Europeiska parlamentsledamoten: Ser Blockchain som nästa politiska revolution

Euro Blockchain

Eva Kaili är ledamot av Europaparlamentet. Hon representerar Grekland och har en mycket positiv syn på blockchain-teknik. Till skillnad från många politiker som starkt associerar blockchain med cryptos, ser Eva Kaili blockchain som en transformativ teknik i det politiska området.

Som det senaste mellanvalet i USA visade är röstningssystemen långt ifrån perfekta. Återräkningar är en tidskrävande process och adressera inte grunden till ett röstningssystem som inte är så säkert eller exakt som det borde vara.

Euro Blockchain

Eva Kaili ser löfte i Blockchain

Eva Kaili ser att blockchain redan går in på den globala marknaden.

Hon berättade för EAK TV det där:

“Jag skulle säga att i varje sektor kan jag se intressant utveckling, men kanske värdesätter mer med försörjningskedjan … de andra sakerna tar bort friktionen hos mellanhänder, vilket sparar oss från kostnader som vi inte borde ha för finansiella tjänster.”

Det råder ingen tvekan om att logistik är en viktig bransch för blockchain-adoption. Inte bara kan artikelspårning dra nytta av blockchain handelsfinansiering är också på väg att gå till privata blockchain-plattformar.

Många politiker har varit helt negativa mot blockchain och cryptos, men Eva Kaili ser mer intresse komma från andra EU-parlamentsledamöter. Hon kommenterade det,

“Jag skulle säga att vi försöker ha en mycket positiv miljö för innovation och teknik, inte att acceptera motståndet från det traditionella systemet och banksystemet … Jag tror att alla nu förstår potentialen och effekten som denna teknik kan ha.”

Politiska positioner är viktiga

Det finns ett antal andra människor både inom och utanför globala regeringar som föreslår att blockchain kan få en framtid i styrning.

Chefen för PR för Estlands e-Residency-initiativ, Arnaud Castaignet, talade nyligen om en idé som skulle tillåta användare att använda blockchainbaserade tokens för att identifiera sig. Han känner att ett kryptobaserat program skulle sänka byråkratin och därmed kostnaderna.

Ministern för informationsteknik och turism för regeringen i Karnataka (Indien), Priyank M Kharge, berättade för media att,

”Vi måste förstå att blockchain-tekniken inte hände över en natt. Till och med internetrevolutionen eller mobiltekniken tog sin tid. Det tog två till tre decennier att få denna typ av störningar. Så vi måste utforska och förstå denna teknik [Blockchain] bättre för att verkligen göra den till ett folkteknik. Och ännu viktigare, vi måste förstå hur man använder denna teknik i styrning. Hur kan jag använda detta för att ge ett bättre leveranssystem för medborgarna. ”

Indiska stater som Andhra Pradesh och Telangana arbetar också på plattformar som skulle hantera offentliga poster som egendom eller fordonsregistrering med blockchain också. Den indiska federala regeringen verkar också vara ombord, men inga officiella initiativ har kommit ännu.

Blockchain Röstning

Läs: Implementering av Blockchain för omröstning: En djupgående titt på de tekniska problemen

Thai parti som använder Blockchain för val

Thailands demokratiska parti använde ett blockchain-system för att underlätta deras primärval i början av månaden. Plattformen drivs av Zcoin, och det var det enda systemet som användes under hela processen.

Grundare och Lead Developer på Zcoin, Poramin Insom, sa det där,

”Jag är väldigt stolt över att Zcoin spelade en roll när det gäller att göra Thailands första storskaliga e-omröstning, en verklighet som fick större röstdeltagande och öppenhet. Jag tror att vi har uppnått en enorm milstolpe i vårt lands politiska historia och hoppas att andra politiska partier eller till och med regeringen inte bara i Thailand utan i regionen kan använda blockchain-teknik för att möjliggöra storskalig e-omröstning eller omröstning. ”

Blockchain-plattformen samlade mer än 120 000 personer från hela Thailand och ansågs vara framgångsrika. Alla röster registrerades på Zcoyns blockchain och är omöjliga att ändra. Innan de registrerades använde Zcoin enligt uppgift InterPlanetary File System (IPFS) för att skapa krypterade datapaket som innehöll röstnummer och identifierande dokument.

Blockchain gör verkligen inbrott inom många områden som verkar avlägsna vid första anblicken. Den bindande tråden är ett behov av säkra poster. På många områden är det etablerade systemet helt enkelt ineffektivt, och på andra områden är det inte alls lämpligt för ändamål. Blockchain-omröstning är ett område där människor kan dra nytta av bättre journalföring, men det är inte det enda!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me