Coinsquare dotterbolag lanserar ETF på Kanadas TSX

Myntkvadrat

Coinsquares portföljförvaltningsavdelning noterade förra veckan två ETF på Toronto Stock Exchange (TSX). Coin Capital Investment Management Inc. (Coincapital) ger investerare i detaljhandeln möjlighet att få exponering för avancerad teknik på en diversifierad basis. Coincapital listad STOXX Blockchain Patents Innovation Index Fund (LDGR) och STOXX B.R.AI.N. Index Fund (THNK) förra veckan i Kanada.

Myntkvadrat

Dessa två ETF: er ger inte investerare direkt exponering för kryptor, men de tillåter dem att investera i några av de största företagen som utvecklar blockchain-teknik. LDGR och THNK är de första ETF: erna som Coincapital har noterat. De har redan börjat handla och kanske inte är de sista blockchain-ETF: erna som hittar ett hem på kanadensiska börser.

Lewis Bateman, VD för Coincapital, hade detta att säga om de nya investeringsprodukterna:

“Kanadensare vet att tekniker som artificiell intelligens och blockchain kommer att förändra vårt sätt att leva och arbeta, men det kan vara svårt att få tillgång till högkvalitativa investeringar i dessa sektorer utan djup domenexpertis”, och fortsatte via ett uttalande som förberetts för tillfället, “Vi gör jobbet för investerare och använder vår fördjupade branschkunskap för att ge kanadensare en innovativ uppsättning investeringsalternativ som hjälper dem att investera i ny teknik även om de inte är experter.”

Coinsquare går in i en växande sektor

Några modiga investerare köpte in i crypto mining-företag förra året. De var listade på TSX-V, inte TSX. Företag som HIVE Mining såg sina aktiekurser explodera när kryptopriserna sprang upp under sista hälften av 2017, men eftersom krypto har fallit hela året har kryptogruvaktier varit under allvarligt tryck.

Till skillnad från Hive eller Hut-8 kommer dessa nya ETF: er att investera i större företag som inte litar på kryptopriser för att förbli lönsamma. Av de två nya ETF: erna från Coincapital investerar LDGR i aktier i företag som antingen utvecklar eller investerar i blockchain-teknik. Detta tillvägagångssätt bör bidra till att minska riskerna och se till att investerare får tillgång till ett brett spektrum av potentiellt bra idéer.

Intressant är att Coincapital använder en intern artificiell intelligens (AI) för att hjälpa dem att välja företag för LDGR. Enligt företaget tittar de på blockchain-patent och även iSTOXX Yewno Developed Markets Blockchain Index för potentiella investeringar. Coincapital ansluter sig till Horizons ETFs Management Canada för att erbjuda blockchain-fokuserade ETF: er för privatpersoner.

Kanada kan dra sig framåt i USA

Hittills har inga ETF-godkänts som ger detaljinvesterare direkt ägande i kryptos i Nordamerika. Det har gjorts många försök att skapa Bitcoin ETF i både USA och Kanada. Det är omöjligt att säga vilken nation som kommer att lyckas med att få en krypto-ETF till allmänheten.

Om de senaste två åren är någon guide kan Kanada vara vinnaren i att skapa en öppen marknad för krypto- och blockchainbaserade investeringar på offentliga börser. Inte bara valde erfarna investerare som US Globals Frank Holmes TSX-V för att ta HIVE Mining-publiken, Wall St.-veteranen Mike Novogratz valde också Kanadas aktiemarknader för sin digitala valutahandelsbank.

The Goldman Sachs of Crypto

Galaxy Digital Holdings är en innovativ idé. Mike Novogratz har varit en uttalad anhängare av kryptos. Hans intresse utvecklades till en omvänd sammanslagning med ett avvecklat läkemedelsföretag som var noterat på TSX-V, som såg Galaxy Digital börja handla offentligt den 1 augusti i år.

Som de flesta saker i kryptovärlden, Galaxy Digitals tillgångar har varit under press i år. Det är viktigare att han kunde hitta en kapitalmarknad som var villig att låta investerare köpa in ett företag som kan vara en kraft att räkna med under det kommande decenniet.

Trots alla de negativa nyheterna i år om kryptopriser, är Mike Novogratz fortfarande optimistisk om den långsiktiga lönsamheten hos digitala valutor. Han berättade för en publik på Yahoos “All Markets Summit” förra veckan att “Jag tror att institutioner går mot att investera. Det är chockerande hur mycket som har hänt, ”och att han tror att botten för Bitcoin-priser troligen är inne för 2018.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me