Federal Reserve sänker priser som Bitcoin Bulls älskar

Federal Reserve

På onsdag utfärdade Federal Reserves Federal Open Market Committee (FOMC), den enhet som ansvarar för att besluta i vilken riktning de politiska räntorna ska gå, sitt senaste beslut.

Som marknaden förväntade sig beslutade den amerikanska centralbanken att sänka räntorna med 25 punkter (0,25%), vilket markerade den andra sänkningen i år.

Även om detta drag verkar försumbar – vad är 0,25% i alla fall? – Bitcoin tjurar brusade och såg detta penningpolitiska beslut som ett tydligt tecken på att det grundläggande behovet av en decentraliserad, knapp kryptovaluta bara sväller med tiden.

Federal Reserve

Bitcoin Bulls In Love With Rate Cut

Så varför kommer en Fed-räntesänkning att hjälpa Bitcoin?

Det har mycket att göra med inflation och penningmängd. Travis Kling, en tidigare portföljförvaltare vid en ledande Wall Street-fond som dök ner i “Bitcoin-kaninhålet”, skrev i en tweet om ett liknande drag från EU: s monetära myndighet att räntesänkningar i praktiken är ett bud “bland centralbankerna att devalvera deras valutor ASAP ”.

Han skriver att med “hela världsracing” för att se vem som kan devalvera sin fiatvaluta snabbast bör tillgångar med “PROVABLE SCARCITY” börja lysa. Med detta hänvisar han uppenbarligen till något som Bitcoin. Som Kling sa vid ett nyligen händelse i Los Angeles:

”Bitcoin är för närvarande en risktillgång. Men det är en risktillgång med en specifik uppsättning investeringsegenskaper som bara blir mer attraktiva ju mer oansvariga penning- och finanspolitiken blir. ”

Bitcoin Rocket Fuel (n): Kombinationen av ingredienser, vanligtvis räntesänkningar & skriva ut pengar, vilket leder till Bitcoins fortsatta prisuppskattning.

Används i en mening: Fed fortsatte att hälla Bitcoin Rocket Fuel på marknaden för att se hur hög den nya valutan kunde gå.

&# 128640;

– Pomp &# 127786; (@APompliano) 18 september 2019

Det blir bättre…

Medan sänkningen av politiska räntor redan får Bitcoin-tjurarnas blod att pumpa, menar vissa att Federal Reserve inte stannar vid att sänka räntorna för att avvärja en recession. Faktum är att det finns analytiker över hela Wall Street och dess globala motsvarigheter som förväntar sig att den monetära myndigheten ska aktivera en policy som bara kan skicka Bitcoin högre. Denna policy är kvantitativ lättnad (QE), som Investopedia definierar enligt följande:

“Kvantitativ lättnad är en okonventionell penningpolitik där en centralbank köper statspapper eller andra värdepapper från marknaden för att öka penningmängden och uppmuntra utlåning och investeringar.”

Med andra ord handlar det om att en centralbank skriver ut pengar och tvingar dem in i ekonomin för att stimulera tillväxt och förhindra lågkonjunktur, vilket är ett steg som ökar penningmängden och därmed gör behovet av knappa pengar som Bitcoin mycket större.

Medan Investopedia verkligen kallar QE “okonventionellt” har det blivit en trend efter 2008: s stora lågkonjunktur. Sedan dess har centralbanker över hela linjen – nämligen Fed, People’s Bank of China, Europeiska centralbanken och Bank of Japan – köpt tillgångar på den öppna marknaden en massa för att upprätthålla en av historiens största ekonomiska cykler.

Fed har för närvarande pausat sin QE-verksamhet och anlitar faktiskt det motsatta – den passande namngivna kvantitativa åtdragningen (QT) – för att förmodligen “spara ammunition” när den behöver stimulera ytterligare tillväxt igen.

Men QE från Federal Reserve kan snart fortsätta. Pratar med CNN på onsdag, Tony Campione, investeringsrådgivare på Julius Baer, ​​sade att Fed kommer att behöva återaktivera QE, eftersom han ser ett behov av att “lugna” tillgångsmarknaderna..

DoubleLines VD Jeff Gundlach har upprepat denna analys och sagt att Fed snart kan aktivera “QE lite”, “vilket innebär att de går tillbaka till att utvidga sin balansräkning i linje med valutaökningen för att få de fria reserverna i systemet högre.”

Det som är galet är att det redan har startat. På tisdag och onsdag fann Federal Reserve i New York att det var logiskt att injicera nästan 130 miljarder dollar i reposektorn – en obligationsmarknad där banker och investerare kan låna kontanter över natten med statsobligationer. Det här är första gången Amerikas centralbank måste vidta sådana åtgärder sedan 2008: s stora lågkonjunktur. Aj.

Vad som är galet är att denna metod för kapitalinjektion förväntas till torsdag. Den regionala avdelningen för Fed meddelade sent på onsdagen att den kommer att pumpa ytterligare 75 miljarder dollar till samma marknad.

Idag injicerar den federala reserven hundratals miljarder fiat i korrupt fraktionerad reservbank.

När allt detta misslyckas börjar det injicera det i #bitcoin istället. De som håller fiat, hejdå köpkraft! &# 128075;

– A v B (@ArminVanBitcoin) 18 september 2019

Analytiker, liksom den tidigare internationella derivatmäklaren Michael Mackenzie, säger att denna handling är en föregångare för Federal Reserves återaktivering av en helt sprängd QE-strategi som kan se centralbankens balansräkning svälla med hundratals miljarder.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me