CoinMarketCap: Rädslor för falsk Bitcoin-handel är giltiga

Bitcoin-marknaden

Medan marknaderna förblir deprimerade har handelsaktiviteten i kryptovärlden de senaste veckorna sett en oväntad uppgång. Volymer som är registrerade på webbplatser som CoinMarketCap har ökat, särskilt på Bitcoin-handelspar, vilket har lett till att vissa överväger möjligheten att en hausseartad vändning är i horisonten.

Men Bitwise Asset Management, ett San Francisco-baserat kryptokurrencyfokuserat investeringsföretag, släppte en bombskal förra veckan. Företaget hävdade att 95% av all BTC-handelsaktivitet är avgjort falsk.

Bitcoin-marknaden

Bitvis påståenden 95% (eller mer) av all Bitcoin-handel är falsk

För de som missade memot, på fredag, presenterade Bitwise en rapport med titeln “The Real Bitcoin Market.” Även om titeln låter oskyldig nog så var det inte exakt fallet. Företagets forskare påpekar att även om vissa förväntar sig att Bitcoin-marknaderna är “unikt ordnade och effektiva, med snäva spreadar och nästan perfekt arbitrage” så är det långt ifrån fallet.

Under en serie bilder avslöjar Bitwise att detta förklarar att detta spirande ekosystem ofta skiljer sig åt, med stora skillnader i växelpriser. Och detta är påstås av goda skäl. Som förklarats tidigare kan volymavläsningar publicerade på “dataggregatörer” vara 95% falska “och / eller icke-ekonomiska.”

1 / Ny forskning från oss @BitwiseInvest.

Som en del av 226 bilder som presenterades för SEC på vår ETF-arkivering, gjorde vi en första analys av * orderbokdata * från alla 81 börsrapporter >$ 1 miljoner i BTC-volym på CMC.

TLDR: 95% av rapporterad volym är falsk men MYCKET goda nyheter! pic.twitter.com/TuXLlDCRyP

– Bitvis (@BitwiseInvest) 22 mars 2019

För att stödja detta förödande faktum uppmärksammar Bitwise “misstänkta utbyten” som den lilla kända CoinBene, som aktivt påstår sig ha stött hundratals miljoner BTC-affärer varje dag. CoinBene använder påstås “handelstryck” mellan köp- och säljpriserna, vilket antyder att det kan vara en bot bakom mycket av affären.

I ett annat fall hade en plattform som kallades RightBTC ett antal perioder, som sträckte sig till “flera timmar och dagar”, som hade noll volym, även om den påstår sig ha “ungefär 4 gånger volymen av Coinbase Pro.” Slutligen uppmanar den CHAOEX, som hade handelsperioder som såg extremt “monotona ut”.

CoinMarketCap svarar

Eftersom dataleverantörer ger utbyten en plattform ofta utan tvekan, pekade många fingrar på CoinMarketCap efter publiceringen av rapporten. Medan företaget var tyst om ämnet i fyra dagar, utfärdade ett företagsrepresentant ett uttalande till Bloomberg.

Enligt rapporten skrev Carylyne Chan, CoinMarketCaps globala marknadschef, till utloppet att denna rädsla för falska volymer “är giltig.”

Som sådan förklarade Chan att företaget kommer att lägga till fler verktyg, nämligen likviditetsmätare, utbyte av plånbokssaldon och trafiksiffror, för att ge webbplatsens miljontals dagliga användare (sajten är en topp 500-webbplats) ett bättre sätt att bestämma faktiska ställningen på denna spirande marknad. Hon förklarar:

“Till exempel, om ett utbyte med låg trafik har $ 300 miljoner volym och bara 5 BTC i plånboken, kommer användarna att kunna dra sina egna slutsatser utan att vi behöver göra en godtycklig bedömning av vad som är” bra “eller” dåligt . ””

Kan Bitvises rapport vara en bön för krypto?

Medan Bitvises rapport sannolikt irriterade många kryptoinvesterare, har vissa gjort det överraskande argumentet att det på något sätt finns silverfoder i det här fallet. I ett nyligen CoinTelegraph Youtube-segment hävdade Mati Greenspan från eToro att diskreditering av falska volymer visar att Bitcoin-marknaderna är förvånansvärt effektiva.

I en podcastintervju utförd av innehållsskaparen Peter McCormack uttryckte Bitwises forskningschef, Matt Hougan, en liknande känsla. Han förklarar att när du kokar kryptovalutamarknaden ner till dess goda rötter, är det mycket mer meningsfullt.

I själva verket förklarar Hougan att om du bara tar hänsyn till legitim handelsaktivitet ser Bitcoins marknad mycket mer ut som guld och andra råvaror. Och detta kan naturligtvis skapa ett positivt prejudikat för Bitwises Bitcoin ETF-applikation, som för närvarande ses över av SEC.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me