Chainalysis utvecklar ett robust övervakningssystem för kryptohandel för Bitfinex

Blockchain-analysföretaget Chainalysis har meddelat utvecklingen av ett kryptohanteringssystem för kryptovalutaväxlingsjätten Bitfinex. Nyheten kommer bland uppmaningar från finansiella tillsynsmyndigheter i olika jurisdiktioner om robust övervakning av digitala valutatransaktioner.

Under tiden är Bitfinex och Tether fortfarande inblandade i olika juridiska bråk, varav de flesta är beroende av påstådd manipulation av bitcoin (BTC) -priset. Branschkommentatorer är fortfarande delade om huruvida Tether (USDT) har spelat någon viktig roll i att medvetet utforma BTC-prisåtgärden när som helst.

Chainalysis hjälper Bitfinex att bli mer kompatibel

Chainalysis tillkännagav lanseringen av sitt skräddarsydda övervakningsverktyg för kryptohandel på Bitfinex-plattformen via en pressmeddelande utfärdad på torsdagen (12 december 2019). Enligt pressmeddelandet kommer Chainalysis Know Your Transaction (KYT) -verktyget att göra det möjligt för Bitfinex att övervaka kryptotransaktioner för att granska för misstänkt penningtvätt och andra olagliga finansiella aktiviteter..

Ett utdrag från pressmeddelandet lyder:

”Genom att utnyttja Chainalysis KYT (Know Your Transaction) kan kryptovalutaföretag som Bitfinex övervaka stora volymer av kryptovaluteaktivitet och identifiera högriskaffärer kontinuerligt. Larmning i realtid om den mest riskfyllda aktiviteten i kombination med förbättrad due diligence gör det möjligt för team för efterlevnad att fokusera på den mest brådskande aktiviteten, genomdriva efterlevnadspolicyer och fördela resurser bättre.

Medan Chainalysis KYT ger robust kryptohanteringsövervakning, försäkrar Bitfinex-teamet kunderna med största respekt för deras integritet. Enligt Peter Warrack, Bitfinex Chief Compliance Officer, ”delar lösningen inte information som identifierar användare, som hålls strikt internt. Vi är glada att arbeta tillsammans med Chainalysis-teamet för att fortsätta bygga ut en säker och robust plattform för våra användare. ”

Tidigare på året anklagade den amerikanska kryptohandeljätten Coinbase Chainalysis för att sälja användardata som erhållits via sitt KYT-verktyg. Vid den tiden förnekade Chainalysis anklagelserna och sa att verktyget endast undersöker transaktionsdata och inte hade någon interaktion med privata användaruppgifter.

Flytten representerar också en expansion av trenden med kryptohandelsplattformar som vill bekämpa penningtvätt. I oktober 2018 tillkännagav Binance också en lansering av Chainalysis KYT.

Chainalysis följer Nasdaqs fotspår

För Chainalysis skapar partnerskap med kryptohandelbetemoter som Bitfinex och Binance en mer robust utbytesmarknad för kryptovalutor, en som ägnar särskild uppmärksamhet åt efterlevnaden av internationella bästa metoder. Multi-token-plattformar som Bitfinex och Binance kan också utnyttja den breda täckningen av Chainalysis-kryptoövervakningsspektrumet som redan innehåller bitcoin och 41 altcoins.

Chainalysis kan också utgöra en viss konkurrens för Nasdaq när det gäller att tillhandahålla avancerade säkerhets- och regelefterlevnadslösningar för kryptohandelsplattformar. Som tidigare rapporterats av Blockonomi arbetar Nasdaq med sju olika kryptobörser, inklusive Gemini, och distribuerar sitt sortiment av marknadsövervakningslösningar.

Tillsynsmyndigheter är uppmärksamma på noggranna övervakningsprotokoll för kryptohandel

Samtidigt fortsätter de finansiella tillsynsmyndigheterna över hela världen att sträva efter större överensstämmelse med AML-lagarna. Från Hong Kong till Sydkorea och till och med mellanstatliga organ som Financial Action Task Force (FATF), är meddelandet detsamma – kryptobörser måste prioritera efterlevnad av AML.

Dessa regler börjar till och med ta en internationell vändning med plattformar som måste följa FATF: s reseregel. Men mindre börser finner att några av dessa strikta åtgärder är alltför betungande.

I flera länder har plattformar med låg volym tvingats stängas på grund av det allt hårdare regelverket. Dessa utbyten lägger till den växande listan över slutna plattformar som också inkluderar kryptobourser som tvingas gå i konkurs på grund av förluster från hacking eller andra fall av saknade medel.

Strålkastaren på kryptobörser är en del av den allmänna åtstramningen av lagar om virtuell valuta med regeringar och centralbanker som också vill bekämpa spridningen av privata stablecoin-projekt som Vågen. Vissa nationer går enligt uppgift att skapa sina egna suveräna digitala valutor.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me