Ethereum Proof-of-Stake Code ska slutföras i juni 2019

Ethereum

Marschen mot proof-of-stake (PoS) konsensus fortsätter enligt plan för Ethereum-nätverket.

Den 2 maj noterade forskaren Justin Drake från Ethereum Foundation under 17th “ETH 2.0” Implementers Call att kodspecifikationen för den första fasen av PoS-övergången – “Phase Zero” som den har kallats – väntades vara klar den 30 juni, vilket är mindre än två månader kvar.

Phase Zero är den första i en serie utvecklingsfaser som utgör den kommande Serenity-uppgraderingen, som kommer att se Ethereum omfamna en trio av skalningsinnovationer inom tekniken för Casper, Plasma och sharding.

Ethereum

Phase Zero kommer att ansvara för att skapa grunden för Serenity-uppgraderingen genom att införa den så kallade Beacon Chain, vilket underlättar PoS-blockvalidering via Casper och ovanpå den senare Serenity-utvecklingen kommer att hissas, t.ex. Fas tvås skärningsmekanism.

Precis som Bitcoin utnyttjar Ethereum för närvarande gruvbevis (PoW) för att uppnå enighet om sin kedja. Men till skillnad från OG-kryptonätverket har Ethereums byggare bara någonsin använt PoW för bootstrapping-ändamål före deras planerade övergång till PoS, som nu figurativt är i horisonten.

“I slutet av fas två är det ett komplett system […] För närvarande är fas noll mycket nära slutförandet”, konstaterade Ethereum medskapare Vitalik Buterin vid ETHCapetown-konferensen förra månaden.

Den tidigare nämnda Drake sa att interimsperioden kommer att vara centrerad kring att sätta pricken över i Phase Zero-designen:

“Jag har fortsatt att finkamma Phase Zero som förberedelse för den speciella frysning som vi riktar oss till den 30 juni. Vi är fortfarande väldigt mycket på rätt spår […] förenklingar kommer igenom vilket är bra och processen med finkammning är också för att hitta slutliga buggar. ”

Tillbaka i januari publicerade Ethereum-utvecklingssamhället först v0.1-utgåvan av Serenity-specifikationen, som var värd för den inledande designen av ETH 2.0. Sedan dess har buzz byggt om att projektets efterlängtade PoS-skift närmar sig.

Idag är den allra första versionen av ETH2.0-versionen. Grattis alla! &# 127881; https://t.co/8lh2x0TPyJ

– tchain.eth (@terencechain) 31 januari 2019

Justin Drake noterade under 17th “ETH 2.0” Implementers Call att kodspecifikationen för den första fasen av PoS-övergången – “Phase Zero” som den har kallats – förväntades vara klar den 30 juni, vilket är mindre än två månader kvar.

“Fas 0 i v0.1 är relativt komplett och närmar sig stabil”, deklarerade v0.1-specifikationen vid den tiden.

Ethereum har varit i rubrikerna på senare tid

Ethereum har haft en välsignelse av företag hittills under 2019.

I februari tillkännagav bankjätten JP Morgan att dess JPM-mynt skulle släppas på Quorum, Morgans tillåtna gaffel av Ethereum. Förra månaden utfärdade den stora franska banken SocGen en tokeniserad obligation via Ethereum, och Samsung började enligt uppgift arbeta med vad som kan vara en privat gaffel i blockchain.

Även i april släppte “Big Four” redovisningskraftverk EY till public domain sitt Nightfall-protokoll – ett nollkännesäker (ZKP) transaktionssystem som tillåter företag att göra privata transaktioner på det offentliga Ethereum-nätverket.

Några stora peruker har följaktligen sett deras nyfikenhet också väckas. Den här veckan frågade Tesla och SpaceX VD Vitalik Buterin vad som skulle utvecklas på Ethereum, och Buterin tvingades med en rad anmärkningsvärda möjligheter.

Samhällets intressenter har tagit ut sin hjärna över hur man bäst kan realisera hållbarhet bland öppen källkodsutvecklare som arbetar med Ethereum, med alternativ som blockemissioner, oberoende decentraliserade autonoma organisationer (DAO) och mikrodonationer har diskuterats under de senaste veckorna..

En annan dynamik som orsakat att ETH-förespråkare nyligen slog hjärnan har varit den föreslagna ProgPoW-konsensusändringen.

Synad som ett medel för att mildra ASIC-gruvarbetare under svanlåtdagarna i ETH 1.0 PoW-kedjan har Ethereum Cat Herders-bidragsgruppen säkerställt en granskning av ProgPoW-koden, och om alla utcheckningar syftar koden till att implementeras i Ethereums kommande underhållsuppgradering i Istanbul.

Lite uppståndelse har också orsakats av den nya uppdateringen till ethereum.org hemsida. Många hade sagt att webbplatsen var försenad för en makeover, men kritiker hävdar att redesignen har lämnat mycket att önska. Ytterligare korrigeringar kan komma in natura.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me