Fidelity-investeringar för att starta Bitcoin-handel för institutionell kundkrets

Fidelity-investeringar

Det verkar som att 2019 redan håller på att forma sig till ett fast år för kryptovalutaindustrin. Källor berättar för Bloomberg att en av världens största kapitalförvaltare snart kommer att erbjuda Bitcoin (BTC) -handel till sina tiotusentals institutionella kunder och sätta scenen för ett stort kapitalinflöde till digitala tillgångar.

Fidelity-investeringar

Fidelity kan snart utöka Bitcoin-erbjudandet

I slutet av oktober 2018, Trohet Investments, en Boston-baserad finansiell tjänsteleverantör, avslöjade att den skulle lansera Fidelity Digital Asset Services (FDAS) – en filial som enbart fokuserar på kryptovaluta och blockchain-teknik. Och sedan tillkännagivandet har intressenter inom branschen väntat ivrigt på FDAS inledande dag i drift. Men under de efterföljande månaderna bromsades rubrikerna runt Fidelity-dotterbolaget, och vissa cyniker spekulerade i att det inte var något annat än ett marknadsföringsspel..

Detta ändrades dock med hörsägen i februari. Som rapporterats av Blockonomi sa insiders till Bloomberg att FDAS första produkt, en fullfjädrad Bitcoin-förvaringslösning, var planerad att lanseras i mars om slutlig testning visade sig bra. Som filialens chef, Tom Jessop, berättade för reportrar senare, var ryktet sant, vilket bekräftade att Fidelity säkrade BTC för sina kunder. Ändå kommer företaget snart att förgrena sig från att vara en kryptovalutaförvarare.

Nya rapporter, nämligen en från Bloomberg publicerad måndag, avslöja att alternativet att genomföra köp och försäljning av kryptovaluta snart kommer att finnas tillgängligt på FDAS. De som är bekanta med saken berättade för uttaget att “inom några veckor” kommer den institutionella kundkretsen att ha tillgång till den ovan nämnda lösningen. Det är inte klart om Fidelity kommer att erbjuda spotmarknadshandel eller någon darkpool / OTC-lösning till sina kunder. Ändå, som förklarats av en företrädare för företaget, kommer tjänsten att vara “fokuserad på Bitcoin.” Hon tillägger vidare:

“Vi har för närvarande en utvald uppsättning kunder som vi stöder på vår plattform … Vi kommer att fortsätta att lansera våra tjänster under de kommande veckorna och månaderna baserat på våra kunders behov, jurisdiktioner och andra faktorer.”

Den här nyheten kommer bara några dagar efter Fidelity presenterade en institutionell undersökning de beställde, vilket avslöjade att institutioner är allmänt vänliga mot den digitala tillgångsklassen. Av de “över 400 amerikanska institutionella investerarna” som undersöktes var 47% överens om att kryptovalutor skulle ha en plats i sina portföljer..

Av den pro-kryptogruppen, som inkluderade pensioner, familjekontor, kryptofonder och kapital, noterade 72% att de skulle vara mest bekväma med att hålla digitala tillgångar, som en rad föreslagna Bitcoin-ETF: er och Grayscales GBTC. När det gäller varför en kryptovalutaallokering är logisk noterade institutionerna bland de 47% att de ser kryptovalutor som innovativ teknik och en tillgångsklass som knappt är korrelerad med traditionella marknader (asymmetrisk risk) och har “tilltalande egenskaper”.

Engagerad i krypto

Oavsett FDAS lansering går bra eller inte, allt detta visar att den amerikanska finansjätten är engagerad i kryptovaluta. Ari Paul, grundaren & investeringschef för BlockTower Capital, instämmer i denna glada känsla.

I en tweet som publicerades i slutet av mars, noterade Paul, som (i) berömde en satsning på 1 miljon dollar om att BTC skulle överstiga 50 000 $ vid slutet av 2018, att det finns “hundratals passionerade förespråkare” för kryptovaluta på Fidelity, från C -svit till de nedre stegen av den verkställande stegen.

I själva verket säger Paul att 2015 verkade institutionens verkställande direktör, den uppskattade Abigail Johnson, personligen Bitcoin, precis på hennes höga kontor. Han tillägger att det finns fler kryptofokuserade medarbetare på Fidelity än de “fem största branschfonderna tillsammans.”

Fidelitys kryptovalutakultur är bonkers. Bokstavligen hundratals passionerade förespråkare på alla nivåer på företaget. De har fler människor som arbetar med krypto än de 5 största kryptofonderna tillsammans.

– Ari Paul ⛓️ (@AriDavidPaul) 27 mars 2019

Det här kanske inte hörsägen heller. I ett avsnitt av “Unconfirmed” med branschjournalisten Laura Shin uppgav Jessop att hans företag har en R&D-gren som har tittat på kryptovalutor sedan 2013-2014. Han kvitterar till och med att företaget en gång hade en intern pilot som gjorde det möjligt för anställda att köpa mat för Bitcoin, vilket understryker Fidelitys långvariga stöd för vad många traditionella ekonomer har ansett djävulens lek..

Det är lika tydligt som dagen att Fidelity inte har för avsikt att sänka sin razzia till kryptovaluta när som helst, det är säkert.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me