ETH 2.0-belöningar Nästa? Coinbase Tezos (XTZ) insättning för investerare i detaljhandeln

Coinbase Tezos Staking

Tillbaka på våren rullade Coinbase ut Tezos med stöd på sin institutionella investerararm, Coinbase Custody.

Tezos-ekosystemet förvirrade igen den här veckan efter att den amerikanska kryptovalutaväxlingsjätten just expanderat XTZ satsar belöningar stöd till de allra flesta amerikanska användare på dess huvudsakliga detaljhandelsplattform och tillhörande mobilappar.

Ändå är inte Tezos intressenter de enda som surrar på nyheterna.

För Ethereum-samhället är skrivandet på väggen: Coinbases XTZ-expansionsutvidgning och nya företagsanmärkningar indikerar att eter (ETH) -investering kommer omedelbart till San Francisco-baserade börs i kölvattnet av “Ethereum 2.0” som lanseras nästa år.

Coinbase Tezos Staking

För att vara säker ökar spöket av proof-of-stake (PoS) -projekt – där användare får kryptobelöningar för att hålla krypto för att säkra ett blockchain-nätverk istället för att delta i PoW-gruvdrift – i kryptoekonomin. och Coinbase gör tidiga drag därefter.

Tezos satsar först på Coinbase-användare i detaljhandeln

Tezos är för närvarande ett topp 15 kryptovalutaprojekt per börsvärde, vilket sätter det i det övre laget av PoS-spel i rymden bland konkurrerande PoS-minded-plattformar som Cardano och den smarta kontraktsarenans för närvarande oöverträffade kung av kullen, Ethereum.

PoS kommer verkligen till Cardano och Ethereum, men mekanismen är fortfarande strax över horisonten för dessa projekt för nu – live staking förväntas börja så tidigt som Q4 2019 för Cardano och så tidigt som Q1 2020 för Ethereum.

Där Tezos har ledningen är att slå andra stora projekt till PoS-stansen och skörda den relaterade påverkan. Med avslöjandet av XTZ-insatsstöd på Coinbase, är Tezos den första av PoS-partiet som har sin tillhörande kryptovaluta, XTZ – ibland kärleksfullt kallad tezzies av förespråkare – har konsumentvänligt insatsstöd lanserat på ett stort kryptovalutabörs.

Coinbase produktchef Rhea Kaw tillkännagav utvecklingen den 6 november och sa:

”Med [denna] lansering erbjuder Coinbase ett enkelt och säkert sätt för alla att delta aktivt i Tezos-nätverket. Även om det är möjligt att satsa Tezos på egen hand eller via en delegerad insättningstjänst kan det vara förvirrande, komplicerat och till och med riskabelt när det gäller säkerheten för dina insatta Tezos. Vi ändrar det med att belöna Coinbase. “

Som sådan kommer detaljinvesterare som innehar sin XTZ på Coinbase nu att tjäna XTZ-insatser, vilket för närvarande börsen ger cirka 5% avkastning årligen efter att ha tagit sin egen nedskärning.

3/5 Kvalificerade amerikanska kunder kommer att se deras väntande Tezos-belöningar samlas upp i realtid i appen. När den första innehavsperioden är slut (35-40 dagar) får kunder belöningar var tredje dag.

– Coinbase (@coinbase) 6 november 2019

Det är inte förvånande att Tezos-gemenskapen inledde lanseringen som ett steg mot mainstream för projektet. Och i natura tog Ethereum-förespråkarna utvecklingen som en tidig indikation på att ETH-insats nu bara är given på Coinbase.

ETH redo att följa

När Ethereum börjar övergå till PoS nästa år blir det automatiskt det största PoS-projektet i rymden. Så om Coinbase trodde att stöd för XTZ-insatsbelöningar skulle vara fruktbart, ser det utan tvekan “Ethereum 2.0” ETH på samma sätt.

Den punkten gick inte förlorad i Ethereum-communityn, som exploderade i relaterade diskussioner när XTZ-nyheterna – och en intradag XTZ-prisökning – gjorde rundorna den 6 november. Men det handlar inte heller bara om ren spekulation.

Medan Coinbase inte berörde ämnet i sitt eget onsdagsmeddelande, bekräftade företaget “enhörning” till Wired att “det kommer att överväga att satsa på andra tokens, särskilt när andra nätverk, inklusive Ethereum, antar liknande säkerhetsmodeller”, publikationen noterade.

Ethereum-förespråkare har redan hakat på vad dominoeffekterna kan vara, i den mån andra toppbörser som Malta-baserade Binance verkar vara beredda att följa efter. Ryan Sean Adams, skapare av Bankless-nyhetsbrevet, har relaterat till att “Binance redan förvarar 2% av all ETH”, till exempel.

Coinbase lanserade just en insättningstjänst

Binance förvarar redan 2% av all ETH

Vilka är konsekvenserna om kryptobankerna dominerar staking?

– Ryan Sean Adams – rsa.eth (@RyanSAdams) 7 november 2019

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me