De bästa kryptoföretagen mobiliserar för att samla in pengar för att bekämpa Coronavirus

Coronavirus

Tyvärr har utbrottet av COVID-19 snabbt förvärrats de senaste dagarna. enligt webbplatser som spårar spridningen av detta nya koronavirus, Det finns nu över 480 000 bekräftade fall, varav en majoritet nu ligger utanför Kina, med hotspots i USA, Italien, Tyskland, Spanien och i själva verket resten av Europa.

Med denna spridning har enorma påfrestningar lagts på lokala sjukvårdspersonal, med rapporter som tyder på att leveranserna av viktiga artiklar, som andningsskydd för de smittade och masker för de som sköter patienterna, håller på att ta slut..

Som ett resultat har det skett en massmobilisering av industrin – med företag från Apple och Tesla till Dyson (ja, vakuumföretaget) och Ford gör leveranser eller bidrar med dollar för att stoppa spridningen och för att hålla våra hälsoarbetare vid liv. Många har kallat det den största mobiliseringen sedan andra världskriget.

Kryptoföretag har också gått med i en rad ledande branschaktörer som tillkännagav välgörenhetsinitiativ de senaste dagarna.

Försämrad Coronavirus-utbrott Spurs Binance, Ripple, & Andra att reagera

Den 25 mars avslöjade Binance att den kommer att lansera en social media-kampanj med nedanstående tweet och berätta för sina följare att den kommer att donera $ 1 USD (upp till $ 1 miljon) för varje retweet med den medföljande hashtaggen #CryptoAgainstCOVID, med en bonus på $ 1 miljoner doneras om en miljon retweets kan träffas på en vecka.

Binances välgörenhetsarm, BCF, matchar påstås också coronavirusdonationer betalade i krypto.

Varje retweet av detta inlägg med #CryptoAgainstCOVID = $ 1 USD donation.

#Binans Välgörenhet kommer att donera upp till $ 1 000 000 USD!

Om vi ​​slår 1 miljon retweets inom sju dagar, @BinanceBCF kommer att donera ytterligare $ 1 000 000 USD!

Nu går vi!

Du kan också donera här:https://t.co/D3DgXpVHsM pic.twitter.com/EXpaD69RNk

– Binance (@binance) 25 mars 2020

Ripple har följt efter, avslöjande den 25 mars “sitt åtagande att vara en del av det globala svaret på COVID-19-pandemin:

Vi börjar i vår egen bakgård med $ 100 000 donationer vardera till @ tippingpoint’s COVID-beredskapsfond och @ siliconvalleycfs COVID Regional Response Fund.

Det har också funnits en kollektiva insatser från de bästa kryptoföretagen, inklusive Brave, Gemini, The Block, Electric Coin Co. och andra, genom The Giving Block’s # CryptoCOVID19-kampanj.

Eftersom detta virus fortsätter att spridas, kommer det sannolikt att finnas ytterligare mobilisering av företag, både i krypto och ut ur det, för att bekämpa det.

COVID-19 Crypto Scams Called Out av Kaliforniens guvernör

Även om krypto för gott mitt i denna kris, har det funnits några aktörer som har använt denna teknik till deras fördel när koronavirus har spridit sig.

Guvernören i Kalifornien Gavin Newsom berörde detta i en tisdagssändning angående steg som hans väljare borde ta mitt i utbrottet av COVID-19:

Se till att vi inte utnyttjar. I den här miljön finns det extraordinära människor och människor gör utomordentligt dåliga saker, […] folket som hävdar att vi måste skicka en dollar motsvarande Bitcoin i förväg för att få material – tvivelaktiga aktiviteter.

Guvernör Gavin Newsom nämnde just bitcoin under sitt COVID-19-tillkännagivande. pic.twitter.com/Z6TsnfT6XY

– Vis (@Vis_in_numeris) 25 mars 2020

Tyvärr är vad Newsom säger korrekt.

Sophos cybersäkerhetsforskare Chester Wisniewski rapporterade den 19 mars att det har förekommit bedragare som “imiterar Världshälsoorganisationens COVID-19 Solidarity Response Fund och skriver direkt till individer som ber om Bitcoin-betalningar till en viss adress för att hjälpa” stödja WHO: s arbete för att spåra och förstå spridning av viruset. ”

Bedrägerierna som imiterar @WHO COVID-19 Solidarity Response Fund utvecklas. Första prover som ses den 16 mars och har lagt lite mer spott och polering den 18 mars. Vänligen donera till den riktiga fonden här: https://t.co/MfggnADyKF pic.twitter.com/FVwbbSmN4e

– Chester Wisniewski (@chetwisniewski) 19 mars 2020

Det har också rapporterats om bedragare som begär Bitcoin i utbyte mot ett “vaccin” och “medicinsk vård” från skumma aktörer som försöker utnyttja rädsla för vinst.

Lyckligtvis har cybersäkerhetsföretag och experter varit på toppen av sitt spel i att utröna detta luriga beteende, så att allmänheten för det mesta hålls säker mitt i dessa tider av problem.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me