Crypto Institutional Herd: University of Michigan Ser till att stärka Blockchain Investment

Michigans universitet

Mike Novogratz, verkställande direktör för blockchain-start Galaxy Digital, påpekade nyligen att institutioner är “långsamma att röra sig” när det gäller kryptotillgångar. Ändå verkar detta inte vara fallet. Enligt en exklusiv rapport från Bloomberg, University of Michigan’s 12-miljarder dollar avsätter att sippa mer av sina medel i kryptocentriska fonder inom en snar framtid, trots den dramatiska nedgången i Bitcoin-priset.

Michigans universitet

$ 12 miljarder universitetsbidrag ser ut att dubbla ner blockchain

Med hänvisning till en agenda för ett 21 februari styrelsemöte för utdelningen hävdade Bloomberg att institutionen har blickar mot en “cryptonetwork technology” (de menar troligen blockchain-teknik) -fond som förvaltas av den världsberömda Andreessen Horowitz. Mer specifikt “CNK Fund I”, som fordonet i fråga har kallats av Menlo Park, Kalifornienbaserade venture-koncernen som stöder det, befinner sig för närvarande i University of Michigan’s scopes.

Enligt Kevin Hegarty, finansdirektör vid den statliga utbildningsinstitutionen, investerar CNK i “kryptonteknikföretag över hela spektrumet av möjligheter till utsäde, satsning och tillväxt.” Det klargjordes inte om CNK tilldelar fysiska kryptotillgångar, som Bitcoin och Ethereum, eller inte.

Utdelningen, som tilldelade 3 miljoner dollar till CNK i en tidigare omgång under juni förra året, avser att avleda mer av sina likvida medel till produkten. Intressant dock misslyckades kapitalförvaltarna med att ange ett exakt belopp för sin förestående insättning på den kryptovänliga Andreessen Horowitz, vilket gjorde det logiskt att anta att det kommande mötet kommer att se diskussioner om investeringsinformation.

Vilka andra donationer ägnar sig åt Crypto?

Även om den här nyheten i sig är anmärkningsvärd är den långt ifrån toppen av isberget när det gäller förhållandet mellan donationer, pensioner & kryptotillgångar / blockchain.

I oktober 2018 chockades det bredare Bitcoin-utrymmet när det avslöjades att investeringslegenden David Swensen ledde Yale Universitys anslag på 29,4 miljarder dollar för att investera i kryptosatsningsfonder. Liksom de senaste nyheterna med University of Michigan, tilldelade Yales interna investeringsgrupp kapital till fordon som stöds av Andreessen Horowitz. Ändå gjorde det Swensen-ledda laget också en tilldelning till Paradigm, en nybildad fond grundad av Coinbase grundare Fred Ehrsam och en lång tid, respekterad riskkapitalist..

Dagar senare, The Information överraskande avslöjade att enligt sina källor hade också bidrag från Harvard University, Standford University, Massachusetts Institute of Technology, bland andra anmärkningsvärda amerikanska utbildningsanordningar gjort investeringar i kryptovalutaspecifika fonder.

Institutionell rådgivare uppmanar pensioner och utdelningar till den röda piller

Den här nyheten kommer efter att en Boston-baserad finansiell rådgivare uppmanade institutioner, särskilt pensioner och utdelningar, att sänka det kryptoröda p-piller. Enligt tidigare rapporter från Blockonomi, Cambridge Associates, en enhet som står i nära kontakt med pensioner, kapital och andra fonder som värderas till över 300 miljarder dollar per styck, berättade det för sina kunder att ”det är värt för investerare” att börja undersöka att säkerställa långa satsningar på krypto och blockchain. Cambridge erkände att sådana investeringar “medför en hög risk”, men gjorde det klart att dessa innovationer har potential att “höja den digitala världen”, troligen berör det asymmetriska värdet som många kommentatorer hävdar att Bitcoin utgör.

Analytikerna tillade att för de som förbereder sig för att ta steget bör en “avsevärd tid” ges till att lära sig nyanserna i detta utrymme, från att lära sig om investeringsmedier till att samla kunskap om hur denna spelförändrande teknik verkligen fungerar.

Till slut gjorde de sitt bästa för att lugna försiktiga potentiella investerare, som kan ha stängts av av 2018 års nedgång, genom att skriva:

”De dramatiska nedgångarna som svepte över kryptorummet väckte frågor om framtiden för dessa tillgångar och blockchain-tekniken som ligger till grund för dem. Men när vi tittar över investeringslandskapet ser vi en bransch som håller på att utvecklas, inte vacklar. ”

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me