brad Sherman

Crypto Bashed In Washington, D.C..

Under torsdagens utfrågning av Financial Services Committee hämtade den amerikanska kongressledamoten Bradley Sherman, som representerar demokraterna i Kalifornien – hemmet för teknisk innovation på alla platser – plötsligt kryptovalutor. Under hans rant-esque uttalande, som spelades in av branschens ideella Coin Center, anmärkte Sherman att kongressen skulle förbjuda kryptovalutor för amerikanska medborgare. Han sa:

”Jag letar efter kollegor som kan följa med mig för att införa en räkning för att förbjuda amerikanska köp av kryptovaluta. […] Mycket av vår internationella makt kommer från det faktum att den amerikanska dollarn är standardenheten för internationell finansiering och transaktioner. ”

Sherman förklarade att kryptovalutor börjar komma in i området “olaglig finansiering”, speciellt för att se hur Hamas-milisen söker finansiering genom Bitcoin. Han fortsätter sedan med att beskriva Bitcoins premiss som en byggd på libertarianism och anarkism, vilket är till hans kredit sant.

Ändå representerar han hela kryptovalutautrymmet som det är baserat på skatteflykt, narkotikahandel och vad har du, och glömmer effektivt att inse att denna tekniska utveckling är så mycket mer än vad han nämnde, för att inte tala om att USA dollar används också för tvivelaktiga handlingar. För att fortsätta sin berättelse skämtar Sherman att “krypto är valutans plastpistol.”

Därefter avslutade han sitt uttalande med att uppmärksamma det faktum att kryptovaluta undergräver värdepropositionen för den amerikanska dollarn och tvingade att något som Bitcoin skulle kunna “avskaffa utrikespolitik, skatteuppbörd och traditionell brottsbekämpning.” JP Morgan & Chases Jamie Dimon skulle säkert vara stolt.

I dag uppmanade Sherman Sherman till en proposition om att förbjuda alla kryptovalutor.

Det är därför Coin Center behövs mer än någonsin i DC. pic.twitter.com/jgikm7z8bI

– Coin Center (@coincenter) 9 maj 2019

Åh, hyckleriet!

Det roliga med detta, som påpekats av Twitter-kommentatorn The Crypto Dog, är att Sherman kan vara lite hycklerisk när man använder berättelsen om “olaglig ekonomi”. Även om kongressledamoten aldrig har deltagit i sådana avskyvärda handlingar tidigare, kommer hans kampanjs främsta finansierare från ett företag som var tvungen att förlora 13,3 miljoner dollar. Vad för, frågar du? Tja, uppenbarligen var företaget inblandat i olagligt onlinespel och var därför skyldigt att dela upp pengarna till Feds.

Dessutom är det kampanjgivarlista för Sherman är upptäckt med amerikanska banker och traditionella institutioner, vilket gör det ingen överraskning att han pressar tillbaka mot en innovation som kan ta till sig grunden han står på.

Färga mig förvånad, jag väntar.

.@BradSherman var så bekymrad över $ crypto användare som använder #cryptocurrency för vilseledande och olaglig ekonomisk aktivitet, men hans främsta kampanjdonation kom från ett företag som var tvungen att förlora 13,3 miljoner dollar till den amerikanska regeringen för att underlätta olagligt spelande. pic.twitter.com/mLn0WHU6jR

– The Crypto Dog&# 128200; (@TheCryptoDog) 18 juli 2018

Vi har täckt Brad Sherman och hans intressekonflikter tidigare här på Blockonomi.

Bitcoin-förespråkare tar upp vapen

Det här udda fallet med Bitcoin-bashing, tillsammans med ett liknande fall som sågs för bara några dagar sedan med Nobelpris-begåvad ekonom Joseph Stiglitz, har resulterat i att kryptovalutasamhället tar vapen. Inte bara samlar ett evenemang branschen tillsammans. Anthony Pompliano från Morgan Creek Capital antyder att Sherman sannolikt förstår mycket lite om Bitcoin, än mindre kryptovaluta eller blockchain, vilket gör det meningslöst att kräva ett förbud. Pompliano tillade: “Bitcoin kommer att finnas långt efter Mr. Sherman.”

Kongressledamot Brad Sherman vill förbjuda kryptovalutor.

Han har varit i tjänst i 22 raka år. Mer än dubbelt så länge som Bitcoin har funnits. Kanske borde vi förbjuda livslånga politiker?!

Tack och lov kommer Bitcoin att finnas kvar långt efter Mr. Sherman &# 128578; pic.twitter.com/T5RSBltX3W

– Pomp &# 127786; (@APompliano) 9 maj 2019

Som branschjournalisten Kyle Torpey noterade är Shermans försök att gnista anti-Bitcoin-räkningar faktiskt en gedigen reklam för kryptovalutan, eftersom den bokstavligen visar hur rädd USA är för sin dollar som förlorar hegemoni som världens tillgång. Jimmy Song, en branschpedagog, tillägger att detta är ett tydligt tecken på att Bitcoin når den punkt i sitt liv under de som fastnat i det förflutna försöker stoppa något oundvikligt, detta är uppkomsten av en sund, decentraliserad, censurresistent och digitala pengar som bryter alla traditionella gränser.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me