Crypto Law Scene blir ännu galnare: Craig Wright svarar på Bitcoin SV Debacle

Bitcoin SV

Vilka galna veckor har det varit för kryptolagen. Tidigare denna månad rensade den amerikanska Securities and Exchange Commission (SEC), som är känd för att anställa kraftiga reglerande åtgärder, äntligen vattnet om initiala mynterbjudanden (ICO), släppte ett vägledningsdokument, öppnade en “Crypto Specialist” -jobb och publicerade ett handlingsbrev mot ett blockchain-projekt.

Nyligen avslöjade Harvard Universitys 39 miljarder dollar anslag att de hade investerat i Blockstack, ett projekt som vill lansera den första token som följer SEC: s A + -ramverk.

Men det har inte varit allt solsken och regnbågar på kryptovalutans juridiska front. I en serie drag hotade den australiensiska kryptografen Craig Wright och hans andra initiativtagare till Bitcoin Satoshis Vision (BSV) en rad nyckelintressenter som hävdar att han är “bedrägeri” och “inte Satoshi Nakamoto” med rättsliga åtgärder. Det har inte precis varit vackert.

Bitcoin SV

Bitcoin SV avnotering Spree

Som rapporterats av Blockonomi under de senaste 72 timmarna har konflikten mellan Craig Wright, Calvin Ayre och hans läger och resten av kryptovalutasamhället börjat klimax. Efter att kryptografen lockade Ayre, en kanadensisk entreprenör, att bombardera Ethereum-skaparen Vitalik Buterin, Lightning Network-förespråkaren Holdonaut och podcaster Peter McCormack med brev som krävde en ursäkt för “förtal”, svarade samhället hårt.

I ett drag som drabbade Wright och hans besättning där det gör ont, avslöjade Binances guldbarn, Changpeng “CZ” Zhao, att han gjorde veto genom en avnotering av BSV. Inom några minuter förlorade Bitcoin-gaffeln 10% av sitt värde, efter att ha sjunkit med 5% veckan innan.

Och snabbt följde Zhaos kamrater i Erik Voorhees, verkställande direktören för ‘instant’ crypto exchange ShapeShift, och Blockchain.com-grundaren Peter Smith följde och avslöjade att de skulle ta bort BSV på sina respektive plattformar.

Skadorna hade redan skett, men 24 timmar senare, efter en del överläggningar och en omfattande Twitter-undersökning, bestämde San Francisco-baserade Kraken att den skulle ta bort stöd för kryptovalutan, med hänvisning till det faktum att BSV: s team inte är för att “skapa en bättre värld.”

Wright svarar, liksom McAfee

Men som turen vill ha, bröt Wright äntligen sin tystnad efter att de avnoterade dominoerna föll och gick med på att ha Bloomberg intervjuade honom i hela denna uppgörelse. Enligt artikeln där kodaren kallas “kryptos mest kontroversiella man” påpekade Wright att han främst vill rikta sig mot “människor som har en uppfattad auktoritet” i kryptosfären och tillade att dessa potentiella kostymer gör det möjligt för honom att bedömas av hans referenser snarare än hans vanliga sociala medier.

Satoshi Nakamoto-sökanden påpekade hans resonemang för att vidta sådana aggressiva åtgärder och påpekade att människor borde “utmana vetenskapen, inte personligheter”, och tillade att den senaste diskursen om hans påståenden har hindrat debatter om “idéer och begrepp” om blockchain-teknik..

Med andra ord påpekar Wright att dessa rättsfall är mer ett heligt krig än någonting, eftersom det “aldrig har handlat om att tjäna pengar” och görs i hans ögon för att förbättra protokollen. I det här samtalet hävdade Wright aldrig att han var Nakamoto, och hänvisade till Bitcoin-vitboken med ett “det” snarare än ett “mitt”, men undertonerna att han är Satoshi var uppenbara.

Precis som Wright tyst fördubblades, så har hans kritiker gjort det. I en ny tweetstorm hävdade den excentriska John McAfee, en framstående kryptopromotor och amerikansk presidentkandidat, att Wrights påståenden är “falska” och har “skadat oss alla.” McAfee, som fick popularitet i detta ekosystem i slutet av 2017 för sin oavbrutna marknadsföring av en stor Bitcoin-förutsägelse, tillade att Satoshi, enligt vad han förstår, inte CIA, en myndighet eller en ensam man / kvinna utan en “Samling av människor.”

Den nu Bahamas-baserade branschkommentatorn tillade att de kommande dagarna kommer han att göra sitt bästa för att avslöja de verkliga ansiktena bakom Satoshi för att bevisa att Wright inte har ett ben att stå på.

Wow!! Jag blir fläck för att tvinga Satoshi ut i det fria. Se: "inte veta" låter människor falskt göra anspråk på titeln. Detta förorsakar förödelse. Till exempel: Craig Wrights falska anspråk på att vara Satoshi är fullt ansvarig för BSV-bluffen som skadar oss alla.

– John McAfee (@officialmcafee) 17 april 2019

Intressant är att detta inte är det enda pågående kryptorelaterade rättsfallet som pågår när vi skriver detta.

Tone Vays, en Wall Street-handlare som blev Bitcoin-maximalist och analytiker, avslöjade nyligen att han hade varit inriktad på TokenPay, en Litecoin-ansluten blockchain-start som Vays har ansett som en “bluff”, med ett upphörande och avstått brev. Vays, som de som riktas av Wright & Co., har inte för avsikt att böja sig för företagets vilja.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me